Grace Design m903 er en DAC for proffene. Av digitalinnganger har den både koaksial, optisk, AES/EBU og asynkron USB. I tillegg har den både ubalansert RCA og balansert XLR analoginngang, og er i så måte også en forforsterker. En lydtekniker vil ikke kunne gjøre jobben fullt ut uten hodetelefoner, derfor har DAC-en også to hodetelefonutganger med tilhørende forsterkning. Lydnivå kan stilles individuelt på alle utganger, slik at nivåene kan tilpasses ulike høyttalere og hodetelefoner som er koblet til samtidig. Dette er egentlig bare nødvendig for lydteknikere. Det samme er muligheten for å svitsje til monolyd, for å høre at det ikke er noen rare fasefeil i miksen. Men det kan være moro å leke seg med de ulike funksjonene.
Dette er en av få DAC-er som støtter opptil 192 kHz på USB. For å få til dette, må du gå inn i oppsettmenyen og sette den til USB Class 2. Mac støtter dette uten videre, men har du PC med Windows, må du laste ned en gratis driver fra Grace sin hjemmeside.
Lydkvaliteten
Lyden fra USB er bra, de fleste detaljene kommer frem og det er ikke stort å sette fingeren på. Det mangler litt på romfølelsen med normale 16-bit lydfiler, her skiller ikke Grace seg veldig fra Chord Chordette. I hvert fall ikke med ubalansert RCA ut. Med balansert jack blir det noe bedre. Likevel er det ikke før vi fôrer DAC-en med 24-bit/96kHz lydfiler at den våkner til liv, med stort rom og fin oppløsning. Vi testet ikke med 192kHz i testperioden.
Med CD-spiller tilkoblet koaksialinngangen blir det vesentlig bedre. CD låter faktisk bedre enn 24-bit lydfiler gjennom USB. Konverteren låter i våre ører et lite hakk hvassere enn Musical Fidelity sin, som ikke har fullt samme oppløsningen i overtonene. Men det er ikke mye som skiller de to, og lydkvaliteten alene er ikke nok til å velge Grace fremfor Musical Fidelity.
Det som gjør Grace Design m903 til en særdeles spennende konverter, er muligheten for også å tilkoble analoge kilder og bruke den til forforsterker og hodetelefonforsterker. Dette gjør bruksområdene mye større, og gjør at den kan plugges rett i en effektforsterker eller et par aktive høyttalere. Dette kan man spare penger på. Ulempen er at balanserte utganger ikke er gjennom XLR, men ukurant jack. På hi-fi-markedet finnes knapt balansert jack-til-XLR-kabler, oddsen er dermed stor for at et par må spesialbestilles.
Også i denne testen:
Hegel HD20
En ny milepæl
Hegel HD20 er blant de beste DAC-ene vi hittil har hørt. Uansett pris.
Musical Fidelity M1 DAC
Budsjettbomben
Musical Fidelitys beste DAC koster 5.000 kroner og utfordrer vesentlig dyrere konvertere. En bedre konverter til prisen har vi faktisk aldri hørt.
Wadia 151 PowerDAC mini
Wadia 151PowerDAC mini
High-end-produsent Wadia kan også lage virkelig gode produkter til en rimelig penge, som denne kombinerte forsterkeren/digitalkonverteren.
Chord Chordette Gem
Kong Blåtann
Chord Chordette Gem er en USB-DAC som dessuten kan dekode trådløs lyd via Bluetooth. Bort med kablene! Eller kanskje ikke…
HRT iStreamer
iPods beste venn
iStreamer fra HRT er markedets første rene iPod-DAC. I et meget kompakt format forvandler den din iPod, iPhone eller iPad til en ekte hi-fi-spiller.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser