Den snertne, lille BenQ W1060 er utviklet for å være rimeligst mulig med tanke på strøm (under 1 watt i standby), inntil 60 prosent kortere nedkjølingstid etter den har vært påslått, og med en lampetid på 6.000 timer i økomodus – det dobbelte av mange andre. Det betyr at om du ser film i fire timer om dagen, holder lampa i nesten 10 år før den må skiftes.
Zoomforholdet på projektoren er litt snevert, for å få et bilde på 100 tommer må projektoren stå innenfor 3,5 og 4,2 meter fra lerretet. Noen vil få problem med dette. Ellers liker vi menysystemet, som både er oversiktlig og avansert, og med 3D-fargejustering er det mulig å kalibrere projektoren skikkelig med rett måleustyr.
Bildekvaliteten
Denne projektoren ser ikke spesielt imponerende ut tatt rett ut av esken. Svartnivået er blast og bildet ser temmelig flatt ut. Dette går også utover følelsen av skarphet, da ingenting smeller skikkelig ut. Den siste Harry Potter-filmen blir en ganske døll opplevelse. Fordelen er at projektoren er ganske lyssterk og dermed ikke trenger et helt mørkt rom.
Justering av lysstyrke og kontrast må gjøres flere ganger på denne projektoren, da den ene går utover den andre. Etter lysstyrken er justert og man så justerer kontrasten, vil dette igjen påvirke lysstyrken. Vi etterjusterte tre ganger.
Etter projektoren er justert, er bildet langt bedre. Ved første øyekast er det et meget detaljert og flott bilde vi har fremfor oss. Galakser og stjerner i ”Wonders of the Universe” synes med flotte detaljer, med mange detaljer i lys. Selve svartnivået er ikke det mørkeste, men det er det heller ikke hos noen av de andre projektorene i testen. Absolutt godkjent i dette henseendet! Mørke Harry Potter-scener er en langt mer fornøyelig kost nå enn før bildet var justert.
I likhet med Optoma HD300X har BenQ W1060 en del moskitostøy, som minner litt om en myggsverm når det panoreres over en halvmørk himmelhvelving. Sjatteringer, altså overgangen fra mørkere til lysere områder, vises i litt grove steg, og lysskarpe objekter i bevegelse har det med å brenne ut i kantene.
Regnbueeffekten er synlig her som på Optoma, og kan tidvis være sjenerende.
Konklusjon
BenQ W1060 er en billig HD-projektor som kunne vært et kupp. Den har skarpe bilder med bra smell etter bildet er justert. Og har 3D-kalibrering av hver farge, som gjør at man kan få skikkelig profesjonell kalibrering. Men store bilder gir den bare langt fra lerretet, så du trenger en stor stue. Videre lider den av en del moskitostøy, og lyssterke objekter i bevegelse synes med noe bildeforvrengning. Dermed er W1060 en middelmådig projektor som har fordelen av å gi fulloppløst HD-video til en billig penge, men som faller igjennom i forhold til konkurransen. Men hvis seks tusen kroner er alt du har, og du har mulighet for å montere den minst 3,5 meter fra veggen, kan du vurdere BenQ W1060.
Også i denne testen:
InFocus IN3118HD
Herlig hybrid
Denne lyssterke projektoren er en hybrid mellom hjemmekino og kontor. Den opplevde bildekvaliteten er likevel den beste i testen!
Epson EH-TW5900
Supert kompromiss
Testens eneste LCD-projektor har en meget god bildekvalitet og mange kalibreringsmuligheter.
Optoma HD300X
Gode bilder i 2D og 3D
Optomas rimeligste 3D-projektor har skarpe bilder, flott fargebalanse og bare tidvis sjenerende støy.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser