TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: SteelSeries Siberia 840

Til alle spillplattformer

Trådløst hodesett til proffgamere som behersker alle dine spillenheter samtidig.

Av / 10.08.17 - 15:30
SteelSeries Siberia 840

Lyd & Bilde mener

  • Det beste og mest omfattende utvalget av forbindelser overhodet. Gjennomtenkt design. Ekstra batteri.
  • Surroundeffekten er ikke spesielt overbevisende. Styringsboksen er litt vanskelig å sette opp.

Siberia 840 fra den danske gaming-spesialisten Steelseries er trådløs. Det må likevel fortsatt strekkes en overraskende mengde kabler for å få den til å si noe. Siberia 840 kobles nemlig via en ekstern kontrollboks, som også fungerer som ladestasjon for batteriene til hodetelefonen. Og kontrollboksen er i seg selv alt annet enn trådløs. Det følger med to oppladbare batterier slik at man kan lade det ene mens det andre er i bruk i headsettet. Smart! Med en batteritid på 10 timer per stykk er det imidlertid kun de mest standhaftige spillerne som kommer til å oppleve det som et problem.

Årsaken til det overveldende ledningstrekket finnes i antall muligheter. Man kan koble til både analog lyd, optisk digital (spillkonsoll) og USB (PC/Mac). Man kan mikse spillyden og chat-lyden trinnløst; det er en stor fordel i onlinespill, hvor samarbeid er avgjørende. Man kan selvfølgelig også trimme tonebalansen med en equalizer, og alt kan så til slutt lagres som profiler som kan tilknyttes programmene – så lyden tilpasses automatisk når man skifter fra for eksempel Battlefield 1 til Dishonored 2.

Lyden

Lydmessig leverer Siberia 840 varen til fulle. Du får ikke samme lydkvalitet som i et hi-fi-sett til samme pris. Men det ville også vært urettferdig når man tenker på alle de mange ekstrafunksjonene. Men scenariet omkring deg gjengis klart, eksplosjonene ryster deg, og – viktigst – kommunikasjonen med teamet ditt går eksemplarisk klart gjennom. Styringsprogrammet SteelSeries Engine 3 innholeder også virtuell surroundlyd (Dolby). Den gir en viss romfølelse, men det er ikke et presist perspektiv hele veien rundt. Hva som til syvende og sist holder deg i live lengst av å pinpointe dine fiender eller ha sikker kommunikasjon med laget – det avhenger av spillet. Men muligheten for å mikse trinnløst mellom spillyd og voiceover er et godt redskap.

Konklusjon

Med de omfattende tilkoblinger er Steelseries Siberia 840 et hodesett for storspillere som ikke vil nøye seg med å spille på en enkelt plattform. Muligheten for å mikse chatlyd og spillyd trinnløst gjør dem perfekte til 3D-skytespill og andre lagspill. Spiller du bare på datamaskinen, betaler du imidlertid for muligheter du ikke utnytter. 3D-lyden er ikke i samme kvalitet som hos konkurrentene fra Asus og Logitech, men man får alt i alt et verktøy som gjør en forskjell på krevende spill.

picture1
<
>
(Foto: Produsenten)
Annonse

Også i denne testen:

Asus ROG Centurion

Ekte surround galskap

Ti separate drivere gir full 7.1-surround i hodetelefonene.

Ikke virtuell surround, men den ekte varen. Beste skille av lydkanalene. God styringsboks med logisk betjening. Mengder av maskinvare.
Gigantisk hodesett som kan virke voldsomt på selv det største hodet. Likevel er plassen litt trang i ørekoppene.
Les hele testen

Logitech Artemis Spectrum G933

Gjennomtenkt teknikk

Logitechs toppmodell har alle de funksjonene som kan avgjøre kampen til din fordel.

Glimrende bærekomfort og god ergonomi. Meget fin 3D-lyd til spill og film. Kul design.
Forholdsvis klossete. Lyden er ikke spesielt nyansert. Lyseffektene reduserer batteritiden.
Les hele testen
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pi8: Den nye kongen av trådløs lyd

Her er DALIs bidrag til en hodetelefon du har råd til

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

Lyd & Bilde
[]