TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Duell: Technics SL-G700M2

Bedre enn noensinne

Technics oppgraderte SL-G700M2 er en velspillende kombinasjon av CD-spiller med og nettverkspiller.

Av / 21.02.23 - 10:00
Technics SL-G700M2

Lyd & Bilde mener

  • Nydelig varm og behagelig lyd. CD- og nettverksspiller med forforsterker og DAC-innganger. Omfattende støtte for høyoppløst lyd fra strømming, spiller både SACD og CD.
  • Mangler det siste hakket på dynamisk kontrast. Lite futt i hodetelefonutgangen. Appstyringen kan bli bedre.

Egentlig var det ikke noe galt med spilleren fra Technics. Da vi testet den så sent som i 2020, konkluderte vi med at det ikke var mange slike spillere der ute, og slett ikke mange med de samme kvalitetene som de den hadde.

Technics kan likevel ikke ha vært fornøyd. For nå har de oppgradert spilleren til en SL-G700M2, som denne utgaven heter. Den er med unntak for USB-B-kontakten på baksiden, helt lik forgjengeren.

Men det er utenpå. Innvendig er det gjort store endringer. Digitalkonverteren fra AKM har vært vanskelig å få fatt i store nok kvanta, og er derfor byttet ut med en ESS ES9026PRO. Den har et symmetrisk kretsløp med høyre og venstre kanal separat på, og et diskret oppbygget filter som senker støyen ytterligere sammenlignet med forgjengeren.

Oppgradert for bedre lyd

Technics SL-G700M2 1
Foto: Technics

Strømforsyningen er også ny, og den er basert på den samme svitsjende strømforsyningen vi kjenner fra den integrerte Technics SU-R1000. 

Frekvensen strømforsyningen arbeider på, er flyttet til 300 Khz, for at all potensiell støy skal ligge i et område som ikke kan degradrere musikksignalet. Den har også aktiv støydemping som eliminerer støy med et strømsignal hvor fasen er invertert.

Annonse

Foruten CD- og SACD-er, spiller den også MQA-filer og MQA-CD-er, for de som er opptatt av sånt. Den støtter også filformater som WAV og AIFF opp til 384 kHz/32 bit, FLAC og ALAC opp til 384 kHz/24 bit, og DSD opp til 11.2 MHz. USB-B-inngangen på baksiden brukes til å strømme via USB-kabel, og støtter høyoppløst lyd fra laptopen.

Spilleren har Google Chromecast  og Apple AirPlay 2 innebygget, og den støtter avspilling fra Roon.

Technics SL-G700M2 2
Med digitale innganger kan Technics-spilleren fungere som DAC for andre lydkilder. Foto: Lasse Svendsen

Lydkvaliteten

Her kan man koble til tre digitale lydkilder, USB-B inkludert, og man kan naturligvis velge lydkilde fra fronten, og fra fjernkontrollen. Volumet ut fra de balanserte og ubalanserte utgangene bak, kan styres med potmeteret på fronten, og fjernkontrollen. Dermed kan spilleren brukes som forforsterker sammen med et par aktive høyttalere, eller en effektforsterker.

Volumfunksjonen kan også kobles ut, hvis man kobler spilleren rett i en forsterker, som vi gjorde.

Jeg er ikke sikker på hva Technics mener de har oppnådd med de tekniske endringene på SL-G700M2. I praksis lyder den så likt forgjengeren at det er nær umulig å finne noen lydmessige forbedringer. Ikke at det gjør noe, for den spiller uansett forbilledlig både fra CD og over nettverket. Lydbildet har den samme gjenkjennelige varme og behagelige klangen vi likte så godt på forgjengeren. 

Det lyder aldri skarpt eller hardt. På Up For It med Keith Jarrett Trio på CD, får klaveret rikelig med klangdybde, og vekten bak slagene på trommene, er tydelig markert. Al Jarreaus versjon av Cold Duck på CD, er ikke like fokusert som fra Primare CD35 Prisma, som også viser seg til å ha mer autoritet i bassen, enn Technics-spilleren.

Bytter jeg til nettverksspilling og Arild Andersen Group med Affirmation, har saksofonklangen til Marius Neset, mengder med dybde. Igjen er lydbildet mer varmt enn nøytralt. Det spiller ingen rolle om jeg bruker Hegel, McIntosh, Dynaudio eller Audio Physic i den videre signalkjeden. Technics-spillerens styrke ligger i det naturlige klangbilde den skaper, blottet for lyter eller feil man kan pirke i.

Sammenlignet med Primare-spilleren, smeller ikke Technics-spilleren til med den samme dynamiske kontrasten i bassen. På Roheys Tell Me over nettverket, er stortrommen tydelig definert og svært kontrollert, men den får ikke samme vekt og dybde som hos Primare.

Technics SL-G700M2 3
Foto: Lasse Svendsen

Det speiles av hodetelefonutgangen, som selv om den lyder merkbart bedre enn vi er vant til fra nettverks- eller CD-spillere med hodetelefonutgang, mangler det siste hakket opp på fokus og dynamisk kontrast. Hodetelefoner med referansekvalitet, som Audeze MM-500, trenger mer krefter og kontroll enn man får her. Et par Sennheiser HD660S er en bedre match, så moralen er at man trenger en separat hodetelefonforsterker til de mer krevende hodetelefonene i høyere prisklasse.

Technics SL-G700M2 4
Foto: Lasse Svendsen

Konklusjon

Technics SL-G700M2 har mange fordeler man ikke finner mange andre steder. Den er både en komplett nettverkspiller og SACD/CD-spiller, som med digitale innganger, DAC og forforsterker med volumkontroll, kan fungere som lydkilde og nav i et minimalistisk oppsett med et par aktive høyttalere. Den passer utmerket for alle som trenger en bedre CD-spiller, men bruker nettverksspilling mye oftere enn CD-er.

  1. Technics SL-G700

    Det umuliges kunst

    Technics SL-G700 kombinerer en fabelaktig god CD-spiller med en like fabelaktig nettverkspiller.

    Suberb lyd og byggekvalitet i en uvanlig praktisk og anvendelig CD- og nettverkspiller. Støtter høyoppløst lyd fra CD og strømming.
    Treg på avtrekkeren, kronglete appstyring, hodetelefonutgangen driver ikke alle hodetelefoner.
    Les hele testen
Karakter
Technics SL-G700M2
Premium

Også i denne testen:

Primare CD35 PRISMA

Bunnsolid CD-streamer

Primare CD35 Prisma er en CD-spiller som tilfeldigvis har knallbra strømming innebygget.

Superb lyd og byggekvalitet i en uvanlig praktisk og anvendelig CD- og nettverkspiller. Støtter høyoppløst lyd fra CD og strømming.
Støtter ikke Tidal med MQA. Kan ikke brukes som DAC.
Les hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)

LB+Total måned / 185,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

55.50,- / mnd
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Kompromissløs lyd i lomma

Full kontroll

Her er Denons løsning på Sonos-kaoset