Med QuietComfort 35 overgår Bose sine egne QuietComfort 25, som var markedets mest populære støydempende hodetelefoner inntil de trådløse kom. Som med QC25 innkapsles ørene perfekt og hviler seg silkemykt mot kraniet, slik at man knapt merker at man har dem på. Og de er sammenleggbare, perfekt på reisen.
Ikke mye er annerledes, bortsett fra at betjeningen er flyttet fra kabelen til høyre ørekopp, og vekten har økt noen få gram grunnet en innebygd Bluetooth-mottaker og en kraftigere forsterker. 234 gram totalt hører likevel hjemme i lettvektsklassen.
Støydemping og lydlekkasje
Støydempingen er topp. Når man sitter stille er Sony enda bedre, men når man går rundt er Bose plutselig i en egen liga, fordi fotskrittene ikke forplantes via ørekoppene og inn i kraniet på samme måte som med de andre. Med Bose kan man til og med løpe uten at fotskrittene bryter gjennom musikken.
Grunnen er at Bose ikke forsegler ørene like godt, koppene er litt ventilert. Det gjør at folk rundt deg hører musikken i noe større grad, og dessuten at musikken ikke låter veldig bra om du skrur av støyreduksjonen (som uansett bare er mulig om man bruker kabel).
Lydkvalitet
Lyden for øvrig er meget god. Bassen er fyldig og fin, også ved lavt lydnivå. Og det er slettes ikke overdrevent på noen måte. Bose funker aller best på elektronisk og rock, musikk med energi som skal formidles.
Akustisk musikk funker også bra, men både Sony, Sennheiser og B&O Play har bedre oppløsning i overtonene. Men Bose spiller høyere, som er en fordel på musikk med lavt gjennomsnittlig lydnivå. For eksempel klassisk.
Konklusjon
Bose QC35 sitter som en drøm på hodet, man kan høre musikk lenge uten å bli klam, og støyreduksjonen er glimrende. Lyden er også meget god, her er alt på stell.
I rolige omgivelser, hvor man sitter stille, finnes det bedre enn Bose. Men det spiller liksom ikke så stor rolle, for denne typen hodetelefoner bruker man absolutt mest på farten. Totalt sett foretrekker vi derfor Bose QuietComfort 35, selv om den ikke er best på alt. Når den får 6 stjerner er det med andre ord ikke fordi den er perfekt, men fordi den fortsatt er klassens referanse når man legger alt sammen.
Også i denne testen:
Pioneer SE-MS7BT
Når detaljene er viktigst
Visst kan trådløse hodetelefoner gjengi detaljene i musikken. Bare hør på disse fra Pioneer.
Monster Clarity HD On-Ear
Aldri kjedelig med bass
Hvis du søker en hodetelefon med masse bass og underholdningsfaktor, så er denne for deg.
AKG Y50BT
Vellydende kvalitet
AKGs hodetelefoner føles både velbygde og bekvemme, og har en utmerket lydkvalitet.
Audio-Technica ATH-SR5BT
Nøytrale med lang spilletid
Audio Technica har en overraskende raffinert lyd, men er litt upraktiske.
Onkyo H500BT
God lyd, dårlig passform
Meget god lyd, spesielt på akustisk musikk. Men hodetelefonene sitter dårlig og koster for mye.
Denon AH-GC20
Solide og kraftige
Med kraftige aluminiumbøyler og kompetent støyredusering er Denon en pålitelig reisekamerat.
Sennheiser PXC 550 Wireless
Støyfri fløyelslyd
Sennheiser mener alvor med lydkvaliteten, og bortviser støyen. Helt lytefri er den imidlertid ikke.
Sony MDR-1000X
Spesialtilpasset støydemping
Her får du lydkvalitet i særklasse og en brukertilpasset støydemping som fungerer brillefint – når du ikke er i bevegelse.
B&O Beoplay H9
Trådløs luksuslyd
Med Beoplay H9 har danskene lansert noen av de beste trådløse hodetelefonene på markedet. Det eneste som avskrekker er prisen.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser