TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Audio-Technica ATH-ADX3000

Krystallklart lydbilde

De fjærlette hodetelefonene koster halvparten av flaggskipet i serien, men leverer nesten like god lyd.

Av / 30.01.25 - 12:01
Audio-Technica ATH-ADX3000

Lyd & Bilde mener

  • Makeløst åpent lydbilde med klokkeklar klang. Spiller bass med stram regi, og leverer god dynamisk kontrast. Lav vekt og god bærekomfort. Mye for pengene.
  • Ikke fullt så dynamisk som de aller beste.

Da Audio-Technica nylig lanserte ATH-ADX3000, sperret vi alle opp øynene. Hodetelefonene så nesten identiske ut som flaggskipet ATH-ADX5000, men kostet det halve. Hva hadde de spart på for å få ned prisen, undret vi. Ikke mye skulle det vise seg. 

ADX3000 har det samme 58 mm dynamiske elementet som de dobbelt så dyre ADX5000. Elementet er konstruert med en svingspole som er integrert i membranen, og oppheng og magnet er en del av membrankonstruksjonen, og ikke montert som separate deler. Noe som er det vanlige. 

Hodetelefonene er montert for hånd på fabrikken i Tokyo, og Hiromichi Ozawa, som er sjef for utvikling hos Audio-Technica, sa da ADX3000 ble lansert, at de hadde jobbet lenge med å få fram frekvenser som det ikke er så naturlig for en vanlig membran å få fram. Elementet er integrert i baffelen, som har en åpen bikubeformet grill i en lett og sterk magnesium-legering. 

Audio-Technica ATH-ADX3000 1
Elementet er integrert i baffelen, under den åpne bikubeformede grillen. Foto: Lasse Svendsen

Det har bidratt til å holde vekten på lave 257 gram. Uten den medfølgende avtakbare tre-meters kabelen med 6,3 mm jackplugg, som ligger i den samme aluminiumskofferten, som hodetelefonene leveres i. 

En balansert kabel med XLR-kontakter, finnes som ekstrautstyr til ADX3000.

Annonse
Audio-Technica ATH-ADX3000 2
Det samme 58 mm dynamiske elementet som de dobbelt så dyre ADX5000. Foto: Focal

Audio-Technica oppgir impedansen til 50 Ohm og følsomheten til moderate 98 dB. Som i motsetning til ADX5000s 420 Ohm, gjør ADX3000 bedre egnet til laptopen, bærbare spillere og mobilen. 

Lyden av ATH-ADX3000

Ikke overraskende minnet lyden fra ADX3000, mye om lyden fra ADX5000. Det er en veldig god ting, for som alle som har lest testen vet, er 5000 et av de beste åpne parene med hodetelefoner vi har testet. Man får altså mye av 5000 i et par 3000. 

Som en klokkeklar gitarklang på Jennifer Warnes Joan of Arc, og en superb vokaldefinisjon uten artefakter. Lydbildet er utpreget luftig lydbilde og 3000 leverer en stram og godt definert bass. Et par 5000 leverer er tilsvarende lydbilde, bare mer finmasket og fokusert, og med enda åpnere klang. 

Men vi snakker ikke om veldig store forskjeller her, altså. 

Veslemøy Narvesens Dopamine Detox viste at 3000 leverte et levende og åpent lydbilde, men bassen har ikke helt den samme dybden som Sennheiser HD 800 S. Men i likhet med HD 800 S, er det ikke noe som stikker seg ut i negativ retning. Det er aldri spisse eller udefinerte sibilanter her, og med en god holdetelefonforsterker, kan du spille høyt uten at lydbildet bryter opp.

Sammenlignet med Focal Clear MG, er nok lydbildet slankere på ADX3000, som heller ikke har den samme varme fyldige klangen i bassen. Men den har svært godt definert bass, og spiller du litt høyt, hører du en tydeligere definert bass på Laura Marlings Soothing.

Dersom du elsker klassisk musikk, er ADX3000 en åpenbaring. Vivaldis årstider gjengis med en fjærlett og fokusert strykerklang, og man hører tydelig de forskjellige instrumentenes klangbunn i det åpne lydbildet. Jeg er litt usikker på om Wagner ville vært like vellykket, og det er ikke sikkert Metallica hadde blitt gjengitt med den samme energien, som i et par Clear MG.

Men man får utvilsomt et mer korrekt lydbilde, uten at det høres ut som en klinisk studiomonitor, fra ADX3000. Vi savnet en litt mer markert rytmefølelse på Teddy Swims Bad Dreams, eller var det bare litt fetere bass vi ønsket oss? Det får man ikke i samme grad her, som i Clear MG, men som nevnt har ADX3000 andre kvaliteter.

Konklusjon

Det er nesten oppsiktsvekkende hvor mye av et par ADX5000 som bor i ADX3000. De koster minst av alle i denne testen, og selv om de kanskje ikke er komplette, har ADX3000 så mange tiltalende kvaliteter, at vi tviler på om det finnes et bedre kjøp i tilsvarende prisklasse. Lav vekt og åpen lyd er sånt vi liker. Muligheten for å bruke dem enten på en bærbar spiller, eller på en god hodetelefonforsterker, gjør ADX3000 til et par svært anvendelige hodetelefoner. Nevnte vi lyden?

Les også Testerens favoritt - kanskje noensinne Audio-Technicas toppmodell er en av verdens beste hodetelefoner, og er mye lettere enn sine konkurrenter.
Karakter
Audio-Technica ATH-ADX3000
Premium

Også i denne testen:

Sennheiser HD 800 S

Studiolyd

I møte med nye utfordrere bekrefter Sennheiser HD 800 S sin posisjon som referanse i sin klasse.

Ekstremt nøyaktig og naturlig lydgjengivelse. Enestående mellomtoneregister. Imponerende romgjengivelse og stereoperspektiv. Meget god byggekvalitet. Komfortabel over lengre tid.
Høy impedans, krever god forsterker. Høy pris.
Les hele testen

Focal Clear MG

Tiltrekkende klang

Focal Clear MG har lenge vært blant våre favoritter, men har tiden løpt fra dem?

Nydelig mellomtone med silkemyk oppløsning. Deilig varm klang og fyldig bass, gir et lydbilde det er umulig å mislike.
Vi savner et klarere fokus, og detaljrikdommen til de beste i klassen.
Les hele testen

Hifiman Arya Organic

Organisk klang

Hifiman Arya Organic er et spennende alternativ i premiumklassen, med sine planmagnetiske drivere av nanotykkelse.

Stort og luftig lydbilde. Presis og veloppløst diskant. Vokser med forsterkerkvalitet. God pris mot ytelse.
Noe tilbaketrukket mellomtone. Trenger kraftig forsterker. Relativt tunge, byggekvaliteten virker noe skjørere enn de andre.
Les hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud!

Tilbud - 1 måned for kun 79,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned!

LB+ total 12 måneder

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

LB+ Total 6 måneder

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 79 ,- / første måned
154,- / mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

6 åpne øretelefoner: Er dette fremtiden?

Hvilken type ørepropper passer best for deg?

Tyske hodetelefoner med tapsfri lyd

Dyson hodetelefoner imponerer og skuffer

Styr unna ørepropper fra Temu

Pi8: Den nye kongen av trådløs lyd

Her er DALIs bidrag til en hodetelefon du har råd til

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Lyd & Bilde
[]