TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: HiFi Rose RS150B

Fantastisk gjennomført spiller

HiFi Rose er det ferskeste eksemplet på at lydkvalitet og brukervennlighet ikke behøver å være en motsetning.

Av / 21.01.23 - 10:00
HiFi Rose RS150B

Lyd & Bilde mener

  • Alle strømmetjenester i høyeste kvalitet integrert. Stor pekeskjerm og enestående brukervennlighet. Strålende DAC og fantastisk kontrollert og åpen lyd.
  • Vi savner litt dynamisk kontrast.

HiFi Rose er et ganske ubeskrevet blad, men det Sør-Koreanske selskapet har skapt seg et navn på rekordfart, med musikkstrømmere som går utenpå det meste vi har sett. 

Ta RS150B, som ikke ser ut som noe du har sett før. Med en 14,9-tommers pekeskjerm over hele fronten, oser den high-tech, og det er hva du finner på innsiden også. En avansert musikkstrømmer med 32-bits digitalkonverter med støtte for DSD, MQA og PCM-formatene blant andre.  En Femto-klokke styrer musikksignalet, og en hexa-kjerners Cortex-prosessor er hjernen bak alt.

Bak finner du en rekke innganger for både digitale og analoge lydkilder, inkludert en HDMI-utgang for 4K-video ut til en tv eller ekstern skjerm. HiFi Rose RS150B kan nemlig strømme video fra Rose Tube, som er en tv-kanal med deres eget nettinnhold, men enda viktigere er det at den støtter strømming fra alle kjente strømmetjenester. Inkludert Tidal i MQA-kvalitet, høyoppløst musikk fra Qobuz, og naturligvis Spotify og Apple Music.

HiFi Rose RS150B 1
HiFi Rose har til og med HDMi-utgang.
Foto HiFi Rose

Den store skjermen kan konfigureres som man ønsker, og kan til og med vise Vu-metere i McIntosh-stil, om man vil. Det følger med en Bluetooth-fjernkontroll for de mest brukte funksjonene, men det er Rose Connect appen man skal bruke. Den funker på iOS og Android, og er forbilledlig oversiktlig og enkel å bruke.

Musikkstrømmerens innebyggede DAC er strålende og perfekt for digitale lydkilder, og man kan strømme musikk fra NAS eiler datamaskiner med DLNA, til en RS150B. Som også har USB-inngang for kablet strømming fra en datamaskin. Den har sågar en ledig plass på undersiden for en SSD, hvis man vil lagre musikk, som kan rippes fra et CD-drev koblet til via USB.

Annonse

Lydkvalitet

Å sette opp en RS150B, er såre enkelt. Etter tilkobling til anlegget, er det bare å koble til nettverket, enten trådløst med den medfølgende Wi-Fi-dongelen, eller Ethernet-kabel. Den kobler seg lynraskt til nettverket, og man har en nesten endeløs rekke innstillinger og konfigurasjoner til rådighet. Valgbare digtalfiltre er bare noe av det, skjermen kan konfigurere som man vil, og viser albumcovere og informasjon over hele skjermflaten.

Det tar ikke lang tid lære seg hvordan man bruker spilleren, som er den klart mest brukervennlige musikkstrømmeren som finnes akkurat nå.

HiFi Rose RS150B 2
Foto: HiFi Rose

Den er også blant de klart mest vellydende.

Lydbildet på Jan Gunnar Hoffs Living minner om lydbildet fra Auralic-streameren. Men her er det litt smalere og det er ikke helt den samme dybden i klaverklangen, som fra Auralic. – Føler at man skyves litt lengre bak i salen, men musikken flyter fint, musikalsk vil noen si, kommenterer Geir. Det spiller mye bedre enn om man f.eks. hadde koblet en billig Argon-streamer til en bra DAC. Man hører definitivt at man er i high-end-klassen her. 

Exile lyder litt krympet, ikke sånn at lydbildet er mindre, men musikken er mer konsentrert rundet høyttalerne, sammenlignet med Auralic som bretter ut et bredere perspektiv. Vokalen lyder litt tørrere, og på Sudan Archives Loyal, er det mindre ‘avstand’ i lydbildet mellom vokalen og synthen. Lyden er ekstremt godt kontrollert og bassen er deilig stram og vektet. Det lever virkelig i lydbildet fra HiFi Rose streameren. Det eneste vi savner er litt større dynamisk kontrast og litt mer luft i lydbildet.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at HiFi Rose er en produsent vi kommer til å høre mer fra. Den enestående lekre RS 150B, er den mest brukervennlige musikkstrømmeren med god margin. Det skyldes ikke bare den skarpe pekeskjermen, men også en brukervennlig app og et oversiktlig grensesnitt både på mobil, og på enhetens skjerm. Den har også en strålende DAC innebygget, og man kan koble til eksterne harddisker med musikk, eller enkelt installere en SSD for lagring av musikk som man får umiddelbar tilgang til på den store skjermen. HiFI Rose RS150B oppleves som et overflødighetshorn av smarte løsninger, og den leverer lydkvalitet fra øverste hylle. 

 

Karakter
HiFi Rose RS150B
High End

Også i denne testen:

Auralic Altair G1.1

Referansen i klassen

Auralics nye Altair G1.1 stikker av med en hårfin seier, fordi den kombinerer enestående lydkvalitet med en fremragende DAC og god brukervennlighet.

Spiller med innsikt og autoritet. Superdefinert lydbilde med gnistrende dynamikk. Glimrende DAC.
Ingen digitale utganger. Ingen fjernkontroll. Ingen Android-app.
Les hele testen

Matrix Audio Element M2

En av de mest velutstyrte streamerne i klassen er fullspekket med innganger, og støtter alle nødvendige musikktjenester og lokalt lagret musikk.

Alle tilkoblinger du kan drømme om, inkludert HDMI ARC og USB-DAC-inngang. Støtter både strømming og musikk lagret på nettverket. Flott lyd.
Berøringsskjermen i front er funksjonell, men i minste laget for nøyaktig berøring med fingrene. Å taste passord blir vanskelig. Appen er ikke så elegant som den ser ut.
Les hele testen

Wattson Audio Madison

Når man ser på Wattson Madison skulle man tro den kostet langt mindre. Det er inntil man hører den. Men den er ikke for alle.

På sitt beste gir spilleren et stort lydbilde med god kontrast. Den er enkel å sette opp, og gjør lite ut av seg fysisk. Appstyring med kul layout og skrift.
Et billigere utseende enn vi forventet av en solid blokk aluminium. Svært minimalistisk med få tilkoblinger. Ingen Wi-Fi. App finnes bare for iOS. For best lyd må man bruke tredjeparts avspillere, som Roon.
Les hele testen

NAIM ND5 XS 2

Fremdeles i toppklassen

Den minimalistiske Naim ND5 XS 2 er eldst blant musikkstrømmerne, men det merkes på ingen måte på lyden.

Levende lydbilde med analog musikalitet. Gnistrende dynamikk og strøken appstyring.
Ingen skjerm. Ingen fjernkontroll, eller knapper.
Les hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Ytterst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikkglede

Her får du mye for pengene

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Lyd & Bilde
[]