TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Pioneer VSX-924

Spekket med funksjoner

Denne vellydende receiveren har flere funksjoner enn du kommer til å bruke.

forfatter
Publisert 17.10.14 - 05:00
L&B mener
Dette er en velutstyrt receiver, med flere innstillingsmuligheter enn du kan drømme om. Dialogene låter klokkeklart, takket være en god og nøytral tonegjengivelse helt ned til bassområdet. Dette gagner selvsagt også hele lydbildet.
Pioneer kan låte litt hardt når den blir stresset. Fjernstyring fra mobil bærer preg av vel mange funksjoner, så man må bla mye og mister litt oversikt.
Spesifikasjoner
 • HDMI: 7 inn (1 m/ MHL), 2 ut
 • Effekt: 7 x 105 watt (8 ohm, 2 kanaler)
 • Oppløsning: 4K UHD oppskalering, 60 fps, 3D
 • Romkorreksjon: MCACC
 • Nettverk: Wi-Fi + ethernet + Bluetooth
 • Strømming: Spotify Connect, AirPlay, DLNA
 • Appstyring: iControlAV5 (iOS, Android)
 • Multikanal pre out: Nei
 • Pris: 4.990 kr
 • Web: pioneer.no
Veil. pris 4990Pr. 17.10.14 Produktside

De kravstore scenene fra ”Hobbiten: Smaugs Ødemark” på Blu-ray gjengis klart og tydelig. Dialogene låter åpent og tydelig, og klirrende stål og sprutende ild gjengis med dynamikk og gnist. Stemmen til Bilbo Baggins er klarere ved lavt lydnivå enn med Yamaha, og stemmen til dragen Smaug låter mer oppløst og naturlig i bassområdet.

Velpolert jazzmusikk i surround brer seg rundt oss, flygelet har snert samtidig som undertonene gjengis tydelig. Enten stereo eller surround står på menyen, klassisk, rock eller visemusikk, så byr Pioneer på et klart og åpent lydbilde. Kraftmessig er den absolutt godkjent, for man kan spille ganske så høyt. Men VSX-924 blir noe skarp i overtonene når den stresses, og kan med fordel tilpasses høyttalere med en litt rund karakter i toppen.

Utstyr
Pioneer VSX-924 er i utgangspunktet den eneste receiveren uten trådløs nettverkstilkobling, men kobles til hjemmenettverket med kabel. Her til lands pakkes det med en trådløs adapter, noe vi er takknemlig for. Koblet til nettverket bruker du bare Spotify Connect eller AirPlay, for enkelt å spille av all musikk du måtte ønske via mobilen eller nettbrettet. Internettradio er også på plass.

Sju HDMI 2.0-innganger støtter 4K videooppløsning (3840 x 2160) med full 12-bit fargedybde (4:4:4), og 60 bilder i sekundet. Nytt er oppskalering fra lavere oppløsninger.

Romkorreksjonen MCACC kalibrerer høyttalerne automatisk for én sitteplass, og korrigerer også for faseforandringer i lyden.

Brukervennlighet
Pioneers nyeste fjernkontrollapp iControlAV5 gir en hel del funksjoner. Som for eksempel å kunne flytte seg selv noen rader forover eller bakover i lydbildet, kun ved hjelp av mobiltelefonen. Funksjonene er kanskje litt for mange, for det tar en stund å bli kjent. Tidligere apper var kanskje mer oversiktlige, men pluss for å endelig kunne søke i musikklister når musikk spilles fra en nettverksharddisk (via DLNA). Likevel er det klart mest brukervennlig å bruke tjenester som Spotify Connect eller Wimp via AirPlay.

Brukervennligheten styrkes av steg-for-steg-instruksjoner om tilkoblinger og hvordan knappene på fjernkontrollen fungerer. Men altså synes jeg appen kunne vært mer oversiktlig. Jeg ønsker også direkteknapper for ulike minner for romkorreksjon. Man kan lagre kalibrering med EQ-innstillinger i ett minne og uten EQ-innstillinger i et annet og bytte mellom disse, men da må man inn i skjermmenyen hver gang. Litt tungvint.

En annen ting jeg ikke liker, er at jeg finner meg i menyen titt og ofte for å gjøre justeringer, og hver gang forsvinner lyden fra høyttalerne. Jeg skulle ønske lyden forble, ikke minst fordi det ville bli lettere å justere lyden i realtid.

Konklusjon
Den fullspekkede Pioneer VSX-924 er lett å sette opp takket være steg-for-steg-instruksjoner. Fjernkontroll-appen kunne vært mer oversiktlig, men den funker. Lyden er klar og fin, spesielt i mellomtoneområdet hvor dialoger og sangstemmer ligger. Den kan bli litt stresset ved høyt lydnivå, men alt i alt en meget god receiver.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Sony STR-DN1050

Brukervennlig og potent

Receiveren fra Sony er enkel i bruk, og skiller godt mellom elementene i lydbildet.

Sony varter opp med dynamisk og klar lyd, og skiller godt mellom stemmer og instrumenter. Spesialeffekter på film smeller godt ut. Dette er dessuten en meget brukervennlig receiver.
Bør matches med høyttalere som låter litt varmt og fyldig, ellers kan det bli litt hardt i toppen.

Oppsummering

Små forskjeller

Surroundreceiverne i denne prisklassen har blitt så finjustert at det er vanskelig å høre forskjell på dem. Utstyrslisten er også temmelig lik. Ingen er perfekt, men én skiller seg ut.

Yamaha RX-V677

Futt og fart

Yamaha har alltid skjønt at det er mer moro med muskler i hjemmekinoen. I dette tilfellet mangler bare en mer delikat hånd.

Med fokus på en stor basslyd og fyldig mellomtone er det aldri kjedelig med Yamaha. En liten kruttpakke! Brukervennligheten er dessuten god.
Overtonene mangler litt oppløsning, som gjør at dialoger og klirrende sverd mister litt luftighet og snert.

Onkyo TX-NR636

Atmosfærisk lyd

Onkyo varter opp med et luftig og mektig lydbilde. Dette er også den eneste i klassen med surroundformatet Dolby Atmos.

Lydbildet er stort og flott, med god kontroll på kampscener og klare dialoger. Receiveren er fremtidsrettet med HDCP 2.2, og Dolby Atmos gir ekte sfærisk surroundlyd.
Romkorreksjonen er en simpel affære, og EQ-innstillingene gjør at det låter litt blodfattig. Skru EQ av
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend