Regas digitalkonverter har to koaksiale og to optiske digitalinngnager i tillegg til USB. Dermed får man koblet til det aller meste av digitale lydkilder. Den godtar høyoppløste musikksignaler fra alt annet enn USB, som bare tar 16-bit 44,1-48 kHz. Med USB-inngangen har Rega vektlagt å undertrykke støy som forplanter seg fra datamaskinens strømforsyning, slik at det lydmessig ikke spiller noen rolle om dataen går på batteri eller strøm. To Wolfson DAC-chiper sørger for dekodingen av digitalsignalet, og brukeren har fem ulike filterinnstillinger på fremsiden, som farger lydbildet litt ulikt. Vi foretrekker filterinnstilling 1.
Lydkvalitet
Til tross for at konverteren ikke støtter 24-bit lydfiler fra datamaskinen, låter den meget bra med USB-inngangen. Musikken gjengis rent og åpent, med en taktfast bass. Kvinnestemmer er luftige samtidig som de sentreres i midten av lydbildet, og det er et stort lydlandskap vi blir presentert for. Med 16-bits lydfiler er den blant de aller beste DAC-ene i denne testen, kanskje til og med bedre enn Electrocompaniet og Bel Canto. Kjører man 24-bit lyd ut fra datamaskinen, låter Bel Canto bedre. Likevel, Rega har ingen umiddelbare svakheter, annet enn at den ikke får utnyttet det fulle dynamikkområdet til 24-bits lydfiler. Med koaksial overføring fra Blu-ray-som er satt til 24-bit PCM ut, varter Rega-DAC-en opp med et enda større lydbilde, og det blir meget god plass til instrumentene i et orkester. Det er litt igjen til Bel Canto og Electrcocompaniet i dette henseendet, men ikke mye! Trenger du ikke variabel nivåjustering med fjernkontroll, er det bare de mest rendyrkete high-end-entusiastene som trenger noe bedre enn Rega.
Her finner du målinger av samtlig DAC’er fra denne testen.
Også i denne testen:
Bel Canto e.One DAC 1.5
Amerikansk sveitserur
Bel Cantos rimeligste digitalkonverter har USB med høyoppløst lyd, og digital XLR inn.
Electrocompaniet PD 1
Fjernstyrt high-end
Electrocompaniet stiller til start med en dyr digitalkonverter for kresne high-end-entusiaster. Den støtter trådløs lydoverføring, og har fjernkontroll.
HRT MusicStreamer Pro
Asynkron
Med asynkron USB-konvertering, balanserte utganger og strøminntak direkte fra USB, er dette blant de mest ambisiøse av de enkleste konverterne.
nuForce Icon HDP
Digitalt og analogt hånd i hånd
Denne konverteren fra NuForce er i tillegg en analog forforsterker og hodetelefonforsterker.
Arcam rDAC
Rimelig asynkron
Dette er den rimeligste konverteren med asynkron USB-inngang vi kjenner til. I tillegg har den koaksial og optisk digitalinngang.
Musical Fidelity V-DAC
High-end på lavpris
Når Musical Fidelity lanserer billige produkter, har konkurrentene grunn til å bli engstelige.
Hegel HD2
Knuser konkurrentene
Med HD2 har norske Hegel satset på å få digitalstøy ned til det absolutte minimum. Og det høres.
Pro-Ject DAC Box USB
Respektabelt forsøk
Denne konverteren er blant Pro-Jects mest tilkoblingsvennlige, med koaksial og optisk inngang i tillegg til USB.
Abrahamsen A-DAC
Norsk tyngde
Dette er norske Abrahamsens hittil rimeligste produkt. Likevel har USB-konverteren både XLR ut og oppsampling.
HRT MusicStreamer II
Billig og enkel
HRT MusicStreamer II er testens billigste digitalkonverter. Den har likevel høyoppløst lyd, og viser dessuten størrelsen på lydsignalet.
11 digitalkonvertere med USB
Håndfaste bevis
I tillegg til å lytte til de elleve konverterne, bestemte vi oss for å måle deres forvrengning og jitter. Dette for å få en mer objektiv vurdering.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser