Med Evo 150 vil engelske Cambridge Audio ta alt-i-ett til et nytt nivå. Utseendet er herlig modernistisk, med en stor grafikkskjerm. I esken følger det med to par magnetiske sidepaneler. Ett bølgemønstret svart i resirkulert Richlite, og ett i valnøtt. Sistnevnte henter inspirasjon fra Cambridge Audios aller første produkt, forsterkeren P40. Om man i tillegg har hentet inspirasjon fra den enda mindre Uniti Atom fra konkurrerende landsmann Naim, kan vi godt la henge litt. Men at Evo 150 er en liten lekkerbisken, bør det være bred enighet om.
Cambridge Audio har valgt å forsyne forsterkeren med en Ncore Klasse D forsterkermodul fra Hypex (NC252MP), som gjør at forsterkeren til tross for sin vekt på beskjedne 5,3 kilo yter hele 2 x 150 watt i 8 ohm. Og skulle du lure, er det nesten en dobling til 250 watt i 4 ohm, som tyder på en stabil forsterker som takler høyttalere med vrien impedanskurve.
Strømming
I tillegg til å ha alt man trenger av innganger – inkludert balansert og ubalansert, HDMI og platespillerinngang – kan forsterkeren strømme alt du ønsker av musikktjenester. Både Tidal Connect og Spotify Connect-funksjonalitet er innebygd, som betyr at brukere av disse tjenestene kan spille musikk direkte fra strømmeappen og over til lydanlegget. Chromecast og AirPlay 2 er på plass, og Cambridge Evo 150 er dessuten Roon Ready. Roon-brukere kan dermed koble sin PC eller Mac til forsterkerne over nettverket, og strømme med en oppløsning på inntil 32-bit / 384 kHz (og DSD256). Den har også innebygd dekoding av MQA-formatet, som blant annet brukes av Tidal for å gi musikk med høyere oppløsning enn “CD-kvalitet”.
Du kan selvsagt også spille av musikkfiler lagret på en harddisk via nettverk eller USB, og det hele spilles av fra Cambridges StreamMagic app for mobil. Denne kan også brukes til strømmetjenestene dine, hvis du da ikke heller ønsker å bruke originalappen til dette.
Ønsker du å komme enklest mulig i gang med Bluetooth, så kan Android-brukere glede seg over støtte for aptX HD-kodeken, som gir best mulig lyd over Bluetooth. Apple-brukere får ikke fullt så god lyd, med AAC-kodeken.
Oppsett
Forsterkeren kobles enkelt til nettverket med kabel, eller du kan bruke Google Home-appen for å koble den til Wi-Fi. Det er enkelt, bare ha påslått Wi-Fi og Bluetooth på mobiltelefonen, og følg instruksene.
Den lekre fjernkontrollen kan styre forsterkeren, men du kan selvsagt også gjøre det direkte på enheten. Inngangshjulet på utsiden av lydnivåhjulet gir en spesielt god fysisk følelse: det klikker deilig i hånden når det vris rundt for å velge inngang.
Det er ikke mange forsterkere lenger som har dobbel høyttalerutgang for A og B høyttalere. Evo 150 har det, og ett eller begge parene kan aktiveres enkelt med fjernkontrollen. Plugger du i et par hodetelefoner i front, vil høyttalerutgangene automatisk ties.
Lydkvalitet
Der hvor Primare I15 Prisma er mer mellomtonefokusert, mens Lyngdorf TDAI-1120 har et luftigere toppregister, henter Cambridge det beste ut av hver av dem – og legger til litt eget.
Lydbildet er både oppløst og gjennomsiktig gjennom Dynaudio Evoke 20, og pianoet til Max Richter på Prelude 2 fra albumet Voices 2 klinger stort og flott, og celloen brer seg større utover i rommet enn med de andre to forsterkerne. Dette låter så stort og luftig, at gåsehuden kribler nedover armene. Og stemmen til Barbara Pravi på den Édith Piaf-inspirerte Voilà, kommer så stort og klart ut, at jeg kjenner på følelsen at dette faktisk er alt jeg trenger her i verden: musikk.
Den ekstra kraften i Evo 150 kommer godt med når man skal spille høyt med kontroll. F2020 Remix av Avenue Beat har en kontroll og drivkraft i bassrytmene som verken Primare I15 Prisma eller Lyngdorf TDAI-1120 klarer å stille opp imot. Spesielt med kapable gulvstående høyttalere som Sonus faber Olympica III. Men akkurat i denne disiplinen må Cambridge-forsterkeren tåle å settes opp mot Naim Uniti Atom, og selv om dens maksimale lydnivå er høyere, så har den ikke helt samme rytmikk i mellombassområdet. Men den har andre fordeler over Naim, som luftighet og bredde i lydbildet. Og altså mer kraft. Dette er rett og slett en fantastisk forsterker i miniformat.
Cambridge Audio Evo 150: Konklusjon
Dersom du er ute etter en forsterker i miniformat, enten av interiør- eller plasshensyn, så er Cambridge Audio Evo 150 noe av det beste du kan kjøpe i denne klassen. Joda, den koster jo endel, men så kvitterer den med et lydbilde så stort og luftig, og samtidig med glimrende tyngde i dypbassen, at man tror det er en fullvoksen forsterker.
Skjønt, har du plass til en forsterker i full størrelse, så er det flere der ute til samme pris som slår denne på rå kraft. Men totalpakka her er så bra, med så mange funksjoner og tilkoblinger, og med en så god lyd, at vi ikke kan gjøre annet enn å gi den full pott. Vel fortjent!
Også i denne testen:
Lyngdorf TDAI-1120
Fikser rommet
I mange rom vil Lyngdorf TDAI-1120 fungere mye bedre enn andre forsterkere. Takket være et viktig triks.
Primare I15 Prisma
Stor overraskelse i liten pakke
Denne lille krabaten fra Primare kan det meste, er lekker å se på, og låter fortreffelig.
1 hendelser på “Cambridge Audio Evo 150”
Legg igjen en kommentar
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser
Jeg har gleden av å ha EVO 150 i stuen satt opp med Wharfedale Linton Heritagehøyttalere, kablet med Wireworld Mini Eclipse 8 2x2m biwire og Technics SL-1200GR Venyl spiller. Som det fremkommer i artikkelen, EVO 150 er ekte – plug and play – og meget easy å koble opp med f. eks. Spotify Connect. Det samme gjelder for, platespiller, internett radio og listing av favoritt radio kanalene mm.
Og lyden? Oh Yeah!