TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Denon AVR-X6400H

Danser i skyene

Denon har fulgt med i timen, med en ny toppreceiver som er like enkel å bruke som den er vellydende.

Av / 02.01.18 - 16:40
Denon AVR-X6400H

Lyd & Bilde mener

  • Surroundlyden er stor og luftig, med klokkeklare dialoger og nydelig Atmos-effekter fra oven. Musikk låter også glimrende, med mengder av luft.
  • Kraft nok til tross, receiveren har ikke det siste ordet i denne disiplinen.

På papiret er Denon-receiveren meget lik søsterprodusent Marantz’ flaggskip SR8012. De har like menyer og nesten de samme tilkoblingene på baksiden. Og samme utgangseffekt. Elleve forsterkerkanaler kan drive et 7.1 høyttaleroppsett pluss fire takhøyttalere (7.1.4), uten at ekstern forsterkerkraft behøves.

Det som skiller Denon fra Marantz er at AVR-X6400H bruker billigere opamp forsterkerkretser. I tillegg er strømforsyningen noe mindre, og chassiset er ikke like heftig, som gjør den tre kilo lettere.

Oppsett og brukervennlighet

Denon-receiveren har en svært enkel steg-for-steg-meny som tar deg gjennom oppsettet første gang den kobles til. Når du har definert høyttaleroppsettet ditt i menyen kan du få opp et bilde av høyttalertilkoblingene på baksiden, for å forsikre deg om at alt er koblet til riktig.

Romkorreksjonen er av typen Audyssey MultEQ XT som korrigerer for inntil åtte sitteplasser, og er du ikke fornøyd med noen av de tre forhåndsinnstilte klangbalansene (Reference, Flat og Front), så kan du kjøpe mobilappen Audyssey MultEQ Editor og gjøre finjusteringer. Hos oss fungerer Reference helt utmerket.

Musikkavspilling med HEOS-appen er meget enkelt, og det er lett å legge til flere HEOS-høyttalere i et multiromssystem, skulle du ønske det.

Annonse
Denon AVR-X6400H 1
Denon AVR-X6400H i sølv. Foto: Denon

 

Lydkvalitet

Der hvor Yamaha RX-A3070 byr på rå kraft og saftige mageslag, er Denon mer nyansert. Denon låter bedre når man spiller lavt, med bedre oppløsning i overtonene. Den har et større rom, og gjør enda mer ut av Atmos-kanalene fra oven.

Eksplosjoner smeller da også bra, og kropper som flyr gjennom luften og smasher inn i veiskilt (ja, det er en sånn type film) får frem gliset. Denon har bare ikke drukket fullt så mye dunderhonning som Yamaha, og det er det som også hovedsakelig skiller den fra Marantz.

Musikk låter flott i både to og mange kanaler. Strykerne til Trondheimsolistene svever i toppen, og det er bra aggresjon der det skal. I ukorrigert Pure Direct modus låter Denon en anelse tammere i stereo enn Marantz, men med korreksjonen aktivert er det så å si dødt løp ved moderat lydnivå. Marantz drar i fra når man drar på.

Denon AVR-X6400H 2
Her er elleve forsterkerkanaler, HDMI-utganger med Enhanced Audio Return Channel som støtter høyoppløst og Atmos, og alt annet man trenger. Foto: Denon

 

Konklusjon

Det er ikke mange som slår Denons rom og oppløsning i surroundlyd. Dialogene er klokkerene, det er lag på lag med luft, og receiveren låter meget godt i stereo. Den har kraft nok til å gi ekte kinolydtrykk hjemme i stua, men akkurat på dette området er det andre som slår den.

Helhetsinntrykket er riktig godt, med flott lyd på både musikk og film, og brukervennligheten er noe for seg selv. Strømming med HEOS-appen går som en drøm, uansett hvilken tjeneste du abonnerer på. Klart anbefalt.

Også i denne testen:

Yamaha RX-A3070

Underholdende kraftplugg

Yamaha står på trygg grunn, med et flaggskip kraftig nok til å rive tak i buksebeina.

En kruttønne som engasjerer på både musikk og film. Musikkstrømming og multirom med MusicCast fungerer utmerket som alltid, og DAB+ radio trekker opp.
Det mangler litt oppløsning og luft i lydbildet. Bare ni forsterkerkanaler, ekstra effektforsterker kreves for 7.1.4 Atmos-lyd.
Les hele testen

Marantz SR8012

Ballerina med bazooka

Marantz’ aller første 11-kanals receiver er så bra at alt annet blekner.

Gigantisk lydbilde med glimrende oppløsning kombineres med imponerende dynamikk. Flott brukervennlighet og multirom gjør prikken over i-en.
Vi kommer ikke på noe, bortsett fra at man selvsagt alltid kan få enda mer kraft.
Les hele testen

Pioneer SC-LX901

Solide saker

Klokkeklar lyd kombineres med dynamikk og kraft i bøttevis. Men brukervennligheten trekker ned.

Dialoger på film er krystallklare, lydbildet er gigantisk og det er full kontroll på alt som skjer. Fabelaktig lyd, rett og slett.
Skjermmenyen er noe tungrodd, vi misliker høyttaleroppsettet, og receiveren er ikke fremtidssikret.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

100 tommer fra 1,5 meter!

Kortkast-projektor i luksusklassen

Rullende hjemmekino

Ta med deg skjermen hvor som helst!

Marantz-flaggskipet er testet

Presisjon til fingerspissene

Hjemmekino: - vasker gulvet med lydplanker

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg