B&O Play-merket, som startet som en knoppskyting på Bang & Olufsen, står i dag for konsernets største salgssuksesser noensinne, og bidrar med viktige millioner til regnskapet i Struer.
Beolit-serien hører i seg selv til arvegodset for B&O. Navnet har stått på bærbare produkter siden 1930-tallet, men har fått en renessanse gjennom B&O Play.
Design
Beolit 17 er en oppdatering av Beolit 15, som vi testet for nøyaktig to år siden. Av ytre ligner den forgjengeren til forveksling. Det er bare det innebygde rommet til oppbevaring av ledningen som er blitt inndratt i lydens tjeneste, og høyttaleren lades nå med en ekstern USB-C-lader. Uansett hvor mye vi lydjournalister beklager oss over eksterne nettadaptere, gir det god mening å slippe å slepe rundt på strømforsyningen. Og ekstra kabinettvolum er alltid godt.
Bunn og topp er av plast, og på toppen er det en gummibelagt, forsenket hylle hvor mobilen kan ligge sikkert og godt når den er tilkoblet. Resten av kabinettet er dekket av et gitter i perforert metall, som går hele veien rundt. En solid kjernelærreim gjør det lett å få fatt i høyttaleren og ta den med på piknik eller en tur i hagen.
Bak gitteret gjemmer deg seg i alt syv høyttalerenheter. Tre 1,5” enheter sørger for å spre diskanten i alle retninger, og en felles bass/mellomtone på 5,5” tar seg av bunnen, hjulpet av to passive 4” slaveenheter. Forsterkereffekten er 2 x 35 W, men forsterkerne kan kortvarig yte 2 x 120 W, før effekten skrus ned for å redde høyttalerenhetene.
Utover volumknapper, power og Bluetooth-knapp har det kommet en ekstra knapp på høyttaleren. Funksjonen til den kan velges med Beoplay-appen.
Lyden
Beolit 17 er sammen med Klipsch The One blant de minste i testen av ytre, men lyden spiller godt opp mot de tyngre konkurrentene. B&Os lyddesignere og DSP-programmerere må ha arbeidet på overtid for å sikre at det ikke mangler bass i det lille kabinettet. Det har lykkes i absurd grad. Selv bassmarerittet Lime to Your Love med James Blake gjengis med bunnen i noe nær ubeskåret behold. Resten av lyden lever fint opp til kvaliteten fra bassen. Lydbildet er åpent og naturlig å høre på, uten markante betoninger. Det lykkes å skape – om ikke et stereobilde – så en viss romslig effekt, tross størrelsen på høyttaleren.
Konklusjon
Beolit 17 er neppe et produkt som vil stå som en milepæl i Bang & Olufsens historie. Den er en utmerket oppdatering av Beolit 15, som også var et glimrende produkt. Et par småjusteringer på lyd og grensesnitt betyr at Beolit-en fortsatt er et svært godt valg hvis man leter etter en moderne ”luksustransistorradio” som kan låte nesten som et stort anlegg, men fortsatt tas med. Selv om den er testens minste høyttaler, er den samtidig den dyreste.
Også i denne testen:
Marshall Kilburn
Ren, rå rocke-nostalgi
Grip tak i Marshall-stacket, og ta den fete lyden med ut.
Monster Superstar Blaster
High-tech gatekanon
Monsters ghettoblaster er kynisk brutal å se på, men låter vennligere enn ventet.
Klipsch The One
Trådløs gledesspreder
Klipsch slår på de nostalgiske strengene på sin innendørs batterihøyttaler.
Philips PX840T
Konfirmantblasteren
Hvis budsjettet er lite, får man overraskende mange funksjoner for pengene hos Philips.
Harman Kardon Go + Play
Til både inne og ute
Harman Kardons bærbare høyttaler er lett å ta med, men fortsatt pen nok til stua.
JVC Boom Blaster RV-NB100B
Ghettoens konge
Ingen over og ingen ved siden av Boom Blaster når det spilles opp på asfalt!
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser