Når man har vært med på å definere high-end i en mannsalder, er det ikke rart det stilles forventninger til prestasjonene. Etter 62 år med high-end er McIntosh blant veteranene i bransjen. Man kan kanskje tro at de har stivnet litt i gammel tenkning og teknikk. Designet kan for mange oppfattes som i overkant retro, men når man får koblet opp og spilt musikk, forsvinner fordommene som dugg for solen.
De lager riktignok klassikere som den 2 x 75 W kraftige rørforsterkeren MC 275 fremdeles, i det samme designet og med den samme velprøvde teknikken som de har gjort siden 1961. Forresten et av de bedre forsterkerkjøpene man kan gjøre, selv i dag. Sjekk testen av MC 275R fra 2009 på lydogbilde.no/tester. Den nye stereoforsterkeren MC452 og ikke minst forforsterkeren C50, ligger temmelig langt fra rørforsterkeren MC 275. Effektforsterkeren leverer 450 W per kanal, uansett belastning, og forforsterkeren forener analoge innganger med digitale – USB inkludert – og platespillerinngang! Slik sett står forsterkeren med et ben i fortiden og et i fremtiden. Det eneste den ikke har, er trådløs mottaker for strømming av musikk.
Sammen utgjør C50 og MC452 en seriøs high-end pakke som er fleksibel nok til å dekke de flestes behov for tilkoblinger og kraft. Få andre forforsterkere er like velutstyrt som C50, og det er ikke mange forsterkere vi har testet eller vet om som matcher effektforsterkeren MC452s uanstrengte kontroll og kraft.
Konklusjon
De gamle er eldst
Med C50 og MC452 tar McIntosh et stort skritt i retning nyere forsterkeres transparens og dynamiske kontrast, men uten å helle babyen ut med badevannet.
McIntosh C50
Forforsterker med digitalkonverter
Forforsterkeren ser også ut som en klassisk McIntosh-forsterker. Med sortlakkerte glassplater og turkise desibelmetere.
McIntosh MC452
Fjellstø kraftpakke
Dette er en massiv forsterker, i beste McIntosh-ånd. Tørrvekten er 50 kilo, mye på grunn av store transformatorer, to av dem til utgangene.