Proffmodellen ATH-M50, som nå heter ATH-M50x, har lenge blitt betraktet som en av de beste lukkede hodetelefonene i det lavere sjiktet av prisskalaen. Derimot mangler de fjernkontroll og mikrofon for telefonsamtale. Dessuten har de kabel. Derfor har Audio-Technica nå sørget for å gi hodetelefonene en etterlengtet oppgradering. Si hei til ATH-M50xBT. Batteriet påstås å holde i 40 timer, og om hodetelefonene går tomme for strøm, følger det med en kabel. Passformen er behagelig, og selv om det finnes mye plast, er det ordentlig industriplast, som gir et stabilt kvalitetsinntrykk.
M50xBT har både mikrofon og fjernkontroll, med kontrollpanel på venstre øreklokke som styrer musikken og svarer på samtaler. Det finnes også et berøringsfølsomt felt i midten, som aktiverer mobilens stemmeassistent og lar deg styre mobilen med stemmen. Akkurat den funksjonen fikk jeg ikke til å fungere spesielt bra. Man må holde fingeren der i to sekunder, men iblant tok det ti sekunder før noe skjedde. Denne finessen er så ustabil at jeg har vanskelig for å se at noen bruker denne til hverdags.
Popmusikk gjengis med bra fylde i bassen, og lyden er velbalansert. M50 har aldri hørt ut som åpne hodetelefoner, de har et litt snevrere stereoperspektiv og er ikke like luftige i toppen. Det gjelder også her. Derimot husker jeg at M50 har en uvanlig fengslende og rytmisk bass, som spesielt elektronisk popmusikk og hiphop tjener på, men også rock. Pluss at de klarer akustisk musikk fint da den generelle balansen i lydbildet er så bra. Jeg synes ikke at det er tilfelle her. Lyden er helt enkelt litt platt og uengasjerende når jeg spiller fra min iPhone X. Diskanten er dessuten litt hvass, noe som gjør at sangstemmer artikuleres tydelig, men ikke låter naturlige, og det blir litt trettende å lytte på i lengden. Det låter ikke dårlig, men det er en åpenbar skuffelse sammenlignet med hvordan jeg husker versjonen med kabel.
Konklusjon
Den moderne klassikeren Audio-Technica ATH-M50x er ikke lenger moderne. Det fikser Audio-Technica med ATH-M50xBT, som er trådløs. Den trådløse lyden er ok, med fin fyldighet i bassen, men litt hvass i toppen og mangler dynamikk. Det forbedres enormt med kabel; da våkner hodetelefonen til liv og låter som vi husker den. Og er fortsatt en av prisklassens beste lukkede hodetelefoner blant de med kabel. Om du egentlig vil ha en ATH-M50x, kan du vurdere å betale litt ekstra for å få den trådløs. Men vil du først og fremst lytte trådløst, så er det intet som er enestående med ATH-M50xBT.
Også i denne testen:
Kygo A6/500
Stor lyd i lite format
Mindre hodetelefoner har ofte tynnere lyd enn sine større slektninger. Men ikke disse.
Marshall Major 3 Bluetooth
Rock 'n roll igjen
De mest rockete trådløse hodetelefonene er tilbake, men forskjellene er vanskelig å skille ut.
Panasonic RP-HTX90N
Artige retrohodetelefoner
Panasonics hodetelefoner er mer hyggelige enn tøffe, og det gjelder både utseende og lyd.
JBL E65BTNC
Diskré og vellydende
JBL starter bra og leverer et par fine hodetelefoner med bra lyd og uten større feil.
Sony WH-H900N
Sony gjør alt rett
En lavere pris gjør at den ellers påkostede h.ear One 2 plutselig er et virkelig kupp.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser