Når man sammenlikner utseendet til LG med hvilket som helst av de andre anleggene i testen, blekner konkurransen. Børstet aluminium hele veien, tillitvekkende vekt og et minimalistisk utseende gjør at vi gjerne kunne tro at anlegget kostet det dobbelte. Et deksel av aluminium dekker til diskskuffen og frontknappene, som gir et meget lekkert utseende den tiden du ikke trenger direkte tilgang til knappene på fronten. Fjernkontrollen er i plast, men med et metallisk utseende som matcher anlegget.
Brukervennlighet
Velkomstmenyen går enkelt steg for steg. Spør først om språk, med norsk som et av valgene. Deretter velger du kablet eller trådløst internett, så testes at det er lyd i alle høyttalerne. Lydnivå til hver kanal er direkte tilgjengelig fra fjernkontrollen, slik at du ikke må ut av filmen for å justere. Veldig bra.
Blu-ray-disk laster ganske raskt, og drivverk og vifte er langt mer stillegående enn Samsung.
Skjermmenyen er oversiktlig og fin, og brukervennligheten blir enda bedre med fjernkontrollappen LG Remote Control for Android eller iOS.
Bildekvalitet
Bildekvaliteten på Blu-ray har et høyt detaljnivå, fargene er knall, og i det hele tatt er det fint lite å si på bildet fra LG-anlegget.
Lydkvaliteten
Den bassrike Hollywood-trailerstemmen låter renere og mer åpen med LG enn Panasonic. Lyden er balansert og fin, og med lydmodusen Natural Plus blir lydbildet større og luftigere uten tydelige negative bivirkninger. Med ”Battleship” på Blu-ray låter det utenomjordiske krigsskipet ganske tidlig i filmen mindre macho enn med Panasonic. Eksplosjonene sender ikke samme sjokkbølge gjennom rommet. Derimot låter skuddene og kanonene klart og tydelig. Den litt mer beherskete bassgjengivelsen er ikke negativt. Men lydbildet er ikke fullt så stort og tredimensjonalt som med Panasonic.
Musikk i stereo låter i mine ører best med lydmodusen ”Upscaler”, men her er det rom for individualitet. Lyden kjennetegnes av en klar mellomtone som gagner sangstemmer og gitarer, og subwooferen henger med så lydbildet ikke blir oppstykket. Dette er bra.
Konklusjon
LG-anlegget er lekkert, og aluminiumutførelsen er virkelig tillitvekkende. Lyden er klar og fin, og ytelsesmessig har anlegget alt Samsung har, og da med mindre støy fra drivverk og vifte. Lyden er klar og tydelig, men ikke like heftig som Panasonic sin. Det låter derimot mer naturlig og riktig, spesielt på akustisk musikk og mer nedtonet film. Hollywood blockbusters er ikke like heftige med LG. Det blir smak og behag.
Også i denne testen:
Yamaha BRX-610 + NS-P40
Fleksibel kraftkar
Yamaha står for testens eneste anlegg med aktiv subwoofer, og hvor elektronikk og høyttalere kan kjøpes separat. Og lyden er steintøff!
Philips HTS5563
Billig på alle måter
Anlegget fra Philips koster lite. Det merkes også på ytelsen.
Pioneer BCS-323
”Usynlig” men dårlig lyd
Pioneer har testens minste høyttalere. Det slår ikke akkurat positivt ut.
Panasonic SC-BTT590
Med eksotiske materialer
Panasonic har benyttet en eksotisk blanding av bambus og trekull i høyttalermembranene. Og det funker.
Samsung HT-E6500
Med rørforsterkning
Med rør i forforsterkertrinnet og automatisk høyttaleroppsett skiller Samsung seg ut i dette selskapet. Det trekker opp, mens viftestøy drar inntrykket noe ned.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser