Forforsterkeren i seg selv er helt analog, derfor finnes analoge så vel som digitale lydinnganger på baksiden.
Alle de analoge inngangene er kablet for hånd til hovedkortet, og selve kortet er montert på små, vibrasjonsdempende pinner for å hindre at mekaniske vibrasjoner manifesterer seg som elektromagnetisk støy og ødelegger lyden. Alle motstander i signalveien har fra fabrikken en avvikstoleranse på under 5 prosent, som Naim deretter har håndplukket i par med et avvik på under 1 prosent. Dette for å oppnå renest mulig lyd, og kanskje enda viktigere, at venstre og høyre kanal er så identiske som mulig.
Genial volumkontroll
Volumkontrollen på 272 er en aldri så liten genistrek. Den er analog, for best mulig oppløsning uansett lydnivå. Men fordi et analogt potensiometer gir ”klikkstøy” når man skrur lydnivået opp og ned, tar et digitalt potensiometer over akkurat idet lydnivået justeres opp eller ned, for så å gå tilbake til det analoge igjen. Denne detaljen alene kan jeg tenke meg har tatt ingeniørene mye tid å tenke ut, og understreker hvor mye vekt Naim legger på forforsterkerdelen.
Hodetelefoner
Legg også merke til hodetelefonutgangen, som opererer i ren Klasse A, for renest mulig drift. Forforsterkeren merker når et par hodetelefoner er koblet til, og femdobler automatisk utgangsstrømmen, nok til å kunne drive et hvilket som helst par hodetelefoner på markedet.
Også i denne testen:
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser