TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Sennheiser Sport True Wireless

Flott lyd – grov passform

Sennheiser er virkelig ingen rookie når det kommer til lyd, noe de beviser også her. Men kan det holde til en plass øverst på pallen?

Av / 15.09.22 - 10:40
Sennheiser Sport True Wireless

Home mener

  • Lyden. Bra app med mange muligheter til å tilpasse funksjoner.
  • Store, kantede og klumpete. Mangler aktiv støyredusering.

Å pakke opp Sennheiser Sport True Wireless er rett frem og tydelig. Ikke noe fiksfakseri. Etuiet er en robust historie, eller om jeg skal være ærlig: Det er virkelig klumpete. Du kan glemme å få det ned i en lomme uten at det synes. Kan være at den samme tanken også har slått produsenten, som derfor har montert en snor for at man enkelt skal kunne feste det til en bukse eller veske.

Sennheiser etui 1 Sennheiser etui 2
<
>
Stort og unødig klumpete. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Sennheiser barrem
Sennheiser førsøker i alle fall å kompensere mangelen på eleganse ved å sende med en fiffig bærerem. Hatten av for det. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Skillnad S A
Alt er skikkelig når det kommer til Sennheiser Sport True Wireless – selv etuiet. Her sammenligner jeg det med smidige Adidas FWD-02 Sport. Årsaken skulle eventuelt kunne være batteritiden, som er ni timer på Sennheiser, mens Adidas bare har seks timer. Men jeg er ikke helt sikker på at det er årsaken. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Her mangler aktiv støyredusering, men det tenker Sennheiser løses ved at man kan skifte øreputene mellom åpne eller lukkende (tre ulike størrelser av hver følger med). For å få det så stille som mulig i bråkete miljøer må du bruke Focus Mode sammen med lukkede øreputer. Vil du høre mer av omgivelseslyden, og dermed bli mer oppmerksom på omgivelsene dine, velger du derimot de åpne putene og endrer til Aware Mode.

Som vanlig er ting betydelig bedre i teorien, enn i praksis. For jeg kan vel ikke være ensom om å ville skifte modus fra det ene til det andre under en treningsrunde, avhengig av hvor jeg befinner meg? Er det meningen at jeg må stoppe og bytte øreputer? Nå viste det seg at jeg ærlig talt ikke hører noen direkte forskjell mellom de ulike putene, så blodtrykket steg helt unødvendig.

Som tilbehør finnes også fire ”vinger” i varierende størrelser.

I mine ører bør en sportspropp kunne skylles ordentlig av under rennende vann for å få tommelen opp. Sennheiser Sport True Wireless er bare IP54-klassifisert, noe som innebærer at den tåler ”vannsprut fra alle vinkler”.

Annonse
JBL Reflect Flow Pro
Proppene veier hele 6,8 gram, og de er litt for store og grovhogde etter min smak. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Sennheiser passform
Jeg vil nok ikke påstå at mine ører er mindre enn gjennomsnittet, men au, au, au hvor vondt disse proppene gjør. Med tanke på at det følger med en hel haug puter og vinger, hadde Sennheiser nok vunnet på å gjøre proppene smidigere. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Å komme i gang

Det går enkelt å pare hodetelefonene med mobilen, og den tilhørende appen Smart Control (som er på engelsk) er lett å finne. Jeg får med en gang beskjed om at det finnes en oppdatering, og naturligvis kjører jeg den i gang. 19 minutter skal det tydeligvis ta. Etter omtrent halve tiden ”går noe feil”, og oppdateringen avbrytes. Etter å ha prøvd i noen dager, med samme resultat, fungerer det helt plutselig! Så ha tålmodighet om det skulle krangle …

I appen kan du selv bestemme hva som skal skje når du berører proppene slik at det passer deg og dine vaner best. Takk for det, Sennheiser! Responsen er fin og fungerer galant, men har du ingen ønsker om å styre proppene med hjelp av touch, kan du lukke funksjonen. Derimot kan du ikke skifte mellom Focus- og Aware-modus ved touch. Jeg finner det i alle fall ikke.

Lyden med Sennheiser Sport True Wireless 

Det viste seg jo at jeg ikke trengte å legge noen energi i å bytte putene mellom stengte og åpne da det, i mine ører, ikke gjorde noen forskjell. Å endre mellom Focus- og Aware-modus er imidlertid en helt annen sak. Har trillet inn min Robbie Williams-liste, og Better man gir meg virkelig ståpels. Nyansert, luftig og krystallklart. Overraskende nok er dette i Aware-modus. Jeg endrer med spenning til Focus, men da er det noen som trykker inn de stakkars artistene i en boks og plukker bort bassen. Nåja, den modusen avstår jeg helst fra.

Sennheiser equalizer
I appen kan du enkelt velge hvilket lydbilde du foretrekker. (Foto: Åsa Warme Hallén)

I appen finnes det en rad ulike lydmoduser som Rock, Pop, Dance, Hip Hop, Classical og Movie. Disse kan man endre og tilpasse om ønskene og lysten finnes. Her finner man også en Podcast-modus som er meget bra. Lager du deg en Sennheiser-konto, kan du også utføre en eller flere lydinnstillinger helt tilpasset deg. Jeg nyter Peter LeMarcs Ett av dom sett, jeg fulldanser i kjøkkenet til Maybe you´re the problem med Ava Max (yes, proppene sitter fortsatt på plass). Jeg har virkelig ikke noe å klage på når det gjelder lyden, som er strålende. Derimot gråter mine stakkars ører av at proppene er så kantete og klumpete.

Har du behov for å ha ”et øre ledig”, går det utmerket å bruke bare en propp mens den andre ligger trygt gjemt i etuiet. Jeg lyktes ikke med å finne ut hvordan man endrer dette (slik at avspillingen stopper) i appen, men mulighetene finnes kanskje …

Da jeg ved utendørstrening brukte proppene i min favorittmodus Aware, kunne jeg oppleve at mye av omgivelseslyden ble stengt ute. Det ville være å lyve om jeg sier at de galant behersker vind, for det gjør de dessverre ikke, men det er helt akseptabelt. Kanskje kan dette bero på at musikkgjengivelsen er så forbasket bra at jeg blir helt oppslukt, og hverken hører eller er oppmerksom på omgivelsene …

Samtalelyd

Når jeg befinner meg ute og prater, får jeg klager på direkten. Proppene fanger opp vinden, og noen jeg snakker med, sier at det oppleves som om stemmen min senkes mens lyden av vinden forsterkes. Man hører også tydelig fotstegene mine. Holder jeg meg innenfor hjemmets fire vegger, er det imidlertid ingen som klager.

Konklusjon

Sennheiser Sport True Wireless troner øverst med testens beste lydopplevelse. Dessverre har man ikke vært like nøye når det kommer til passformen, og har valgt å lage et par propper som er litt for store og klumpete til at det passer de aller fleste. Dessverre drar dette ned totalkarakteren.

Men vet du med deg selv at du har litt større ører, anbefaler jeg deg å slå på Aware mode og kjøre så det ryker!

Karakter
Sennheiser Sport True Wireless
Basic

Også i denne testen:

JBL Reflect Flow Aero

For deg som elsker å spille høyt

Denne proppen har en noe lavere prislapp enn sin merkekompis. Er det bra eller dårlig, mon tro?

Det er mulig med mange personlige innstillinger i den brukervennlige appen. Fungerer bra ved samtaler, selv utendørs. Den adaptive støyreduseringen kan slås av, og du kan selv regulere støyreduseringen.
Litt stor og klønete ørepropp. De trenger høyt volum for at lyden skal komme til sin rett.
Les hele testen

Adidas FWD-02 Sport True

Superb passform – det er alt

Adidas er bra på design, og her har kreativiteten strømmet. Kanskje en anelse for mye til og med.

Veldig behagelige
Uengasjert lyd. Mangler aktiv støyredusering. Veldig svak app.
Les hele testen

JBL Reflect Flow Pro

For deg med store ører

JBL har to deltakere med i testen, der denne er den med høyest prislapp.

Bra og brukervennlig app med mange innstillingsmuligheter. Fungerer bra til samtale.
Proppene er store og klønete. Lyden er litt for tam og uengasjert. Kan ikke selv regulere støyreduseringen.
Les hele testen

Jabra Elite 7 Active

Ja, (så) bra!

Er man testens dyreste propp, har man en hel del å bevise.

Behagelig og brukervennlig. Enkel å tilpasse etter brukerens egne preferanser.
Litt mer finjustering av lydbildet ville ikke skadet.
Les hele testen

Jabra Elite 4 Active

Spilleglede til bra pris

Hva har testens billigste propper å tilby? Jabra er ingen nybegynner, så forventningene er likevel ganske høye.

Pedagogisk og brukervennlig app. Bra passform.
Trege touch-knapper som ikke kan persontilpasses.
Les hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Treningspropper du glemmer at du har på

Perfekt til vanntrening

Hold ørene frie

Spart på feil ting

Jabra blir enda tøffere

Ingen unnskyldninger

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Lyd & Bilde
[]