TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Naim NAP 250 DR

Effektforsterkeren

Av / 14.02.16 - 08:00
Naim NAP 250 DR

NAP 250 lansert i sin første versjon så langt tilbake som i 1975, og har siden kommet i mange oppdaterte versjoner. Den nyeste har arvet teknologi fra flaggskipsystemet Statement, som Naim brukte 10 år på å utvikle. Blant annet er transistorene de samme, nemlig Naims egenproduserte NA009, og også en spesiell diskret regulator som sørger for jevn og fin strøm fra strømforsyningen. Som Naim igjen mener er kritisk for at musikken skal låte levende.

I tillegg er det gjort små forbedringer på kretskortutlegget og man har generelt vært enda strengere på komponentmatching enn før, slik at NAP 250 DR nå skal ha enda bedre rytme, timing og alt som er gøy med musikk.

Forforsterkeren har en allerede heftig ringkjernetrafo på innsiden, som skal levere ren og stabil strøm. Den digitale og analoge delen av forforsterkeren er dessuten effektivt isolert, slik at støy fra den digitale kretsen og strømforsyningen påvirker det analoge lydsignalet så lite som overhode mulig.

Hvis ikke det er feinschmecker nok for deg, så kan du jo alltids oppgradere til den eksterne strømforsyningen XPS. Den er identisk av utseende med effektforsterkeren NAP 250 DR og med sine 15 kilo nesten like tung, og kobles til på baksiden av forforsterkeren. Med en heftig ringkjernetrafo og seks interne regulatorer tar strømforsyningen ved navn XPS de samme 220 voltene ut fra stikkontakten, svinger med tryllestaven, og sender renere strøm inn i forforsterkeren. De er sammenkoblet på en måte som forbipasserer forforsterkerens interne strømforsyning, slik at det nå kun er XPS som er tilkoblet vekselstrømnettet.

Dersom du er skeptisk til om denne type oppgradering har noe å si på lyden, vil det ikke hjelpe at strømforsyningen koster mer enn forforsterkeren, og øker den totale prislappen til over 90.000 kroner – uten effektforsterker!

Annonse

 

Også i denne testen:

Naim NAC-N 272

Forforsterker med strømming

Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ytterst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikkglede

Her får du mye for pengene

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Lyd & Bilde
[]