Heos er japanske Denons multiromssystem, som i likhet med Sonos består av en rekke ulike høyttalere, samt Heos Amp som er beregnet på å drive frittstående stereohøyttalere. Heos-forsterkeren er en av de enkleste å sette opp til å spille trådløs musikk. Tilkoblingsmulighetene er svært gode: Med både analog og digital inngang samt Bluetooth og USB i tillegg til Ethernet og Wifi, kan du lett bygge et helt stereoanlegg rundt Heos-forsterkeren.
Denon har laget en meget bra app til å styre Heos-systemet. Det grafiske brukergrensesnittet er både lekkert og brukervennlig, og gjør det enkelt å styre høyttalere i flere soner. I likhet med Sonos og Bluesound er musikktjenester innebygd i appen. Dette gjør det enkelt å blande flere kilder inn i en og samme spilleliste. Unntaket er Spotify, som må bruke egen app.
Lydkvalitet
De som liker den varme og fyldige Denon-lyden vil trolig også sette pris på lydsignaturen til Heos. Her er det sjenerøs tyngde i bassen, og et stort lydbilde som evner å få frem både store og små detaljer. London Grammar låter stort og tøft, og vokalistens brede stemmeregister kommer tydelig frem. Lyden oppleves fremadlent, ved at både stemmer og instrumenter kommer tettere på. Sammenlignet med Sonos sin litt tilbakelente presentasjon, er det som å stå kloss inntil scenekanten!
Heos-forsterkerens spreke spillestil gjør den som skapt for pop, hip hop og R&B. Kanadiske Drake får skikkelig energi i replikkene, mens synthbassen rister i stolryggen.
Ampen har heller ingenting å være flau over sammenlignet med 43 cm stereoreceiverne. Her er det bra med krefter, og forsterkeren har mye å gå på før lyden blir spiss eller forvrengt. Vi klarte fint å oppnå over 90 desibel med klokkeren lyd i lytteposisjon, fra våre temmelig tungdrevne Kef høyttalere. Denne kan du fint ha hjemmefest med!
Det er først på de virkelig krevende audiofile innspillingene at Heos viser sin begrensning. Lars Danielssons II Blå låter veldig organisk og ekte, med bra samspill mellom bassist og trompetist, men bassgjengivelsen kan virke litt ullen og ukontrollert til tider – særlig når vi sammenligner med Bluesound og Yamaha. I tillegg merkes det at diskanten skjermer for de aller mest finkornede detaljene. Likevel er det ingen tvil om at Heos leverer utmerket lydkvalitet, og overgår både Sonos og Marantz på de fleste områder.
Også i denne testen:
Yamaha R-N602
Moderne retro
I tøff retrostil varter Yamaha opp med underholdende musikk og multirom gjort enkelt.
Sonos Connect:Amp
På bakerste rad
Med Sonos Connect:Amp får du tilgang til markedets mest brukervennlige multiromssystem. Problemet er bare at den ikke låter spesielt bra …
Pioneer SX-N30DAB
Åpen musikk
Pioneer låter fint, og har mange tilkoblingsmuligheter. Strømmetjenestene er like få som hos Onkyo. Av en åpenbar grunn.
Onkyo TX-8150
Klare toner
Stereoreceiveren fra Onkyo låter bra, og den har både DAB-radio og mange tilkoblinger, også til platespiller. Men strømming er begrenset.
Marantz M-CR511
Mangler trøkk
Forsterkeren fra Marantz har klar og tydelig lyd, men mangler muskler og dessuten strømmetjenester.
Bluesound PowerNode 2
Orkesterplass
Glem konkurrentenes diffuse og blodfattige lyd. Her er strømmeforsterkeren som banker Sonos ned i støvlene.