Bluesound skriver på sin hjemmeside at merket er utviklet av en krets hi-fi-entusiaster. Det er sant nok, men det er ikke en flokk av hvem som helst. Sannheten er at produktene deres er utviklet av NADs ingeniører. Begge merker er en del av Lenbrook-konsernet, og de benytter også NADs distribusjonsnett. Og det er det ikke noe galt med, når man tenker på NADs mangeårige anseelse for å utvikle produkter som forener kraft og musikalitet til en fornuftig pris.
Bluesound Powernode 2i er en diskré liten boks: ”Set top box” (et begrep som er litt hjemløst, da man ikke kan balansere så mye som en fyrstikkeske på toppen av et moderne flatt TV). Kabinettet er delt av en vannrett stripe hele veien rundt, og utover et hodetelefonuttak er fronten helt bar. Et touchpanel på topplaten kan brukes til å skifte spor og stille inn volumet, men ellers skjer all betjening via mobilen.
Baksiden er stort sett like enkel, men viser seg å ha alle nødvendige tilkoblinger, da rekker av RCA-kontakter og Toslink-porter er erstattet av 3,5 mm-kontakter som tar både minijack og optiske kabler. Høyttalerkontaktene er billige, men solide.
Bluesounds grensesnitt er meget godt og intuitivt. Appen er rask og strømlinjeformet, og det er ikke mye hokuspokus ved den daglige bruken. Det eneste vi savner, er en fysisk fjernkontroll når man skal bruke forsterkeren med TV-en eller andre tilkoblede lydkilder.
Lydkvalitet
Man skal ikke la seg narre av Powernodes beskjedne størrelse. Det er masser av musikk i den lille boksen. Lydbildet er stort og presist, med en horisont som forsvinner lengre bakover enn hos konkurrentene, mens nære lyder kommer lengre frem. Og selv om vi fysisk er i sigarkasse-klassen, er det trøkk i stortrommene og bassen i Ginger Baker og Jonas Hellborgs Time be Time. Og Leonard Cohens stemme er like kraftfull som på en forsterker i full størrelse. Så lenge det holder. Det er fortsatt nødvendig å tenke på høyttalernes effektivitet. Når det skrus opp, og vi nærmer oss grensen, blir lyden litt mer anstrengt og hard. Det er det ikke noe unaturlig med, da 55 watt fortsatt er en forholdsvis liten forsterker, og konkurrentene tilbyr mer enn det dobbelte.
Konklusjon
Bluesound Powernode 2i er en solid og vellykket videreutvikling av Powernode og Powernode 2. Man merker imidlertid godt at Sonos også er ankommet. Powernode 2i leverer en musikalsk gjengivelse som tåler sammenligning med fullvoksne stereoforsterkere, og behersker samtidig alle de HD-formatene du måtte ønske å spille. Også de omstridte MQA-filene. Sonos har til gjengjeld fortsatt det beste grensesnittet og et stort økosystem av enheter. Og begge er i konkurranse med fullvoksne forsterkere som leverer på stil og funksjoner.
Også i denne testen:
NAD C338
Trådløs kjempekiller
Tilsett høyttalere, en mobil, og du har et stereoanlegg som leverer langt mer enn det koster.
Onkyo TX-8270
Alle mann på dekk!
Hvis du vil ha alt fra AV-receiveren, men bare har bruk for to kanaler, er Onkyo svaret.
Sonos Amp
Endelig en kraftig Sonos
Sonos Amp er kraftig nok til å drive skikkelige høyttalere overbevisende – med full multiromsfunksjon.
Rotel A12
Bare det essensielle
Hvis du kan unnvære trådløs strømming og multirom, er det mer penger til lyden.
SVS Prime Wireless SoundBase
Hvem sa liten?
SVS miniforsterker låter stort og flott, og er et interessant alternativ til de etablerte.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser