TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Hall Audio 2x8W trådløs forsterker

Aktiver høyttalerne dine

Danskbygget miniforsterker setter trådløs futt i de passive høyttalerne dine.

forfatter
Publisert 07.06.16 - 06:00
Lyd & Bilde mener
Du får en trådløs Bluetooth-mottaker og en stereoforsterker til samme pris som en ren BT-adapter. Og så låter den til og med bra.
Ingen aptX. Utgangseffekten er begrenset, og lyden litt spiss. Men til denne prisen er det himmelsk!
Spesifikasjoner
  • Forsterkereffekt: 2 x 8 W
  • Arbeidsprinsipp: Klasse D
  • Trådløst: Bluetooth 4.0
  • Tilkoblinger: Aux (3,5 mm stereo-minijack), strømforsyning (12 V 5 A)
  • Mål: 11,3 x 4,1 x 8,5 cm (BxHxD)
  • Vekt: 0,3 kg

Stadig flere høyttalere får innebygget elektronikk. Aktive, trådløse høyttalere var for bare et par år siden et særsyn. I dag er de sterkt på vei til å bli like utbredt som de tradisjonelle passive.

Hvis du er godt fornøyd med dine passive høyttalere, men bare vil kunne strømme musikk trådløst fra mobil, nettbrett eller laptop, kan løsningen være en trådløs mottaker. Den slags fås til priser fra noen få hundre kroner og opp til kjempedyre high-end-saker.

En annen løsning kan være Hall Audio 2x8W, som er en enkel «aktiveringsboks» til passive høyttalere. Som navnet sier, er det snakk om en stereoforsterker med en utgangseffekt på 8 W per kanal. Det er innebygget Bluetooth-mottaker, samt en analog lydinngang for andre lydkilder, for eksempel TV.

2x8w er Hall Audios første produkt. Bak varemerket står danske Ulrik Tuemand, som driver selskapet fra privaten i Tommerup på Fyn, hvor de trådløse forsterkerne settes sammen av direktøren selv. Vi har altså å gjøre med en grasrotindustri.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Hall Audio 2x8W er helt bokstavelig en sort boks: En sort plastikkeske av den typen som brukes av elektronikkselvbyggere. Et lite stoffmerke med firmaets logo er eneste dekorasjon på forsiden. Bak finner man fire solide bananklemmer, som også tar avisolerte ledninger. En vippebryter gjør det mulig å velge mellom Bluetooth-mottakeren og den analoge lydinngangen. Strømforsyningen tas hånd om av en ekstern 12 V-forsyning av samme type som brukes til bærbare PC-er. Med 5 A til rådighet er det rikelig med strøm til å levere de lovede 8 W per kanal. Spesielt siden forsterkeren kjører i klasse D med meget høy effektivitet.

Betjeningen er enkel, da man bare velger om man skal lytte via analog- eller BT-inngangen. Det er ingen strømbryter, men forbruket på tomgang er så lavt, at det ikke vil gjøre noen synlig forskjell på el-regningen. Det er imidlertid litt upraktisk at inngangsvelgeren befinner seg på baksiden. Og spesielt på en boks som de fleste vil gjemme bort. App-styring ville vært den beste løsningen, men da ville produktet bli langt dyrere og mer komplisert.

Forsterkeren går automatisk i Bluetooth-paringsmode når man velger digitalinngangen, og forbindelsen er lett å opprette. Dessverre støttes ikke aptX-protokollen i den nåværende utgaven, men det jobbes angivelig med saken.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lyden

Til en pris som er tett på de billigste rene Bluetooth-adaptere, er forventningene satt lavt. Så det er litt av en overraskelse å åpne Tidal HiFi og sette på musikken. Det låter nemlig svært bra. På Give Me med Dánjal låter fiolin og mandolin fint og sprøtt, og fornemmelsen av romakustikk er levende.

Og så er det alle de begrensinger som følger med et produkt som koster få prosent av det meste vi tester. Den bittelille forsterkeren gir fint nivå i bassen, men den makter ikke å få tunge bassenheter til å starte, og spesielt stoppe, på samme måten som kraftigere forsterkere. Diskantgjengivelsen er dessuten litt spiss. Effekten på 8 W er utmerket til moderat effektive høyttalere (en følsomhet på 88–90 dB eller høyere er et klart pluss her!), men når det skrus opp, forsvinner åpenheten, og instrumentene flyter sammen. Som tilfellet er med de fleste forsterkere når de blir presset ut over sine grenser.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Konklusjon

Hall Audio 2x8W er en sympatisk liten no-nonsens forsterker, bygget av folk med mot til å prøve krefter med de store. Til prisen kan man ikke forvente mye. Faktisk er det den billigste hi-fi forsterkeren til hjemmebruk vi noensinne har testet. Til tross for dette leverer den en lyd som fint kan brukes til «riktige» høyttalere. Vi vil ikke foreslå den til stuen, men sett den på hjemmekontoret eller på barneværelser sammen med det settet av høyttalere du ikke har hatt hjerte til å selge eller gi bort, og musikken spiller!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Men high-end hi-fi var slett ikke død. Alt tyder på at High-End 2022 i München var en dundrende suksess.
Endelig fyller Burmester hullet med 218 og 216 Det tok sin tid, men nå er to nye forsterkere klare.
Arne er integrert og leverer 30 w effekt Svenske Engstrøm lager sin første integrerte forsterker.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fram full vintagestil på high end-messen i München.
Dynaudio gjør det enkelt med trådløse Focus Du trenger bare to Focus-høyttalere for å strømme musikk.
High End 2022: Ny jernhøyttaler med spennende elementer Endelig kommer det en større utgave av den utmerkede Jern. Og med helt ville høyttalerelementer.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend