Pioneer imponerte oss i 2013 med digitalforsterkeren A-70, med flere detaljer i lydbildet enn sine konkurrenter. Den nye A-70DA bygger på forgjengeren, men har fått en ekstra digitalinngang, i tillegg til en balansert XLR-inngang. Den har nemlig fått et helt nytt, fullbalansert forforsterkertrinn.
Oppgradert digitalkonverter
Digitalkonverteren er oppgradert til SABRE32, med høyeste oppløsning (32-bit/384kHz), og som dessuten dekoder DSD-signaler av høyeste kvalitet. Prisen er da også nesten doblet siden sist, fra 8.000 til 15.000 kroner.
Med sin solide vekt på 17 kilo står ikke A-70DA noe tilbake for sine konkurrenter rent utseendemessig. Den utstråler kvalitet hele veien, med aluminiumprofiler på siden og forgylte terminaler.
Lyden
Gudskjelov fortsetter inntrykket når vi spiller musikk. For instrumentene i orkesteret til Leif Ove Andsnes på innspillingen The Beethoven Journey står ytterst velplassert i et stort lydbilde. Det kan minne noe om lyden av Cambridge 851A, bortsett fra at det er mer trøkk i bassområdet hos Pioneer. Klangen fra flygelet til Hozier på Take Me to Church” er meget stor, og stemmen hans låter veldig stort, med mye undertoner. I refrenger smeller det bra i rytmene, her er både oppløsning og dynamikk i bra monn.
Rytmene fra Daft Punk er smeller langt bedre enn med Arcam og Audiolab. Musikken gjengis med god dybde, og klaveret til Adele har både fylden i bassregisteret samtidig som det har masse luft i toppen.
Digitalinngangene låter meget bra, du skal ha en god DAC for å tjene på å bruke analoge innganger. Selv nettverksspilleren Marantz NA6005, som vant vår gruppetest i nr 10 2015, låter litt bedre koblet digitalt enn analogt. Analogt mister man noe av snerten i lysere pianotangenter.
Vår mening
Uansett hva slags musikk man spiller, varter Pioneer A-70AD opp med meget god lyd. Lydbildet er luftig og detaljert, samtidig som det er et flott attakk i mellomtoneområdet. Det finnes kraftigere forsterkere som enda bedre bevarer kontrollen når man spiller høyt. Men når vi likevel kårer Pioneer til det beste kjøpet, selv om den ikke er blant de rimeligste forsterkerne, er dette fordi den låter såpass bra, i tillegg til at den er langt bedre utstyrt enn testvinneren Yamaha. Som totalt sett vil bli dyrere om du skal kjøpe en god DAC ved siden av.
Last ned siste nummer av Lyd & Bilde – helt gratis!
Også i denne testen:
Arcam A29
Behersket eleganse
Fra Arcam kommer A29, en lovende kraftleverandør som dessverre har en litt for «stiff upper lip» for vår smak.
Audiolab 8300A
Klassikeren
Få forsterkere har den samme historien som Audiolab-forsterkeren. En gang et ikon, her i en helt ny versjon.
Technics SU-C700
Det korteste strået
Det kan late til at Technics har fokusert for mye på teknologi og for lite på musikk.
Onkyo A-9070
En snill kjempe?
Onkyo-forsterkeren er en skikkelig tungvekter, men vi skulle ønske den slo litt hardere fra seg av og til.
Yamaha A-S1100
Musikk på første klasse
Denne forsterkeren fra Yamaha er en mester i å grave frem musikalske detaljer, men krever sitt fra det tilhørende utstyret!
Cambridge Azur 851A
Klokkeren lyd
Hos Cambridge Audio dreier det seg om å gjengi lyden renest mulig. 851A er et prakteksemplar i så måte.
Naim Nait 5Si
Med denne blir du en danseløve
Den lille Naim-forsterkeren spiller sokkene av deg!
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser