Mens alle receivere støtter HDMI 2.0 og dermed 4K videooppløsning med både 50 og 60 bilderammer i sekundet, er det bare Onkyo som støtter den nye HDCP 2.2 kopibeskyttelsen. Fremtidige 4K Blu-ray-utgivelser kan kreve dette, tiden vil vise.
Onkyo har noe så sjeldent som balansert XLR stereoutgang for tilkobling til ekstra effektforsterker i stereo, og er dessuten eneste receiver med elleve forsterkertrinn.
Brukervennlighet
Fjernkontrollappen Onkyo Remote 3 gir god oversikt, men vi liker ikke å måtte trykke mange ganger på rad for å få den lydmodusen man ønsker. Det burde vært direktevalg for hver modus.
Oppkobling går greit, men det kunne gjerne vært enklere tilkobling til trådløst internett, uten å måtte bla gjennom alfabetet for å plotte inn passordet. WPS-funksjon eller mulighet for å dele innstillingene fra mobiltelefonen ville gjort seg.
Autokalibreringen av høyttalerne går greit, bortsett fra avstanden til subwooferen, som ble satt nesten 1,5 meter for lang og dermed ga dårlig timing i bassen. Etterjustering var nødvendig. Videre synes vi ikke AccuEQ-funksjonen til Onkyo er spesielt bra, vi foretrekker å skru av denne etter kalibrering.
Lydkvalitet
Når alt er skikkelig satt opp, er det bare å nyte lyden. Atmos-lyden på Transformers 4 gjengis med et gigantisk lydbilde, og dialogene er store og kraftige. Onkyo er konge på rå kraft, og selv om prisen kan virke stiv, er den ikke det når man vet man kan koble opp et fullt Atmos-sett med elleve høyttalere uten å benytte ekstra effektforsterker.
Når hovedpersonene går inn i hovedbygningen til KSI hvor skurkene lager Transformers-kloner, hører man den store klangen fra laboratoriet, hvor Atmos-kanalene virkelig løfter lydbildet opp i den tredje dimensjonen. Lydbildet er sømløst og stort, og når Megatron kaster bomben sin som øyeblikkelig griller en mann til aske, røsker det i kroppen som med ingen av de andre receiverne.
Den briljante 2L-utgivelsen Magnificat på Blu-ray låter utsøkt i surround. Den er ikke fullt så gassaktig og vektløs i overtonene som med Marantz, og Onkyo er noe bøsere og mørkere i fremtoningen, også sammenlignet med Denon og Pioneer. Derimot er dynamikken fremragende. Både i mellomtonen og bassregisteret har Onkyo full kontroll.
Med musikk i stereo låter det også meget bra, og Onkyo er sammen med Yamaha den man helst vil ha når man skal la festmusikken virkelig dundre løs.
Konklusjon
Med elleve forsterkertrinn trenger man ikke ekstra effektforsterker for å få fullt oppsett med 7.2 surround i tillegg til fire Atmos-kanaler i taket. Onkyo TX-NR3030 er dessuten meget kraftig og har full kontroll på alt som skjer. Lydkvaliteten er eksellent på både film og musikk, og receiveren støtter neste generasjons kopibeskyttelse (HTCP 2.2). Hva mer kan man ønske seg?
Vel, vi savner Audyssey romkorreksjon, da Onkyos egne ikke funker like bra. I tillegg er det noen småting å pirke på med brukervennligheten.
Se videopresentasjon av TX-NR3030
Også i denne testen:
Yamaha RX-A3040
Sammenlagtseier
Yamaha graver frem gullet fra lydsporet, enten det er film eller musikk, og gir kraft og eleganse i en brukervennlig innpakning.
Denon AVR-X5200W
Mye for pengene
Testens rimeligste receiver går ikke av veien for å tegne opp et megastort lydbilde. Brukervennlig er den også.
Pioneer SC-LX88
Kraft og kontroll
Pioneer har kanskje den mest nøytrale klangkarakteren i klassen. Her er bra med trøkk og mange funksjoner.
Marantz SR7009
Forfinet nytelse
Marantz lages på samme plattform som Denon. Men noen grep er gjort for enda renere lyd.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser