Klipsch er ganske ny i strømmegamet, og har skjønt at når det kommer til apper og brukergrensesnitt, så finnes det allerede innarbeidede løsninger som fungerer bedre enn de ville vært i stand til å gjøre selv. Valget har falt på Play-Fi av DTS, og det er ikke dumt. Systemet støtter nemlig det aller meste av musikktjenester, og appen er meget strømlinjeformet og dessuten med lynrask respons. Du kan bruke appen til Play-Fi, eller last ned Klipsch Stream. Det er den samme appen, det står bare Klipsch på den. Vi liker ekstra godt at mobiltelefonens fysiske volumknapper kan brukes til å styre lydnivået.
Foruten strømmetjenester støtter PowerGate høyoppløste musikkfiler via USB og nettverk. Den skiller seg fra resten ved å ha platespillerinngang, slik at du kan sende lyden av platespilleren din trådløst til resten av huset. Kult! I tillegg er dette testens eneste forsterker med USB-B-inngang, som tar over som PC-ens eller Mac-ens lydkort ved tilkobling. Kjekt for gamere og andre som ønsker å koble lyden fra datamaskinen til anlegget, uten å miste kvalitet.
I tillegg har forsterkeren en hodetelefonutgang, slik at du kan nyte musikken selv når det må være stille i kåken.
Lydkvalitet
Når Klipsch får stå for lyden, får vi et tøft, stort og kraftig lydbilde. Det er mer krutt her enn hos både EC Living og Yamaha, noe rytmisk musikk fra Infected Mushroom nyter godt av. Den snåle men heftige låten She Zoremet får bra med sprut, og forsterkeren er raskere i bassen enn Heos Amp. Lyden er varm, og blir ikke skarp når man spiller høyt. Derimot mangler det litt oppløsning på tamburinen og cymbalene når countrybandet Darling West spiller opp til dans på While I Was Asleep.
Stereoperspektivet til Klipsch er ikke alt vi hadde håpet på. Klassisk musikk får en litt grunn horisont, det mangler litt på den ekstra dimensjonen i forhold til EC Living og Bluesound. Men nå spikker vi fliser, for Klipsch lar høyttalerne i veldig stor grad få bestemme lyden.
Konklusjon
Når det kommer til tilkoblingsmuligheter er Klipsch PowerGate nærmest i en egen liga blant små strømmeforsterkere. Til og med platespilleren har fått sin egen inngang.
Likevel har man klart å holde brukervennligheten på topp, ikke minst takket være det glimrende brukergrensesnittet til Play-Fi. Du kan også bruke medfølgende fjernkontroll om du ønsker.
Lyden er god, med kraft og dynamikk som fremste egenskaper. Dette er en morsom og underholdende forsterker, glimrende på hip-hop og elektronisk pop, men også rock. Til klassisk finnes det bedre alternativer, men du verden så gøy!
Også i denne testen:
Bluesound PowerNode2
Ekte musikkglede
Der hvor noen lar oss velge mellom muskler og oppløsning, er Bluesound det nærmeste vi kommer pose og sekk.
HEOS Amp HS2
Kraftig og velspillende
Den lille forsterkeren fra Heos vet virkelig å sparke fra seg.
EC Living Rena SA-1
Rendyrket hi-fi
Når det kommer til å rendyrke hi-fi-opplevelsen, er det få andre som kan slå Electrocompaniets forsterker i EC Living-serien.
Yamaha WXA-50
Mye for pengene
Yamahas forsterker støtter alt det viktigste, og MusicCast-systemet er blant de mest brukervennlige.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser