Samsung har tidligere eksperimentert med mindre vellykkede trådløse sportspropper kalt Gear IconX. Med Buds har man sett bort fra sportsfunksjonene og nøyd seg med musikkpropper, noe som viser seg å være bra tenkt.
Så lenge man har SmartThings-appen installert på sin Samsung-mobil, er det like lett å installere Buds som det er med AirPods på en iPhone. En melding hopper opp og viser at Bud er blitt funnet, og det er deretter bare å bekrefte parkoblingen.
Håndteringen fra Galaxy Wearable-appen, som bare finnes for Android, er utmerket. Man kan enkelt se batteristatus, stille inn hva touch-kontrollene på proppene skal gjøre, og hvilke apper som skal få benytte dem. En tydelig kontroller lar deg veksle mellom ulike equalizer-innstillinger. En «finn mine hodetelefoner»-funksjon spiller av en høy lydtone om du har forlagt dem.
Det følger med tre størrelser på silikonproppene og tre typer av vinger for å holde dem på plass i øret. Dermed kan man finne en kombinasjon som gjør at de både lukker tett i øret og sitter på plass. Proppene er lette, og det føles ikke like påtagelig at man har noe i øret, som med for eksempel Jaybird.
Galaxy Buds har den beste batteritiden i testen. Derimot klarer ladeetuiet bare å lade dem en gang til. Men det lades i det minste raskt med USB-C, og proppene kan hurtiglades i 15 minutter for ytterligere 1,7 timers spilletid. Dessuten kan etuiet lades trådløst, noe som er smidig da Galaxy S10 støtter omvendt trådløs lading. Lade hodetelefonene med mobilen helt enkelt.
Selv når det gjelder lyden, er det et skritt i riktig retning, noe som ikke er så rart, da AKG har hjulpet til på den fronten. De går dypt ned i bassen, selv om det mangler litt trykk. Men det er nok til å få musikken til å låte engasjerende. Diskanten er litt hvass, men bedre enn Huawei Freebuds. Galaxy Buds har et visst nivå av støyredusering, og det finnes en innstilling for å slippe gjennom lyd om man trenger å være bevisst omgivelsene.
Konklusjon
Samsung er de eneste som har lykkes med å få proppene sine til å komme i nærheten av brukervennligheten hos Apple. Har du en Samsung-mobil, oppdages proppene automatisk. Men selv med andre merker er håndteringen lett med den utmerkede Android-appen. Proppene er behagelige og sitter godt på plass, og har den beste batteritiden i testen. Etuiet kan også lades trådløst, direkte fra en Galaxy S10 til og med. Lydkvaliteten er kanskje ikke den beste i testen, men det er tilstrekkelig bra.
Også i denne testen:
Urbanista Stockholm
Stilfull AirPods- kloning
Til forskjell fra Urbanistas utmerkede hodetelefoner er Stockholm mer utseende enn innhold.
Skullcandy Indy
Ikke godteri for ørene
Et uinspirert forsøk fra Skullcandy som tross den lave prislappen ikke føles verdt prisen.
Jaybird Run XT
Jaybird viser hvordan det skal gjøres
Utmerket holdbarhet og passform, med bra finesser og tiltalende lydkvalitet.
Huawei Freebuds Lite
Robuste, men kjedelige
Freebuds Lite har få betydelige ulemper, men lykkes ikke å skille seg ut fra mengden.
Apple AirPods with Wireless Charging Case
AirPods smidigere enn noensinne
De mest populære trådløse proppene er nå raskere, bruker mindre strøm og låter bedre.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser