TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Rega io

Miniforsterker med maks lyd

Den lille Rega-forsterkeren er en rimelig inngangsbillett og lyden er i en klasse for seg.

Av / 01.10.20 - 10:00
Rega io

Lyd & Bilde mener

  • Leken dynamikk, god basskontroll og åpent lydbilde. Mye spilleglede for pengene.
  • Ingen strømming, kun - tre - analoge innganger.

Enkle, rimelige og velspillende forsterkere er ikke lett å finne. Helt siden NAD satte markedet på hodet med 3020 på 80-tallet, har det alltid vært et utvalg av gode kjøp i den aller laveste prisklassen.

Men i det siste har utvalget krympet i takt med at prisene har steget, og den gode gamle 3020-en er for lengst historie.

For nå er det streaming som gjelder.

Det betyr at de små analoge forsterkerne, de som er så perfekt å oppgradere et helanalogt anlegg med, knapt er å finne.

De som har en forsterker eller receiver som synger på siste verset, må lete for å finne en god erstatter. Rett skal være rett, NAD lager en integrert analog forsterker kalt C316 V2, en billig og anvendelig forsterker med platespillerinngang og fjernkontroll. Marantz og Rotel har hver sin, også er det Rega som lenge har hatt en av de beste i den lille Brio på 50 w.

Annonse

Nå har den fått et billigere alternativ i io, som er en 30 w integrert med færre innganger, i et enklere chassis, men hvor det tekniske er svært likt det vi finner under topplokket på Brio-forsterkeren.

Tre innganger

Den har bare innganger for to lydkilder, pluss en inngang for platespillere med MM-pickup. Det holder for de som har en platespiller og en CD-spiller, som da har en ledig inngang til noe annet.

Rega io 1
Enkelt utstyrt, men med platespillerinngang.

De kompakte målene, er en bonus med Rega io, som er lett å finne plass til i bokhyllen. Den blir ikke så varm at den trenger mye luft rundt seg, og alt kan betjenes med fjernkontrollen. På fronten finner man også en hodetelefonutgang som ikke er noe Rega bare har slengt med, den er koblet til utgangstrinnet via releer, og leverer 5,7 V på utgangen når et par 300 ohms hodetelefoner er plugget inn.

Innvendig har den lille forsterkeren en relativt stor ringkjernetransformator, og utgangstrinnet og platespillerinngangen er bygget på samme måte som i den dyrere Brio.

Rega har ikke vært gjerrige selv om prisen er hyggelig. Forsterkeren har både volumkontroll fra Alps, og utgangstransistorer fra Sanken.

Rega io 2
Samme utgangsdel som i den større Brio-forsterkeren.

Masse spilleglede

Den ser kanskje unnselig ut, men under det beskjedne ytre, bor det en leken, dynamisk og utholdende 30 w forsterker. Glem tallene, den spiller mye tøffere enn du tror, og har en bassgjengivelse som er sjelden vare i denne prisklassen. Forsterkeren dro opp lydtrykket på de bittesmå Sonus faber Lumina 1, til langt over forventet nivå, og den hadde kontroll hele veien.

De langt større 702 S2 Signature fra Bowers & Wilkins, var heller ingen utfordring for lille io, som tok umiddelbar kontroll over de fire basselementene, og holdt den helt til den til slutt gikk tom for krefter. Men da var det høyt nok, syntes jeg.

Den lille Rega-forsrerkeren lyder også svært godt, med et fyldig og åpent lydbilde som minner mye om Brio, som har enda mer krefter, men også koster en del mer. Hvis man vil ha strømming, er en Sonos Amp det naturlige alternativet, men den har ikke platespillerinngang og mangler Rega-forsterkerens engasjerende spilleglede og dynamiske kontrast.

Konklusjon

Rega io er ren minimalisme på utsiden, og maksimalisme på innsiden. At den er helanalog er et minus for noen, et pluss for andre, men uansett er dette den mest vellydende og engasjerende knøtteforsterkeren vi har testet hittil. Den er perfekt for de som trenger en bedre forsterker i et eksisterende anlegg, og et godt sted å starte for de som vil bygge opp et anlegg. Legg til en Pro-ject eller Rega platespiller, et par små Klipsch-høyttalere i RP-serien, og man har en knallbra vinylrigg.

Karakter
Rega io
Basic
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Kompromissløs lyd i lomma

Full kontroll

Her er Denons løsning på Sonos-kaoset