Mens konkurrentene kan koble til fire Atmos-høyttalere pluss sju vanlige høyttalere (forutsett ekstra effektforsterker), er Pioneer SC-LX88 begrenset til to pluss sju, eventuelt fire pluss fem.
Bluetooth er innebygd med aptX-støtte for bedre lyd, det samme er trådløs Wi-Fi. Høyoppløste musikkfiler kan spilles via hjemmenettverket (DLNA), og har du DSD-filer, kan disse spilles av fra PC eller Mac via USB-inngangen. AirPlay og Spotify Connect er på plass, for enklest mulig tilgang til musikken.
Brukervennlighet
Fjernstyringsappen iControlAV5 gir tilgang til alt av funksjoner. Med en smartmobil jobber man da i mange lag, mens skjermstørrelsen på iPad er godt utnyttet for å gi bedre oversikt. Men jeg fatter ikke hvorfor noen funksjoner har animerte knapper, som flytter seg hele tiden. Man kan låse dem, men i utgangspunktet danser de rundt på skjermen.
Oppkoblingen går lekende lett i samlag med en steg-for-steg grafisk bruksanvisning innebygd i receiveren, som du får tilgang til direkte via nettleseren på din datamaskin.
Autokalibrering av høyttalerne korrigerer for både lydnivå, avstand delefrekvens, innbyrdes fase og stående lydbølger.
Lydkvalitet
Dynamikken er gnistrende bra. Her smeller det med full kontroll i alle kanaler! Dialogene på film er distinkte, og lydlandskapet omringer oss. Når et helikopter svever over en maisåker på Atmos-lydsporet til Transformers 4, føler man propellen godt over hodet. Et 5.1-oppsett med fire Atmos-kanaler gir en mer romslig og sømløs gjengivelse, enn med to Atmos-kanaler sammen med et 7.1-oppsett. Det hadde blitt enda mer omringende med 7.1 og fire høyttalere, men det støtter ikke prosessoren.
Økes lydnivået for mye, blir det imidlertid litt skarpt, så hvis du insisterer på å øse på med full rulle i lengre tid om gangen, så finnes det mer behagelige alternativer.
Musikk i surround forfører. Den norske klassiskutgivelsen Magnificat på Blu-ray flytter klangen fra Nidarosdomen inn i testrommet på overbevisende måte. Det låter mest oppløst og rent i Pure Direct. Sett for eksempel til Dolby Surround, og takhøyttalerne aktiveres. Da blir det mer omringende, men samtidig litt mer diffust, da innspillingen ikke har Atmos-lydspor. Den har imidlertid Auro 3D, men det støtter ikke receiveren.
Musikk i stereo gjengis med en stram og fin bass, og uansett musikk kommer den klare, distinkte mellomtonegjengivelsen godt med. Men her er ingen tillagt mykhet og varme: Lyden er stram, frampå og analytisk.
Konklusjon
Pioneer SC-LX88 tegner opp et åpent lydbilde, med klare dialoger og sangstemmer. Her er glimrende dynamisk kontrast, og Dolby Atmos løfter det hele ytterligere, med mer omringende lyd fra oven. Vi kunne imidlertid ønske oss ytterligere et par Atmos-kanaler.
Ellers er det bra med funksjoner og bruksområder, fra strømming til nettverksfjernstyring, alt i en brukervennlig innpakning. Fjernkontroll-appen iControlAV5 har mange funksjoner, som får best oversikt over på en iPad.
Også i denne testen:
Yamaha RX-A3040
Sammenlagtseier
Yamaha graver frem gullet fra lydsporet, enten det er film eller musikk, og gir kraft og eleganse i en brukervennlig innpakning.
Denon AVR-X5200W
Mye for pengene
Testens rimeligste receiver går ikke av veien for å tegne opp et megastort lydbilde. Brukervennlig er den også.
Onkyo TX-NR3030
Vanvittig trøkk
Ingen kan stille opp med Onkyos kraft i hjemmekinoen. Med 11 forsterkertrinn har den også full kraft til samtlige kanaler.
Marantz SR7009
Forfinet nytelse
Marantz lages på samme plattform som Denon. Men noen grep er gjort for enda renere lyd.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser