TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: JBL Tour Pro+

Mulighet for kjempelyd

Hvis du er litt fingernem og stoler på egne ører, kan du skru deg til gullyd med JBL Tour Pro+.

Av / 13.09.21 - 09:00
JBL Tour Pro+

Lyd & Bilde mener

  • Den flotte EQ-en gir mulighet for kjempegod lyd. Støydemping og omgivelseslyd er fine tilskudd. Trådløs lading.
  • Ukorrigert er lyden litt fislete i mellomtonen, og klangen generelt litt hard og kras. Ikke den beste talekvaliteten.

Ikke lenge etter JBL lanserte de vellykkede Live Pro+ med utstikkende mikrofoner, så kommer nå Tour Pro+ med mer «vanlig» fasong. Altså uten mikrofonbommene. Batteritiden på Tour Pro+ er oppgitt til å vare en time lenger; inntil 8 timer i selve proppene, mens ladeetuiet gir tre ekstra ladinger.

Tour Pro+ kan ellers det samme som søstermodellen. Den har både aktiv støydemping og omgivelseslyd (støy utenfra forsterkes så du hører omgivelsene), som aktivers ved å tæppe på venstre ørepropp. Last ned appen JBL Headphones for å gjøre innstillinger.

JBL Tour Pro+ Plus GeirNordby
JBL Tour Pro+. Foto: Geir Gråbein Nordby

Støykansellering og omgivelseslyd

Støykanselleringen har ingen nivåer, det er av eller på. Helt greit, jeg synes den funker helt fint. Derimot finnes det to forskjellige former for omgivelseslyd: Ambient Aware tar inn mest mulig fra omgivelsene, med et bredt frekvensområde. TalkThru slipper derimot gjennom mer mellomtone og mindre bass, for å fremheve menneskestemmer i en samtale. Jeg synes TalkThru faktisk låter mest naturlig og fungerer best i de fleste situasjoner.

Les også Disse øreproppene låter magisk - hvis du gjør dette JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.

JBL Tour Pro+ støtter stemmeassistentene Google Assistant og Amazon Alexa, og i appen kan du velge om du vil trykke på høyre eller venstre ørepropp for å påkalle assistenten.

JBL Tour Pro+ Plus case
Ladeetuiet til JBL Tour Pro+ kan lades trådløst. Foto: Geir Gråbein Nordby

JBL Tour Pro+ i praksis

Appen gir noen valg rundt Bluetooth-moduser med tanke på lydkvalitet. Normal lover en mer stabil tilkobling i situasjoner med mye interferens fra andre enheter, da noe på bekostning av lydkvalitet. Audio skal gi best lyd på musikk, mens Video skal gi minst forsinkelse og best leppesynk på film og spill. Jeg opplevde omtrent den samme forsinkelsen uansett modus, og må si meg skuffet over at også Video har noe forsinkelse og dermed fare for at lyden kommer ut av synk med bildet, avhengig av hvilken strømmeapp du bruker.

Annonse

Det følger med flere ulike puter, så sannsynligheten er stor for at noen av dem gir optimal passform. JBL-proppene gir i utgangspunktet fyldig bass, men en tynn mellomtone og litt spiss diskant.

Partytrikset er at appen har en virkelig god EQ, slik at du kan stille lyden som du selv ønsker. Du kan plotte inn så mange punkter langs frekvenskurven du ønsker, og finjustere skikkelig. Det viktigste er å få hevet mellomtoneområdet noe, og dra ned det skarpe frekvensområdet rundt 6 kHz. Utover dette kan du finjustere etter eget behov.

JBL Tour Pro+ Plus(2)
Foto: JBL

Jeg savner likevel flere forhåndsvalg i EQ-en, for den som ikke er komfortabel med å stille selv. Jazz fjerner nemlig alt av mellomtone, Vocal tar bort all bass, mens Bass forsterker det eneste området som jeg ikke ønsker å stille på.

Med lyden bra stilt inn, får jeg fyldigere lyd enn med Supra Nero-TX Pro, slik at sangstemmene kommer bedre frem, og lydbildet får en større scene å boltre seg på. Det spruter bra fra et piano, og jeg kan fint nyte både klassisk og populærmusikk. Lydkvaliteten er veldig lik med og uten støydemping aktivert, men det litt bedre hurtighet i transienter med støydempingen av.

Talekvaliteten er helt grei, mottakeren hører hva som blir sagt. Men det låter litt krassere og mindre naturlig enn med de beste øreproppene med utstikkende mikrofoner.

JBL-Tour-PRO-TWS-2
Foto: JBL

Konklusjon

JBL Tour Pro+ er et par ørepropper med flere kjekke funksjoner, god batteritid og med fungerende støykansellering og omgivelseslyd.

Lydkvaliteten er i utgangspunktet grei nok, men man bør absolutt justere EQ i appen for å få frem mellomtonen og fjerne en skarphet i diskanten. Den gode EQ-en er redningen til disse øreproppene, som ellers ville vært middelmådige.

Karakter
JBL Tour Pro+
Premium

Også i denne testen:

OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er helt tydelig at OnePlus har brukt AirPods Pro som mal, likevel er Buds Pro så vellykket at de fortjener å bli sett på som noe eget.

Meget naturtro lyd på musikk, bra snert i piano og flott klang i stemmer. Velfungerende støykansellering og omgivelseslyd. Grei kontroll direkte på proppene, bra kvalitetsinntrykk.
Appen har ingen EQ-funksjon. Ikke multipunkt-tilkobling (ennå).
Les hele testen

Beats Studio Buds

Skarpe Beats

Vi har vel sjeldent vært så spent på et par ørepropper til under 2000 kroner. Eller tilsvarende skuffet.

Problemfri tilkobling. Støydemping og omgivelseslyd, støtter Spatial Audio. Bortkomne propper kan finnes ved hjelp av mobilen.
Spiss lyd, ingen app med EQ-justering.
Les hele testen

Sennheiser CX True Wireless

Flott lyd, men...

Forutsatt at du finner puter som passer dine ører skikkelig, gir Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

Fabelaktig lyd, såfremt du får optimal passform.
Ikke aktiv støykansellering eller omgivelseslyd. Maksimalt lydnivå kunne vært høyere. Silikonputene skled ofte ut av ørene våre, vi måtte ty til alternative puter.
Les hele testen

Supra Nero-TX Pro

Kongen av bass

Supra har tatt sine strålende billigpropper og gitt dem aktiv støydemping – og enda lengre batteritid. Prislappen er også høyere.

Heftig bass, lang samlet batteritid, fungerende støykansellering og omgivelseslyd. Ultrakompakte!
Kan oppleves litt hard i øvre mellomtone, spesielt på enkelte kvinnestemmer. Lokket sitter ikke fast i ladeetuiet.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord