TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Technics SL-G700

Det umuliges kunst

Technics SL-G700 kombinerer en fabelaktig god CD-spiller med en like fabelaktig nettverkspiller.

Av / 29.12.19 - 12:08
Technics SL-G700

Lyd & Bilde mener

  • Suberb lyd og byggekvalitet i en uvanlig praktisk og anvendelig CD- og nettverkspiller. Støtter høyoppløst lyd fra CD og strømming.
  • Treg på avtrekkeren, kronglete appstyring, hodetelefonutgangen driver ikke alle hodetelefoner.

Noen ganger er det fint å ha moderate forventninger. Som når man besøker en ny restaurant for første gang. Eller reiser til et sted man aldri har vært før. Alt er nytt og spennende, og det ligger til rette for at man kan bli positivt overrasket.

Omtrent sånn var det med CD-spilleren til Technics. Som, la meg ile til å si, er mye mer enn en CD-spiller. Den er en kombinasjon av mange ting, CD- og SACD-spiller, nettverksspiller, digitalkonverter og forforsterker. Det er sjelden en oppskrift for suksess.

Selv om Naim lyktes over all forventning med Uniti Star, som også har en effektforsterker på innsiden, er et ikke gitt at slike multispiller-kombinasjoner blir like vellykket.

Technics SL-G700 kan føyes til listen over produkter som lyktes med å kombinere flere ting, og med unntak for noen betjeningsmessige viderverdigheter, er Technics-spilleren et fantastisk vellykket produkt.

Ok, den innebygde hodetelefontutgangen lyder i beste fall hederlig, og driver ikke de mest tungdrevne hi-fi-hodetelefonene.

Annonse

Men lydkvaliteten, byggekvaliteten også, og alle funksjonene som er samlet på ett sted, gjør spilleren nesten til et kupp for musikkelskere med en hyppig spilt CD-samling.

Man kan også spille av SACD-er, og sånn sett holde liv i musikksamlingen med en spiller som har oppdatert teknikk, i kombinasjon med både kablet og trådløs strømming. Den har Bluetooth innebygget, sånn for enkelhets skyld, men også trådløs strømming over wi-fi. Og, den støtter både AirPlay2 med eller uten multirom, Chromecast Audio, og strømming via w-fi-ruteren over Ethernet-kabel.

Ulempen er at man må bytte mellom fjernkontrollen og appen for å styre avspillingen, og selv om fjernkontrollen er et skoleeksempel på enkel betjening, kan man ikke si det samme om Technics-appen. Førstegangs oppsett er relativt rett frem. Det tok meg under fem minutter fra spilleren var koblet til, før jeg kunne strømme musikk fra Tidal over anlegget, via Technics-spilleren.

Så langt, så bra. Technics-appen var en gang ganske bra, nå anbefaler jeg at de skroter den og lager en ny. Fra scratch. Stjel gjerne Linn eller Naims løsning og lag en ekte nettbrettversjon av den nye appen. Legg alle primære funksjoner på ett skjermbilde og integrer strømmeappene, tuneIn nettradio og tilkoblede musikkbiblioteker (NAS) over nettverket. Den har en USB-inngang på fronten for avspilling av musikk på f.eks. en minnepinne, og tilkobling for en harddisk (NAS) med musikk via USB på baksiden.

Diskrete kretser

Spilleren veier over 12 kilo og er bygget som en panservogn. Baksiden har både balanserte og ubalanserte utganger. Man kan styre volumet hvis man velger å bruke spilleren som forforsterker, sammen med et par aktive høyttalere, eller tilkoblet et effektforsterker. Alternativt kan man låse volumkontrollen og sende ut et fast linjesignal, om spilleren skal integreres i et anlegg.

Hvis man skrur av topplaten, ser man kanskje den innkapslede CD-mekanismen først. På den ene siden sitter en skjermet, hybrid strømforsyning, på den andre siden en diskret oppbygget analogdel, med en 32-bits digitalomvandler, som takler alle formater.

Kretsene er bygget opp som to monokanaler, digitalklokken er faktisk batteridrevet for at støy ikke skal krype inn med signalet, og Technics mener de har klart å senke støynivået hele veien fra strømforsyningen, via DAC-en til utgangene.

Det er mer. Hodetelefonutgangen har din egen klasse AA-forsterker, med Technics JENO-krets, som skal redusere støy og forvrengning. Spilleren har også støtte for MQA-dekoding som vi finner på MQA CD-er, og som vi kjenner blant annet fra lydfilene i Tidal Hi-Fi Masters.

Technics SL-G700 1
CD-spilleren spiller også av SACD, og MQA CD.

Re-Master

Man kan slukke alle antenner og nettverksaktiviteter når man spiller CD-er. Ett trykk på Direct-knappen fikser det. Klikker man seg inn i oppsettmenyen, finner man blant annet tre filtervalg med tre ulike kurver som man kan stille etter smak. Filter 1 er normalinnstillingen.

Det finnes også en Re-Master-funksjon, som er en digital signalprosessering av signalet på en CD, som kan konvertere 16-bit/44.1 kHz data til 32 bit/192 kHz for høyoppløst signalbehandlig. Det funker også med MP3-filer, hvor forskjellen er mer hørbare, men ellers lyder spilleren steinbra uten remastering.

For det gjør den. Legg på en CD og bare nyt den varme, åpne og oppløste lyden som strømmer ut i stuen. Det finnes mer oppløst lyd i spillere som McIntosh MCD600, men sammenlignet med f.eks. Hegel Mohican, lyder Technics-spilleren fyldigere mer varmere klangfarger.

Klaverklangen er mektig og nyansert på samme tid, enten jeg spiller Jarrett eller Andsnes, og perkusjon lyder gnistrende dynamisk. Diskanten opplever jeg som litt tilbakelent, men på den behagelige måten. Jeg opplever ikke at noe maskeres, og gitarer og strykere, f.eks., er skarpt fokusert helt ned på detaljnivå.

Technics-spilleren er en glimrende musikkformidler, og jeg er usikker på om det er mange CD-spillere i denne prisklassen som lyder vesentlig bedre enn denne. Annerledes kanskje, men neppe bedre.

Som nettverkspiller må man bytte fra fjernkontroll til appstyring, tungvindt selvsagt, men det virker og lyder fremragende. Masters-album eller ei, strømming over nettverket fra Tidal-appen via en Nordost ethernet-kabel, lyder så friskt og dynamisk at jeg ikke skjønner helt poenget med å ha en separat nettverkspiller – i tillegg til en CD-spiller.

Technics SL-G700 kombinerer begge på fortreffelig vis lydmessig, selv om betjeningen kan forbedres.

Konklusjon

Nettverkspiller og CD-spiller i ett er ikke en løsning som passer for alle. Men for de som trenger å bytte ut sin aldrende CD-spiller og ønsker å strømme musikk, er SL-G700 en no brainer. Det er ikke mange slike praktiske spillere der ute, og slett ikke mange med de samme kvalitetene som denne. Kanskje heller ikke med den samme lydkvaliteten, som står til seks, men dessverre trekker brukervennligheten ned sluttsummen nederst på arket denne gangen.

Karakter
Technics SL-G700
Premium
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

2 hendelser på “Technics SL-G700”

  1. Hei. Kan denne dekode mqa-filer fra eksempelvis Tidal i 24 bit/192 kHz og sende lyden via digitalutgang?
    Jeg har en Lyngdorf-forsterker som ikke er «mqa-sertifisert», ser etter en mulighet til å fullt utnytte Tidal HIFI på denne…

  2. Øivind Midttun

    Hei!
    Jeg har fått høre fra et verksted som (reparerer bl.a. CD-spillere) at SACD spillere støyer endel, pga at disse spinner platene til en høyere hastighet enn rene CD-spillere. Har noen erfart at dette er tilfellet? Støyer denne spilleren, eller andre SACD spillere som Lyd & Bilde har testet?

    Hilsen Øivind

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Kompromissløs lyd i lomma

Full kontroll

Her er Denons løsning på Sonos-kaoset