Da Apple begynte sin satsing på trådløs lading, husker vi nok alle løftet om AirPower. En plate hvor man skulle kunne lade sin iPhone, Apple Watch og AirPods. Den ble imidlertid aldri lansert, men nå er i det minste AirPods 2 her med sitt trådløse ladeetui. På utsiden ser det ikke ut til å ha hendt så mye, men man har nå en ladelampe på utsiden slik at man kan se at den faktisk holder på å lade.
Men på innsiden er det faktisk en hel del nytt. Den nye HI-chipen gir deg raskere veksling mellom enheter samt bruker mindre strøm. Lyttetiden er den samme, men man får en ekstra time samtaletid. Man kan også hurtiglade dem 15 minutter for ytterligere tre timers lyttetid. Chipen gjør også at man ikke må berøre øreproppen for å kunne snakke med stemmeassistenten, den lytter alltid etter nøkkelordene «Hei Siri».
Med en Apple-enhet er installasjonen latterlig enkel. Man åpner etuiet, får en melding på skjermen om at AirPods er funnet, og så godkjenner man parkoblingen. Med Android må man gjøre det manuelt fra innstillingene. Som tidligere kan man fra iOS Bluetooth-innstillingene styre hva som skal skje når man berører den ene eller andre øreproppen. Da proppene ikke sitter spesielt godt fast, og ikke er beskyttet mot fukt, er de ikke spesielt anvendelige til trening.
Som med forrige versjon sitter AirPods ganske langt ute i øret, noe som mange som ikke liker at proppene går inn i øregangen, setter pris på. Dermed lekker det inn en hel del lyd fra omgivelsene, noe som kan være en fordel om man beveger seg på trafikkerte gater. Men det gjør også at man ikke får noen forsegling, som igjen innebærer at bassen aldri kan bli spesielt påtakelig. Det har imidlertid blitt bedre enn i første generasjonen, der den nærmest var helt fraværende. Dermed gir ikke AirPods samme lydkvalitet med musikk som for eksempel Jaybird Run XT. AirPods er derimot utmerkede for telefonsamtaler eller videokonferanser med sine rettede mikrofoner.
Konklusjon
Storselgerne AirPods har i generasjon 2 blitt enda smidigere takket være trådløs lading. De har også lengre samtaletid, veksler raskere mellom enheter, og stemmeassistenten Siri er alltid på standby. Har man mange Apple-enheter, setter man pris på den sømløse vekslingen mellom iPhone, iPad og Mac. Da øreproppene ikke går inn i øregangen, er de bekvemme, men det gjør at bassgjengivelsen får lide. For Apple-brukere er det et kompromiss vi kan leve med, men for Android-brukere finnes det propper med flere funksjoner og bedre musikkvalitet.
Også i denne testen:
Urbanista Stockholm
Stilfull AirPods- kloning
Til forskjell fra Urbanistas utmerkede hodetelefoner er Stockholm mer utseende enn innhold.
Skullcandy Indy
Ikke godteri for ørene
Et uinspirert forsøk fra Skullcandy som tross den lave prislappen ikke føles verdt prisen.
Samsung Galaxy Buds
Endelig bra Samsung- propper
Har du allerede en Samsung-mobil, er Buds det selvfølgelige valget av trådløse propper.
Jaybird Run XT
Jaybird viser hvordan det skal gjøres
Utmerket holdbarhet og passform, med bra finesser og tiltalende lydkvalitet.
Huawei Freebuds Lite
Robuste, men kjedelige
Freebuds Lite har få betydelige ulemper, men lykkes ikke å skille seg ut fra mengden.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser