TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Oppsummering – Test av 7 stereoforsterkere

Oppsummering

Forskjellen i lydkvalitet mellom de sju forsterkerne ligger i at noen er kraftigere, mens noen låter finere. De beste kombinerer kraft med lydkvalitet.

Av / 13.03.11 - 14:38
Oppsummering – Test av 7 stereoforsterkere

Minst kraft
Forsterkerne med minst kraft er Onkyo A-9377 og Magnat MA 400. Den første har litt mer oppløsning i overtonene, mens sistnevnte har mer fylde og varme i mellomtonen. Dessverre har ingen av dem spesielt gode dynamiske egenskaper, og de passer best sammen med små høyttalere. Selv med et par bokhyllehøyttalere vil vi imidlertid foreslå å gå for en litt spenstigere forsterker.

Bra på det meste
Yamaha A-S500 og Marantz PM7004 har begge litt mer kraft. I tillegg har de en god fylde og tyngde i bassregisteret, samtidig som de er oppløst i overtonene. Klangmessig minner de mye om hverandre, men Marantz har enda mer varme i bassen, mens Yamaha har litt mer kraftoverskudd. Fordi Yamaha er mer enn 2.000 kroner rimeligere, og den klart rimeligste forsterkeren i testen, fortjener den dermed utnevnelsen ”Beste kjøp”.

En kraftplugg
Et ytterligere steg opp på kraftstigen finner vi NAD C356BEE. Denne har godt med kraft og skikkelig fraspark i bassen. Skal du ha noe til festen, er dette et godt valg. Den mangler litt pågangsmot i mellomtoneområdet, slik at klangen blir litt vel rund. Ikke det beste hi-fi-valget.

To på topp
På topp finner vi Rotel RA-06SE og Cambridge Audio Azur 740A. Begge låter meget bra, med oppløste toner og en fabelaktig gjengivelse av sangstemmer. Mannlige så vel som kvinnelige. De har dessuten nok kraft til å pumpe løs når det trengs, og de kan dermed drive de aller fleste høyttalere med overbevisning.

Av de to beste kårer vi Cambridge 740A til en knepen vinner. Grunnen er rett og slett at den har enda litt mer kraft. At den i tillegg er 500 kroner rimeligere, er en fin bonus.

Annonse

Også i denne testen:

Marantz PM7004

Har kontroll over tonene

Marantz lover som vanlig høy lydkvalitet fra sin nye forsterker, som etter sigende har optimal toneinnstilling av bass, mellomtone og diskant.

Varm og behagelig lyd
Begrenset kraftoverskudd
Les hele testen

Cambridge Audio Azur 740A

En yndig kraftpakke

Cambridge Audio 740A er på papiret testens kraftigste forsterker. Den støtter multiromtilkobling, men aller viktigst: Den låter fantastisk!

Klokkeklart lydbilde Klangnøytral Dynamikk
Ikke platespillerinngang
Les hele testen

NAD C356BEE

Et skikkelig krafttak

NADs har med den nye C356BEE konstruert en fleksibel forsterker med mye kraft. NAD-forsterkeren er meget energisk i bassgjengivelsen. Selv når forsterkeren presses, holder den kontrollen. Er du ute etter en partyfikser av en forsterker, så er dette et klart spennende valg!

Kraftig For- og effektforsterkertilkoblinger
Detaljer Dempet i toppen
Les hele testen

Magnat MA 400

Forsterker med rørklang

Dette er den eneste forsterkeren i testen som har forforsterkertrinn med rør, for å gi varmere og glattere lyd.

Låter pent og pyntelig
Mangler krefter
Les hele testen

Onkyo A-9377

Oppløst men tam

Onkyo har den beste digitalforsterkeren vi vet om til 5.000 kroner. Den analoge A-9377 låter fint, men mangler brorens spreke fremtoning.

Fin tonegjengivelse
Mangler dynamikk og kraft
Les hele testen

Rotel RA-06SE

Med kraft og kontroll

Vi blir sjelden skuffet av en Rotel-forsterker, og RA06SE føyer seg inn i rekken. Selv på nøyaktig samme volum som Onkyo og Yamaha hører man lett at gitaren får større klang, og en mer fyldig karakter. Det låter stort, og presist på samme tid. RA06SE fungerer svært bra på akustisk og klassisk musikk, men går ikke av veien for å rocke heller. Anbefales!

Nøytral og naturtro klang Rå mellomtone
Kunne hatt enda mer muskler
Les hele testen

Yamaha A-S500

Behagelig musikk

Yamahas nyeste tilskudd er testens billigste forsterker. Til litt over 4.000 kroner viser den seg som en meget habil konkurrent. Forsterkeren låter engasjerende og tøft på rock og rytmisk musikk med mye bruk av basstromme, på grunn av sin fyldige bassgjengivelse. Kontrollen avtar når man spiller høyt, og forsterkeren er ikke spesielt begeistret for de mest dynamiske svingningene.

Stor klang Fyldig bass
Litt ”rund i kantene”
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Kompromissløs lyd i lomma

Full kontroll

Her er Denons løsning på Sonos-kaoset