Technics EAH-AZ70W, eventuelt bare AZ70, er en mer forfinet utgave av Panasonic RZ-S500W. Blant annet med større 10 mm høyttalerelementer, bekledt med grafén for lavere forvrengning og luftigere overtoner. Der hvor Panasonic bruker plast, er det mer aluminium på Technics. Ellers er det samme teknologi på innsiden, som avansert aktiv støykansellering med både analog og digital prosessering av signalet. Beam-teknologi på mikrofonene plukker opp mer av stemmen og mindre av omgivelsesstøy, og gir dermed klarere samtalekvalitet. Og det funker.
Som et alternativ til å undertrykke støy utenfra kan man slippe det igjennom, og det funker bra. Omgivelsene gjengis da med fin mellomtonegjengivelse, og det låter aldri skarpt.
En overdimensjonert Bluetooth-antenne på innsiden skal gi bedre stabilitet. Batteritiden er bedre enn hos Panasonic, med 6,5 timer i proppene og 13 timer ekstra i ladeetuiet. Det følger dessuten med to ekstra par puter, 6 i stedet for 4, så det er større sjans for at noen passer ørene dine. På meg funker medium-putene som sitter på i esken, og passformen er fin.
I appen kan du velge ulike EQ-innstillinger eller lage dine egne. Her kan du også velge om du vil ha støykansellering (i utgangspunktet er den på), og dessuten hvor mye med en trinnløs spak. Du kan alternativt velge Ambient-modus, som gjør det motsatte: nemlig slipper omgivelseslyd gjennom, så du hører når du blir pratet til. Du kan også finne bortkomne ørepropper med den samme appen.
Technics kan også kalle frem stemmeassistentene Alexa, Assistant og Siri, med et tastetrykk.
Lyden av Technics EAH-AZ70W
Der hvor Panasonic S500W låter balansert og fint, men mangler litt oppløsning helt i toppen, tar Technics det et sted lenger. Her er det ekstra nyanser i toppen, som gjør at Eric Lus klaverhender danser letter bortover, med en flott overtonestruktur fra flygelet. Akustisk gitar har også en mer naturlig klang enn med Panasonic, selv om de begge har en nøytral fremstilling av instrumentene. Det bare låter mer ekte med Technics, som også overgår B&O Beoplay E8 i denne disiplinen. B&O låter litt hardere i toppen.
Bassen hos Technics er svært godt balansert, og stikker seg aldri frem på uønsket vis eller stjeler plass fra mellomtonen. Brystklangen til store mannsrøster kommer godt frem, uten å bli maskert av utoner i bassen.
Med Panasonic savnet vi i tillegg dynamikk og morofaktor. Technics er bedre på dette, selv om heller ikke disse har det siste ordet i denne disiplinen. Skal jeg øre Lady Gaga eller Ariana Grande, foretrekker jeg å aktivere Bass Boost-funksjonen, men heller ikke her utretter det mirakler i rytmeseksjonen. Når det låter så bra som det gjør her ved moderat lydnivå, vil man ha mer. Og det funker å guffe opp lyden, men Technics mangler litt i forhold til Sennheiser Momentum True Wireless 2.
De ekstra klangstrukturene som kommer frem med Technics i forhold til Panasonic, sender den dyrere tvillingen opp en kvalitetsklasse. Definitivt verdt prisdifferensen på tusen kroner. Den økte kvalitetsfølelsen tilfører ekstra eierglede, men det er først og fremst den bedre lyden og ikke minst den lengre batteritiden som gjør at jeg ville gått for Technics.
Konklusjon
Technics EAH-AZ70W er et par meget veldreide ørepropper. God batteritid, solid kvalitetsinntrykk og flott samtalekvalitet trekker opp. Det samme gjør aktiv støydemping, som fungerer ypperlig. Samtalekvaliteten er også meget god, og når lydkvaliteten til og med kan konkurrere med de aller beste, er dette et meget spennende valg.
Det eneste vi savner hos Technics er mer trøkk, guffe og engasjement i rytmeseksjonen. Akustiske instrumenter låter fantastisk, men det er litt å gå på når man partymusikken dukker opp i spillelisten.
Også i denne testen:
Audio-Technica ATH-CK3TW
Rimelig og god fra Audio-Technica
Audio-Technica har endelig kommet med noen helt trådløse propper som sitter bra i ørene. Lyden vil også mange like.
Beats Powerbeats Pro
Fortsatt blant våre favoritter
Trådløs rekkevidde i toppklasse, helstøpt passform – og meget engasjerende lyd.
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Vår nye favoritt
Sennheiser når helt til topps med sin nyeste utgave av Momentum True Wireless.
Jaybird Vista
Sportspropper med trøkk i bassen
Jaybird Vista er stabile, og med masse bassenergi! Men her er det også gjort noen rare valg.
Skullcandy Sesh Evo
Gjør det den skal
Skullcandys billigste helt trådløse ørepropper har rytmisk nok bass, og låter ganske bra. Når de stilles inn riktig.
Klipsch T5 True Wireless
Energisk fra hornhøyttalerkongen
Klipsch liker det best når musikken kastes i fleisen på lytteren. Det skjer også her, men vi må ta noen forbehold.
Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Gen
Luksus som endelig sitter
Bang & Olufsen har prøvd og feilet noen ganger med sine helt trådløse Beoplay E8. Den tredje utgaven er den beste så langt.
Jabra Elite Active 75t
Overlegne treningspropper
Jabra Elite Active 75t er kanskje de beste trådløse treningsproppene man kan kjøpe for penger.
Creative Outlier Gold
God idé, slapt gjennomført
Creative Outlier Gold har noen smarte greier ved seg, men lyden kan ikke godkjennes.
Panasonic RZ-S500W
Fullpakket med teknologi
Kanskje den best støykanselleringen som finnes i et par ørepropper kombineres med god talelyd og en nøytral musikkgjengivelse. Hvorfor er det ikke nok?
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser