Squeezebox Touch er en nettverksstrømmer som fungerer som bindeledd mellom PC-en eller Mac-en og stereoanlegget. Den har digitalutganger og kan derfor kobles til en digitalkonverter. Den tar de fleste filtyper, deriblant MP3, Apple Lossless, Flac, Wav og AIFF – også 24-bit/96 kHz. Flere Squeezebox-produkter kan bygges sammen til en trådløs multiromløsning. Programmet Squeezebox Server må installeres på PC eller Mac. Styr direkte fra datamaskinen, eller bruk tegnruten på Squeezebox for å manøvrere ved hjelp av sitt berøringspanel eller medfølgende fjernkontroll. Eller last ned fjernkontrollapp for din smartmobil – da blir grensesnittet veldig likt AirPlay.
Squeezebox fungerer også med tilleggstjenester som Spotify og Wimp direkte, uten at du trenger datamaskinen tilkoblet. Du må abonnere på tjenestene. Via USB-inngangen kan du dessuten strømme musikkfiler fra en USB-harddisk, helt utenom datamaskinen.
CD-spiller finnes ikke her, og du kan heller ikke strømme fra CD-drivverket i din datamaskin. En nødløsning er å bruke høyttalernes minijack-inngang til dette.
Logitechs kraftigste 2.1-høyttalersystem Z623 er oppgitt til å levere 200 watt RMS. Hvordan dette er fordelt, vet vi lite om, men det kan være nærliggende å tro at 100 watt fôrer subwooferen, mens de små høyttalerne, som passer inn i selv den minste bokhylle, deler på resten. Volumkontroll og av/på sitter på høyre høyttaler, mens forsterkningen sitter i subwooferen.
Produktet i bruk
Brukergrensesnittet til Squeezbox er enkelt å bruke. Selv foretrekker jeg klart å bruke min iPhone som fjernkontroll ved hjelp av appen Squeezebox Controller. Da sitter jeg med full oversikt over spillelister, artister og låter rett foran meg.
Wimp og Spotify funker best med spillelister allerede lagret, da det er litt knotete å søke frem ny musikk med fjernkontrollen. Her vinner Wimp, da tjenesten har så mange gode redaksjonelle spillelister.
Lyden fra Logitech-høyttalerne er kraftigere og større enn med Creative D5x og DSx. Subwooferen oppleves som litt tregere og mindre kontant, men går dypere, og totalt sett har høyttalerne kraftigere lyd med en helt annen oppløsning oppover enn Creative.
Man kan også spille høyere enn med Philips og Sony, og med dypere bass. Men Logitech-høyttalerne er ikke like oppløst som disse. Spesielt Philips er mer oppløst i overtonene, og Sony har bedre kontrast i mellomtonen hvor stemmer og neste alle instrumenter har sitt viktigste toneområde. Men totalt sett liker vi Logitech-løsningen. Squeezebox Touch kan på det varmeste anbefales, og høyttalerne gir mye for pengene.
Også i denne testen:
Sonos Connect:Amp, Bridge og Dali Zensor 1
Dynamikk og oppløsning
Sonos har svært populære strømmingssystem med multiromløsning. Dalis nye budsjetthøyttalere gir dessuten meget god lyd for pengene.
Sony CMT-G2NiP
Fleksibelt og rimelig
Sonys stereoanlegg strømmer musikk trådløst fra PC-en, og innebygget AirPlay gjør at du kan strømme direkte fra et mobilt Apple-produkt.
Philips Streamium MCi8080
Anlegget som kan ”alt”
Dette anlegget kan strømme musikk trådløst til hele hjemmet, fra PC eller USB-harddisk. DVD-spiller er også innebygd, her er med andre ord alt du trenger.
Panasonic SC-HC55
Passer på veggen
Panasonics stereoanlegg SC-HC55 er slankt og passer glatt inn i bokhylla. Eller monter det på veggen. Enkelt, praktisk, og lett i bruk.
Creative ZiiSound D5x og DSx
Lyd for utbygging
Creative sin nye serie Bluetooth-høyttalere kan bygges ut til trådløs multirom uten at du trenger hjemmenettverk. Vi tester D5x med subwoofer DSx.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser