InFocus er tilbake på markedet etter å ha vært borte en stund, med nytt og mer kompakt utseende og med et annet menysystem. Størrelsen på projektoren er snerten og elegant. Men den lille fjernkontrollen er lett å miste, og navigeringsknappene på boksen er lite intuitive. Det samme er menysystemet. Når vi eksempelvis skal justere kontrast og lysstyrke, tar menyen nesten hele bildet i stedet for å bli liten så vi kan se hva som skjer på det projiserte bildet.
Bildekvaliteten
Rett ut av boksen er bildet bra. Svartnivået er dratt litt opp i Movie-modus, så bildene blir litt mørke og skyggene gror igjen. I brukermodus kan bildet justeres. Egentlig er det bare å dra opp lysstyrken noen knepp før bildene er bra. ANSI-kontrasten har vi målt til 218:1 med en god lysstyrke (hvitnivå på 155 footlambert v/75 tommer). Dette er bra, og sørger for god kontrast og lys i bildene selv om det ikke er helt bekmørkt i rommet. Når vi måler fargegjengivelsen, ser både denne og hvitbalansen ganske bra ut. Projektoren lar oss dessuten justere hver farge i tre dimensjoner (fargetone, nivå og metning), slik at hver farge kan justeres til å bli riktig. Med filmen på er det bra smell i bildet, og fargene er naturlige. Fokuset er ikke blant de aller skarpeste i testen, men bra nok til å få veldig god opplevelse av filmen.
Bevegelser skjer naturlig og raskt, og det er lite som tyder på at dette er en billig projektor. Men det avsløres at bildebrikken er litt enkel, spesielt når en Blu-ray-film konverteres i spilleren fra 24 Hz til 60 Hz. Projektoren får problemer med dette ved at diagonale, rette objekter som for eksempel ramma på en bil blir litt taggete. Nesten som om filmen ser ut som den er interlaced, men blir litt unøyaktig deinterlaced av projektoren. Dette er dog ikke noe stort problem, og stort sett er projektoren meget bra. Og i hvert fall til ti tusen kroner!
Konklusjon
InFocus SP8600 er en projektor som gjør mye riktig og som gir skarpe og fine bilder til prisen. Fargebalansen er fin, det er bra med trøkk i svart og hvitt. Fargene kan dessuten justeres i tre dimensjoner, for optimal kalibrering.
Fokuset er ikke helt knivskarpt, og bildebrikken har litt problemer med kantete objekter om en film er konvertert fra 24 Hz til 60 Hz i avspilleren. Men bortsett fra dette kan vi klart anbefale denne projektoren, dersom budsjettet ditt er 10.000 kroner.
Også i denne testen:
Oppsummering
Store bilder og store opplevelser
Med unntak av én projektor beviser denne testen at man ikke bare får stort bilde for pengene med en HD-projektor, men også et meget bra bilde.
Sanyo PLV-Z4000
Jumbo-plass
PLV-Z4000 fra Sanyo er testens dyreste projektor. Det er også testens dårligste.
Mitsubishi HC4000
Best i klassen
DLP-projektoren som stiller i en klasse for seg. Den er liten og snerten og med bedre bildekvalitet enn konkurrentene.
Epson EH-TW3600
Glimrende LCD
Testens rimeligste LCD-projektor kommer fra Epson. Med flotte bilder og gode kalibreringsmuligheter er den blant klassens beste.
BenQ W6500
Skarp og lyssterk
Denne ambisiøse hjemmekinoprojektoren fra BenQ tegner opp meget skarpe bilder til en svært rimelig penge.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser