TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

test: HEOS Amp HS2

Kraftig og velspillende

Den lille forsterkeren fra Heos vet virkelig å sparke fra seg.

Av / 13.03.18 - 11:14
HEOS Amp HS2

Lyd & Bilde mener

  • Heos Amp er enkel å sette opp og låter meget bra. Den fyldige og slagkraftige bassen er dens største bidrag.
  • Vi savner litt mer dynamisk kontrast og overtonedetaljer.

Heos er japanske Denons multiromssystem. Det finnes en rekke høyttalermodeller, og Heos Amp som skal drive frittstående stereohøyttalere. Denne forsterkeren har nå kommet i versjon HS2 siden vi testet den. Nytt siden sist er innebygd Bluetooth, hvor man før måtte koble til en ekstern adapter, og nå har man dessuten fått støtte for høyoppløste lydformater.

Tilkoblingsmulighetene er svært gode. Her er både analog og digital inngang samt Bluetooth og USB, i tillegg til Ethernet og Wi-Fi. Det er med andre ord lett å bygge et stereoanlegg rundt Heos-forsterkeren.

Denon har laget en meget bra app til å styre Heos-systemet. Det grafiske brukergrensesnittet er både lekkert og brukervennlig, og gjør det enkelt å styre høyttalere i flere soner. Musikktjenester innebygd i appen, som gjør det enkelt å blande flere kilder inn i en og samme spilleliste. Unntaket er Spotify, som må bruke egen app.

Lydkvalitet

Lyden er akkurat som vi husket den fra da vi testet Heos Amp i første utgave. Den varme og fyldige lyden vi kjenner fra andre Denon-forsterkere er også tilstede her. Vi får en god tyngde i bassen, og lydbildet er storvokst. Basstromma på Pink Floyds Hey You er enda tyngre og saftigere enn med både Yamaha og EC Living, og selv om Klipsch-forsterkeren er i nærheten av denne kraften har heller ikke den samme voluminøse bassgjengivelse.

Annonse

Den nydelige countrylåta On Your Side fra den ellers humoristiske artisten Aaron Lee Tasjan gjengis med et flott, stort lydbilde. Stemmen hans kommer tydelig frem, og klimpringen på gitaren har mer snert enn med Yamaha.

HEOS Amp HS2 1
Optisk digital inn, USB for avspilling fra minnepinne eller harddisk, samt analog RCA er alle på plass. Subwooferutgang kan også komme godt med. Foto: Heos

 

Heos-forsterkeren fikser alt av musikk, kanskje spesielt begeistret er den når den får bryne seg på elektroniske rytmer og hiphop. Eller industrimetall, for Nine Inch Nails’ Into The Void låter tøffere her enn med de fleste andre likesinnede forsterkere.

Heos Amp HS2 stiller i samme kraftklasse som Klipsch PowerGate og Bluesound PowerNode2, men den fyldige bassen opptrer innimellom noe farget og Heos oppleves ikke fullt så homogen i klangen. Men du verden, for en underholdningsfaktor!

Konklusjon

Heos Amp har kommet i ny HS2-utgave, med innebygd Bluetooth i stedet for ekstern adapter. Den nye forsterkeren støtter dessuten høyoppløste lydformater. Ellers er den uforandret. Det betyr en meget god brukervennlighet, med en snasen app som er rask og intuitiv. Og lyden er tøff så det monner. Her er det både plenty med kraft i tillegg til en stor og fyldig bass, som virkelig underholder.

Lyden blir aldri skarp, og det er nok detaljer her til å fungere fint uansett musikkstil. Det mangler litt nyanser her og der, men totalt sett er dette en brillefin forsterker.

Også i denne testen:

Bluesound PowerNode2

Ekte musikkglede

Der hvor noen lar oss velge mellom muskler og oppløsning, er Bluesound det nærmeste vi kommer pose og sekk.

Powernode 2 leverer en dynamisk, kruttsterk og presis musikkgjengivelse på nivå med dyrere forsterkere. Brukervennligheten er det også fint lite å si på.
Prisen er i den høye enden i forhold til sine konkurrenter.
Les hele testen

Klipsch PowerGate

Et komplett underholdningssenter

Strømmeforsterkeren med flest tilkoblingsmuligheter er det Klipsch som står for. Og den er meget bra.

Her får du støtte for alle musikktjenestene du kan tenke deg, og du kan til og med koble til platespilleren din! Lyden er kraftig, med god sammenheng.
Det finnes de med enda heftigere basskontroll, og vi ønsker oss litt mer rom og luft.
Les hele testen

EC Living Rena SA-1

Rendyrket hi-fi

Når det kommer til å rendyrke hi-fi-opplevelsen, er det få andre som kan slå Electrocompaniets forsterker i EC Living-serien.

Lyden er åpen og detaljert, og forsterkeren gir et eksklusivt inntrykk. Appen funker også bra mesteparten av tiden.
Det finnes forsterkere med mer bunndrag, og appen er ikke alltid den raskeste. Høyttalerterminalene er usedvanlig kjipe.
Les hele testen

Yamaha WXA-50

Mye for pengene

Yamahas forsterker støtter alt det viktigste, og MusicCast-systemet er blant de mest brukervennlige.

Brukervennligheten er i høysetet, med en rask og flytende app. Lyden er god nok til at høyttalerne får det siste ordet, og prislappen er meget hyggelig.
Det mangler litt dynamikk og oppløsning, det finnes kraftigere forsterkere.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Kompromissløs lyd i lomma

Full kontroll

Her er Denons løsning på Sonos-kaoset