TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: 3 strømmeforsterkere

Fet lyd på liten plass

Nyt bekvemmeligheten med strømming, uten å miste lydkvalitet på veien! Bli lykkelig med en av disse tre små strømmeforsterkerne.

Av / Oppdatert: 01.04.24 - 12:00 // Først publisert: 17.07.21
3 strømmeforsterkere

I søken etter de beste musikkopplevelsene er det lett å tenke at man må velge seg et tungt og stort beist av en forsterker, som nesten får sikringen til å gå når man skrur den på. En forsterker som fillerister høyttalerne og banker musikken ut av dem.

Små, nette forsterkere med strømming

Det trenger slettes ikke være tilfellet. Heldigvis. Det finnes nemlig små, nette forsterkere, som bare opptar halvparten av benkeplassen til en fullskalaforsterker, men som likevel spiller musikk med fantastisk lydkvalitet. Og som er komplett med alt man trenger, for å kunne strømme musikken trådløst fra mobil eller PC.  Man må bare velge riktig, og dessuten være villig til å betale litt for gildet.

Les også 7 par vegghøyttalere Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

Man kan komme fint ut av det med for eksempel en Sonos Amp strømmeforsterker og et par gode kompakthøyttalere. Da får du et flott anlegg, som tilsammen koster mindre enn én av forsterkerne i denne testen. Men du får så mye mer ut av musikken, om du går opp et par kvalitetsnivåer.

Primare I15 Prisma front Lyngdorf_Front_skygge Cambridge Audio Evo 150 Tidal Connect
<
>
Tre strømmeforsterkere: Primare I15 Prisma, Lyngdorf TDAI-1120 og Cambridge Audio Evo 150

Tre premium strømmeforsterkere

Vi tester her tre alt-i-ett-forsterkere i premiumklassen. Alle støtter trådløs lyd gjennom både Chromecast, AirPlay 2 og Bluetooth. Spotify Connect har de også, med andre ord står du helt fritt til å velge hvordan du vil spille av musikken fra mobil eller PC. Forsterkerne har også noen individuelle triks i ermet, og vi kan røpe først som sist at ingen av dem låter likt.

Rimeligst i testen er Primare I15 Prisma (i det siste oppdatert til I15 Prisma MKII, men her var det første versjon som ble testet), og et lite steg over denne igjen ligger Lyngdorf TDAI-1120. De er begge på 60 watt, men bruker litt ulik teknologi. Lyngdorf-forsterkeren er for øvrig den eneste i testen med innebygd romkorreksjon, slik at den kan tilpasse lyden fra høyttalerne til rommet.

Annonse

Over disse igjen troner Cambridge Audio Evo 150. Den er over dobbelt så kraftig, men nøyaktig hvor mye lenger den kan drive høyttalerne vil vi finne ut av. Den er også den eneste av de tre med hodetelefonutgang, i tilfelle du vil kose deg med et par klokker på hodet.

Alle tre forsterkerne kan mye av det samme når det kommer til strømming av musikk. De holder også alle høy kvalitet, både på lyd og konstruksjon. Spørsmålet blir hvilken som er riktig for deg, og det håper vi du blir klokere på etter denne testen.

Primare I15 Prisma

Stor overraskelse i liten pakke

Denne lille krabaten fra Primare kan det meste, er lekker å se på, og låter fortreffelig.

Stram og god lyd, mange tilkoblinger og strømmemuligheter
60 watt er ikke all verden
Les hele testen

Lyngdorf TDAI-1120

Fikser rommet

I mange rom vil Lyngdorf TDAI-1120 fungere mye bedre enn andre forsterkere. Takket være et viktig triks.

Spekkfull av funksjoner, glimrende romkorreksjon. Fin lyd.
Låter litt tamt uten romkorreksjon. Ingen fjernkontroll, må styres med app.
Les hele testen

Cambridge Audio Evo 150

Veloppløst kraftplugg

Når det kommer til kompakte alt-i-ett-forsterkere, kan det vanskelig gjøres bedre enn Cambridge Evo 150.

Alle funksjoner du trenger – og mer til! Gjennomtenkt design, og fantastisk lyd!
Det finnes nok av fullstørrelses-forsterkere med enda bedre lyd.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ytterst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikkglede

Her får du mye for pengene

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Lyd & Bilde