Denon har virkelig skjønt dette med brukervennlighet. Deres receiver har kanskje den mest smakfulle og ryddige skjermmenyen av alle i testen, med en oversiktlig oppstartmeny som tar oss gjennom første gangs bruk steg-for-steg. At den viser TV-bildet i bakgrunnen av oppsettmenyen er smart, og når auto-oppsettet er gjort, kan man gjøre manuelle fininnstillinger i realtid, slik at man hele tiden hører hva som skjer. Ellers er det jo nærmest håpløst å komme i mål!
Denon har færre kontakter på bakpanelet enn de andre. De fleste analoge videoinngangene er fjernet (ingen bruker dem likevel!), og her finnes heller ikke platespillerinngang eller noen multikanals forforsterkerutgang. Du er dermed låst til kraften forsterkeren har å by på, uten mulighet for å oppgradere. Det positive er at bakpanelet er usedvanlig ryddig, som gjør tilkoblingen enklere. Og 3D-lyd med Dolby Atmos og DTS:X er på plass.
Musikkavspilling skjer aller enklest med AirPlay og Spotify Connect, eller bruk Bluetooth. For avspilling av høyoppløste lydformater, bruk DLNA og en passende app på din smartmobil eller PC.
Denon har det ryddigste tilkoblingspanelet, og dessuten også den beste skjermmenyen. Foto: Denon
Lydkvalitet
Denon-receiveren har meget klar lyd og et stort, åpent lydbilde. Dialogene på ”Interstellar” er tydelige, og filmmusikken er luftig og stor. Ikke minst takket være Audyssey MultEQ XT romkorreksjon, som gjør en fin jobb med å justere klangen i alle høyttalerne. Med inntil åtte målingspunkter kan systemet gjøre seg godt kjent med akustikken i rommet, med et mer homogent lydbilde til mange sitteplasser samtidig.
Denon fungerer utmerket til film, men låter kanskje litt i overkant energisk i diskanten på musikk. Ed Sheerans stemme på poplåten ”Thinking Out Loud” og raspingen på kontrabassen på Tracy Bonhams ”bluesy” viseplate ”Wax& Gold” skildres på tydeligste vis. Men Denon kan oppleves litt overenergisk i diskantområdet i forhold til konkurrentene. Pure Direct lydmodus låter bedre, men ikke like avslappet og finkornet som de beste konkurrentene i klassen.
Det er først og fremst på de mest ekstreme lydeffektene at vi savner litt mer krutt. Denon flater ut og låter litt hardt i de tøffeste actionsekvensene, og det er tydelig at den mangler litt muskelkraft sammenlignet med Yamaha og Onkyo.
Konklusjon
Denon AVR-X2200W er virkelig en drøm i bruk, på grunn av sine oversiktlige skjermmenyer, og tilkoblingspanelet på baksiden er testens ryddigste. Den seneste appstyringen er bedre enn tidligere, men med sin minimalistiske oppbygning får man ikke stilt på alt.
Lydkvaliteten er god, med et klart og åpent lydbilde som den største styrken. Det mangler noe oppløsning øverst i diskantområdet, som kan gjøre sibilanter litt overtydelige, og det mangler litt kraft. Men klart godkjent fra Denon.
Fjernstyringsappen er oversiktlig, men vel minimalistisk.
Også i denne testen:
Pioneer VSX-930
Distinkt kraft
Receiveren fra Pioneer låter klokkeklart, og med nok kraft til å utfordre de tøffeste.
Yamaha RX-V779
Best i klassen
Med rå basskontroll og i det hele tatt skyhøy underholdningsfaktor setter Yamaha bakkerekord - med telemarknedslag.
Onkyo TX-NR646
Overbevisende
Onkyos receiver låter glimrende både på film og musikk. Den mangler bare det siste lille på brukervennlighet.
Sony STR-DN1060
Nesten i mål
Sony-receiveren har bra med funksjoner, låter tøft og har trådløs multiromfunksjon. Men den er ikke uten lyter.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser