BenQ W6500 koster egentlig 16.000 kroner, men har i Norge blitt satt ned til 10.000. Her får du tilsynelatende svært mye for pengene.
10-bits fargeoppløsning, HQV prosessering og en oppgitt kontrast på 60.000:1. BrilliantColor fargehjul med sekundærfargene Turkis, Rosa og Gul i tillegg til primærfargene Rød, Grønn og Blå skal gi skarpere farger.
Menysystemet er oversiktlig og greit. At hver farge også bare kan justeres i to dimensjoner (metning mangler) trekker litt ned, men det er ellers mange justeringsmuligheter, også for gamma.
Bildekvaliteten
Det slår oss raskt at projektoren har god lysstyrke. Svartnivået er også bra, men skru av dynamisk iris med én gang, den er bare plagsom og lager unødig støy fra scene til scene. Ekte ANSI-kontrast ble da målt til 241:1, som er meget bra (glem de villedende 60,000:1 som er oppgitt). 158 footlambert er testens skarpeste hvitnivå, fire ganger mer enn testens svakeste.
Fargene i Standard-modus virker litt sterile og mangler varme. De kjølige, neste blåaktige hudtonene på mennesker gjør nesten at de ser syke ut. Cinema-modus funker mye bedre.
Nå er fargene fine og grenser mot nøytrale. Fargene er likevel ikke helt optimale, og her trengs måleinstrumenter for å treffe spikeren midt på hodet. Bildet er også litt ”flatere” enn hos InFocus grunnet et litt lysere svartnivå. BenQ kan på sin side skilte med skarpere bilder, som klarere får frem skjeggstubber og andre detaljer. Vi synes imidlertid det blir litt i overkant, for ofte kommer ting frem som støy i bildet. I Bond-filmen ”Casino Royale” synes gulvtepper og vegger i bakgrunnen med svømmende artefakter, som blir litt for mye. Det hjelper å skru ned litt på skarphet, men da kan det lett bli for dust igjen.
Konklusjon
BenQ W6500 imponerer med høy lysstyrke og meget skarpe bilder. Dermed kan man nyte filmen uten å ha det bekmørkt i rommet.
Fargene blir aldri helt nøytrale uten kalibreringsutstyr, og vi synes det er litt i overkant skarpt, hvor noen detaljer nærmest gjengis som svømmende støypartikler. Etter prisreduksjonen gir projektoren likevel mye for pengene!
Også i denne testen:
Oppsummering
Store bilder og store opplevelser
Med unntak av én projektor beviser denne testen at man ikke bare får stort bilde for pengene med en HD-projektor, men også et meget bra bilde.
Sanyo PLV-Z4000
Jumbo-plass
PLV-Z4000 fra Sanyo er testens dyreste projektor. Det er også testens dårligste.
Mitsubishi HC4000
Best i klassen
DLP-projektoren som stiller i en klasse for seg. Den er liten og snerten og med bedre bildekvalitet enn konkurrentene.
Epson EH-TW3600
Glimrende LCD
Testens rimeligste LCD-projektor kommer fra Epson. Med flotte bilder og gode kalibreringsmuligheter er den blant klassens beste.
InFocus SP8600
Mye for pengene
Den nye innstegsmodellen til InFocus gjør svært mye riktig, og tegner opp et HD-bilde av meget god kvalitet til ti tusen kroner.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser