Urbanista er blitt kjent for sine urbane kule hodetelefoner som også har hatt en utmerket lyd og dessuten en bra pris. Som de testvinnende Seattle Wireless. Og Urbanista Stockholm holder virkelig stilen. Det er det eneste som kan måle seg med Apple i enkel stilrenhet. Men foruten i hvitt kan de fås i svart, sober mørkegrønt eller lekker roségull.
Som AirPods er dette ørepropper som sitter i ytterøret mer enn propper som går inn i øregangen. Alle de som opplever ubehag av slike propper, kommer altså til å like utformingen og komforten. Ettersom Stockholm ikke bruker noen form for silikonpropper eller vinger, kunne man kanskje tro at de skulle sitte løst. Men overflaten er litt mer ruglete enn AirPods, så vi hadde faktisk ingen problemer med at de skled ut ved normal bruk. Men man skal kanskje være forsiktig med å trene med dem, noe som likevel ville vært en dårlig idé da de ikke har noen vannbeskyttelse overhodet.
Batteritiden for proppene er i korteste laget. På den andre siden kan man faktisk lade dem hele tre ganger til med ladeetuiet. Proppene legges i fordypninger i etuiet og holdes på plass med magneter for å få bra kontakt. Det er en enkel og velfungerende løsning. Etuiet lades dessverre med mikro-USB, noe som gjør at det tar 1,5 timer å fylle det opp. Proppene har heller ikke noen form for hurtiglading.
Proppene har ingen karakteristiske finesser, men de fungerer i det minste med stemmeassistenter som Siri og Google Assistant. All håndtering av proppene gjøres med ulike trykk på de berøringsfølsomme logoene. Dessverre finnes det ingen app for å kunne tilpasse funksjonene eller stille inn dine preferanser for lyden.
Da det er øretelefoner mer enn propper, er det vanskelig å få til noen videre bassgjengivelse. Presser man dem inn i ørene, hører man at bassen er der, men til forskjell fra Apple har Urbanears ikke lykkes med å løse problemet. Proppene har også problemer med diskanten, som låter vel hvass.
Konklusjon
Det er lett å tro at designede hodetelefoner i lekre farger er en distraksjon fra at de ikke låter bra. Noe Urbanista har motbevist med sine testvinnende hodetelefoner. Men med de trådløse proppene Stockholm har de dessverre gått i den fellen. De er en frekk kopi av AirPods, men finnes i flottere farger. De er også like behagelige som Apples modell. Men der slutter likhetene. Batteritiden er dårligere, og de har ingen hurtiglading, selv om etuiet kan lade dem tre ganger. Og de har ikke lykkes med å løse problemet med bassgjengivelsen, noe Apple har gjort bedre.
Også i denne testen:
Skullcandy Indy
Ikke godteri for ørene
Et uinspirert forsøk fra Skullcandy som tross den lave prislappen ikke føles verdt prisen.
Samsung Galaxy Buds
Endelig bra Samsung- propper
Har du allerede en Samsung-mobil, er Buds det selvfølgelige valget av trådløse propper.
Jaybird Run XT
Jaybird viser hvordan det skal gjøres
Utmerket holdbarhet og passform, med bra finesser og tiltalende lydkvalitet.
Huawei Freebuds Lite
Robuste, men kjedelige
Freebuds Lite har få betydelige ulemper, men lykkes ikke å skille seg ut fra mengden.
Apple AirPods with Wireless Charging Case
AirPods smidigere enn noensinne
De mest populære trådløse proppene er nå raskere, bruker mindre strøm og låter bedre.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser