JBL Tune 230NC koster det samme som 130NC, og kan alle de samme triksene. Her får du aktiv støykansellering, som demper bassfrekvensene sillikonputene ikke demper på egenhånd, og omgivelseslyd, som har to moduser, hvor en fokuserer mest på stemmer.
Batteritiden er oppgitt til imponerende 8 timer i proppene med støykansellering eller omgivelseslyd på, mens du får hele 10 timer med funksjonene avslått. IPX4-sertifiserer gir grei beskyttelse mot vann og fuktighet.
JBL Tune 230NC er de første av testens propper jeg måtte bytte putene i, da størrelse M ikke forsegler godt nok og slipper ut all bassen. L-putene sitter derimot som et skudd.
Lyden av JBL Tune 230NC
Tune 230NC er tunet ganske likt som 130NC, men til tross for større høyttalerelementer (10 mm mot 6 mm) har de ikke noe kraftigere bass. Tvert imot synes jeg bassen var mer underholdende på 130NC, som dessuten er varmere i mellomtonen, hvor den er tynnere på 230NC. Men forskjellene er marginale, og de EQ-kurvene jeg har laget for 130NC fungerer også greit på 230NC.
Inklusive kurven som gjør hele lyden høyere, noe som kan være ønskelig i enkelte sammenhenger. Kort fortalt drar man opp alle frekvenser, og tar nivået litt ned igjen mellom 2 og 4 kHz, for at det ikke skal låte skarpt. Hvis ønskelig kan bassfrekvensene dras opp litt mer enn de øvrige, om du vil ønsker fyldigere lyd.
Der hvor Tune 230NC har en stor fordel, er på talekvalitet. Stemmen til brukeren kommer tydeligere igjennom, spesielt når det er støy i bakgrunnen. Der hvor 130NC låter greit nok, men kommer til kort i støyende omgivelser, låter Tune 230NC vesentlig klarere. Også her låter stemmen litt hardt, men den er i hvert fall tydelig.
Om du skal velge 130 eller 230-modellen, kommer an på hva som er viktigst. Jeg liker lyden i 130 litt bedre, men talen er best i 230.
Også i denne testen:
Marshall Minor III
Fet design, slank lyd
Marshall Minor III er blant de tøffeste trådløse øreproppene, rent utseendemessig. Lydmessig snubler de dessverre før målstreken.
Sudio E2
Skyhøye forventninger – sånn passe gjennomført
Sudio E2 skilter blant annet med 3D-lyd og avanserte talemikrofoner. I virkeligheten er det et helt ok kjøp.
Belkin Soundform Rise
Lite brukervennlig
Belkin Soundform Rise har god og balansert lyd, som funker bra på "alt" av musikk. Men en irriterende skavank ødelegger hele opplevelsen.
OnePlus Nord Buds
Glimrende lyd for pengene
Med Nord Buds har OnePlus styrt unna ekstrafunksjoner, og prukt pengene der de trengs mest: nemlig på lyden.
Samsung Galaxy Buds2
Samsungs beste
Samsung Galaxy Buds2 gjør veldig mye bra, har god og fyldig lyd – og låter enda bedre for brukere av Samsung-mobil.
Urbanears Boo Tip
Bare helt ok
Urbanears Boo Tip sitter godt i ørene, og er enkle å bruke, Men de er totalt frie for spennende finesser, og lyden er også forglemmelig.
JBL Tune 130NC
Det store varpet
JBL Tune 130NC er blant de aller mest vellydende øreproppene under tusenlappen, spesielt etter litt EQ-justering.
Skullcandy Indy ANC
For den som liker bass!
Skullcandy Indy ANC har plenty med trøkk i bassen, og nå er endelig også aktiv støykansellering på plass.
Creative Outlier Pro
Prispressende multikunstner
Creative Outlier Pro retter opp i svakhetene fra sine brødre, og byr på god lyd og en fantastisk batteritid. Men med batteriet vokser også størrelsen.