TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Pinell North

Bedre får du ikke

Pinell er tilbake med en ny reiseradio, som overbeviser på alle, unntatt ett område.

Av / 10.07.21 - 11:00
Pinell North

Lyd & Bilde mener

  • Den beste lyden blant de små reiseradioene. Bra batteritid og flere kildevalg tilgjengelig. Virker solid skrudd sammen.
  • Man ser ingenting på skjermen i sollys. Ikke sprutsikker.

De sier at det egentlig er en Bluetooth-høyttaler med innebygget radio, og det har Pinell rett i. Men det er også mulig å kalle den en reiseradio. Av det hendige slaget. For med en batteritid på 15 timer, kan Pinell north fint være med på reisen.

Enten den bare er ut på balkongen, eller ned til stranda.

Der kan man bruke den som en Bluetooth-høyttaler, eller slå på radio for å følge med på sport, nyheter, eller bare høre musikk. Akkurat som på en reiseradio.

North er Pinells første reiseradio siden den prisvinnende Go-modellen forsvant fra markedet i 2015, og de som husker den, vil nok dra kjensel på noen av designgrepene på den nye North-radioen.

For eksempel at den har en OLED-skjerm og betjeningen på toppen. Men også at den kan leveres i farger. Arctic blue, sunset red, ice white, eller night black, slik vårt testeksemplar var utstyrt.

Annonse
Pinell North 1
Ja, north er også en Bluetooth-høyttaler.
Foto: Lasse Svendsen

Podcasts

Den nye Pinell-radioen er mer avansert enn de fleste bærbare radioene vi har testet. Det vanligste er at radioen har Bluetooth-tilkobling og FM/DAB+ radio, og det er dét. Men north har også Wi-Fi sånn at man kan koble seg til internett, og lytte til nettradio.

En annen ting som mange nok vil like, er den innebyggede podcast-spilleren, som man navigerer i med skrollehjulet på toppen. Den kan også styres fra mobilen via Undok-appen, hvor man også kan strømme fra Spotify til radioens Bluetooth-mottaker.

Radiostasjoner og podcasts kan lagres på tvers av kilder, og hentes fram fra fire forhåndsprogrammerte knapper på toppen av radioen. Eller i menyen for 10 forhåndsinnstillinger i Undok-appen.

Klarere lyd fra flere elementer

Pinell north er 16 cm høy, og større enn forgjengeren Go, og har plass til fire høyttalerelementer. Det vanlige på så små radioer, er ett element. Men her er det to 4,5 cm store fulltoneelementer, og to passiver bassradiatorer – 6,6 x 3,5 cm, som leverer et uvanlig klangrikt og fyldig lydbilde.

Det ga musikken i jazz-podcasten jeg lyttet til, et større lydbilde enn hva som er vanlig fra små reiseradioer. Å følge rytmen i musikken var ingen sak, jeg bare justerte litt på bass og diskant i appen, til jeg fikk den balansen i lyden som jeg syntes passet til akustisk jazz.

Pinell North 2
To aktive høyttalerelementer, en på hver side, og to passive basser.
Foto: Lasse Svendsen

Eq-innstillingene følger forresten alle kildevalgene, også Bluetooth, så om man liker en annen balanse når man strømmer, eller for eksempel plasserer radioen i et hjørne og synes det blir for mye bass, må man endre eq-innstillingene. Det kan også gjøres i innstillingsmenyen, som finnes på alle nordiske språk.

Det er forresten en hodetelefonutgang på baksiden, like under der teleskopantennen befinner seg når man pakker opp radioen fra den fargerike emballasjen.

IMG_6904 IMG_6905
<
>

Men det er lyden som er det mest overbevisende med radioen. Pinell har lenge vært litt flinkere enn de fleste konkurrentene, til å få god lyd ut av radioene sine, og denne er ikke noe unntak. Pinell north spiller ikke like høyt og tøft som Bluetooth-høyttaleren KEF Muo, eller en JBL Charge, men den spiller bedre enn de små reiseradioene vi har testet så langt.

De to aktive elementene klarer å få fram detaljer i lydbildet, og til og med diskantnivået er godt rett ut av boksen, mens de passive basselementene bidrar til litt tyngde og fylde i bassen. Det normale for så små radioer, er nemlig fint lite bass, nesten ingenting diskant, og et ganske ullent lydbilde.

Slik er det definitivt ikke her, og north tar tilbake tronen til Pinell, som den beste småradioen på markedet i dag.

Pinell North 3
Hodetelefonutgang og kontakt for den medfølgende laderen.
Foto: Lasse Svendsen

Konklusjon

Malurten i begeret er den mørke skjermen, som er godt lesbar også fra avstand, men bare innendørs. Ute på terrassen viskes all informasjon på skjermen bort, av sollyset. Så hvis du vil se hva du spiller eller bytte lydkilde, må du åpne appen. Men lyden er knallbra, kvaliteten er overbevisende, og Pinell north fungerer faktisk utmerket både som Bluetooth-høyttaler – og reiseradio.

Karakter
Pinell North
Basic
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

7 hendelser på “Pinell North”

  1. Fikk min i går.
    Pinell North DAB-radioen har fått gode kritikker og har et tiltalende design som fanger oppmerksomheten. Dessverre skuffer den Mega når det kommer til lyd og funksjonalitet. Lydkvaliteten er gjennomsnittlig. Det gammeldagse displayet gjør det vanskelig å lese utendørs i dagslys. Utformingen av funksjonsknappene er knotete, og oppsettet i menyene ligner for mye på eldre Pinell-radioer, mangler innovasjon. Den eneste pisitive er det stilige ytre designet. Pinell North mangler moderne funksjoner og brukervennlighet, noe som gjør det til et mindre overbevisende valg på dagens marked.

  2. Vanskelig å skru av, syns ikke menyknappen er særlig god, hopper lett mellom de ulike valgene

  3. Tor Hilmen

    Pinell gjentar tabben fra Go-modellen. Her var det også plett umulig å se informasjon på skjermen i normalt utelys. Jeg tok da kontakt med Pinell for å høre om det ville komme en software-oppdatering som ville hjelpe på problemet. Fikk beskjed om at skjermen var laget slik for maksimal batteritid. Det mer logiske ville vært å gi brukerne mulighet til å velge selv – og endre lysstyrken etter behov, og heller velge bort en times batteritid. Tabbe, Pinell.

    1. tom vedvik

      Pinell kommer med en oppgradering på dette i løpet av 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Kompromissløs lyd i lomma

Full kontroll

Her er Denons løsning på Sonos-kaoset