TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Onkyo TX-NR809

Jernhanske fra Onkyo

Med kraft og eleganse holder denne receiveren høyttalerne i en jernhanske, mens den samtidig byr på flere fine funksjoner.

Lyd & Bilde mener
+Meget god lyd Godt med kraft Nettverksstrømming
-Mangler direkteknapper på fjernkontroll
Spesifikasjoner
  • 8 x HDMI inn, 2 x HDMI ut
  • 3D-støtte og lydretur (ARC)
  • 7 x 135 W (8 Ohm)
  • Audyssey MultEQ XT høyttalerkalibrering
  • Nettverkstrømming og internettradio
  • iPod via USB, AirPlay tilleggsutstyr
Veil. pris 9995

Med åtte HDMI-kanaler tar Onkyo tilkoblingsutfordringen på strak hånd. Her kan også bildet skaleres opp til 4K oppløsning, fire ganger 1080p!

Multikanalsutgangen inkluderer to separate subwooferutganger, slik at to subwoofere kan plasseres uavhengig av hverandre i rommet, og korrigeres for hver sin plassering i receiveren. Det kan være nok til å fikse bassproblemet i rommet ditt!

Av nettverksfunksjonalitet nevner vi strømming fra din PC samt internettradio, de med Spotify-konto kan dessuten glede seg over direkte tilgang via receiveren.

Audyssey MultEQ XT kan benyttes til å korrigere høyttalerne, eller du kan på forhånd velge at du kun skal måle avstander, innbyrdes høyttalernivåer og delefrekvenser. Det er tid spart, om du vet at høyttalerne dine klinger optimalt i din stue.

Apple AirPlay er tilleggsutstyr og krever en ny boks. iPod og iPhone kan derimot kobles til via USB, og denne kan dessuten ta over som fjernkontroll via en app . Denne finnes også for Android. Pass på å laste ned Onkyo Remote 2 og ikke den første, da den mangler direkteknapper for lydmodi.

Lydkvaliteten
Vi er meget begeistret for lydkvaliteten. Receiveren har meget god sprut i lydbildet i stereo. Den er kraftig og har god kontroll selv ved store dynamiske svingninger. Dette kommer selvsagt også filmopplevelsen til gode, og vi opplever både kraftige og tydelige dialoger, samtidig som det er god kontroll på intense actionsekvenser. Autooppsettet sørger dessuten for at lydnivået fra høyttalerne vil være det samme uavhengig av følsomhet, slik at når receiveren sier du har nådd THX-referansenivå (82 på skalaen), så har du det.

Oppløsningen i tonene er meget god, blant annet takket være jitterkorreksjon på HDMI-inngangen. Receiveren presenterer både film og musikk på en besnærende måte, og du skal spille høyt før den mister kontrollen. Surroundlyden er ikke fullt så sømløs som med Anthem MRX 300, og lyden er heller ikke riktig så finkornet, men så skal også det godt gjøres.

Alt i alt er Onkyo TX-NR809 en superb receiver, som har et par bruksmessige skavanker, men som vi tilgir den straks filmen starter.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Oppsummering

Funksjoner møter lydkvalitet

En receiver med god funksjonalitet paret med lydkvalitet og kraft nok til å drive selv ganske tungdrevne høyttalere, er fullt oppnåelig med 10.000 kroner i lommeboka.

Anthem MRX 300

Kaprer lydtronen

Den som bryr seg lite om alskens funksjoner, men er ute etter en surroundreceiver med best mulig lyd, kan stoppe letingen her.

Nydelig lyd Ekstremt presis romkorreksjon
Ikke nettverkstilkobling

Harman/kardon AVR 365

Rimelig kraftverk

Harman/Kardon stiller med den rimeligste receiveren. Dette er et rent hjemmekinokraftverk, uten særlige tilleggsfunksjoner. Litt vel juicy og rund i bassen, som er mer gøy enn korrekt.

Kraft og bass Stort sett enkel i bruk Prisgunstig
Mangler litt oppløsning Mangler pre out

Yamaha RX-A2010

Varm velklang i alle kanaler

Yamahas receiver har en varm og fyldig klangbalanse, som fungerer fint både til film og musikk. Her er det nok kraft, og utstyr er det bra med.

Varm, fin klang Fjernstyringsapp for iPhone Nettverksstrømming
Ikke AirPlay Mangler litt attakk

Pioneer VSX-2021

Velutstyrt kraft

Velutstyrte Pioneer VSX-2021 har en masse innstillingsmuligheter, og er en solid og potent kar. Bare pass på å ikke skru deg bort! Heftig rock dundrer løs. Sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Lydmessig finner du bedre produkter, men tilleggsfunksjonene er glimrende..

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet AirPlay
Mangler litt raffinement

Denon AVR-3312

Pen og behersket

Denons meget velutstyrte receiver har fått separat strømforsyning til frontkanalene for å gi mer overskudd. Likevel oppleves den som behersket og udristig.

Brukervennlig AirPlay Gjør få feil
Gjør lite ut av seg

Legg igjen en kommentar

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.