Det Sonos Play:5 mangler av tilkoblingsmuligheter tar den igjen på minimalisme og brukervennlighet. Det er lekende lett å koble den til hjemmenettverket, og i appen kan du definere hvilket rom den tilhører, og om du ønsker å koble to sammen i et stereopar. Som vi har valgt her, for å tegne opp et stort lydbilde som kan konkurrere lydmessig med de tradisjonelle hi-fi-anleggene. Hvis du ønsker, kan du også koble til den trådløse Sonos Sub for å få dypbass, men da begynner det å bli ganske dyrt.
Selv om man normalt ikke anbefaler å plassere høyttalere i en bokhylle, er ikke dette noe problem med Sonos, takket være en enkel romkorreksjon som fjerner de frekvensene som maskerer for det man skal høre. Da brukes mobilen som målemikrofon, og du ledes gjennom oppsettet hele veien.
Sonos Play:5 støtter et vell av musikktjenester, inkludert Tidal, Spotify og Apple Music. Noen vil savne Bluetooth, for å strømme fra YouTube eller andre tjenester som ikke støttes. Det er heller ingen optisk digitalinngang, ønsker du å koble til TV-en for å få best mulig lyd fra denne, er du prisgitt den analoge 3,5 mm lydinngangen. Det er ikke bra nok, etter vår mening, og vi ser heller ikke for oss at det vil bli koblet veldig mange platespillere til denne. Sonos er med andre ord ikke for analogentusiastene. Ønsker du dessuten en fysisk fjernkontroll, har du utur. Her er det styring fra mobil eller nettbrett som gjelder. Du kan også trykke direkte på høyttalerens berøringspanel for å starte eller stoppe en låt, eller sveipe for å bytte.
Lydkvalitet
Play:5 i sin andre generasjon er et godt hakk over forgjengeren lydmessig, og som multiromshøyttaler holder den fortsatt stand. Spesielt når man har to som spiller i stereo. Høyttalernes beste egenskaper er den klare og rene lyden, som spesielt gagner vokalgjengivelse. Maria Menas stemme på Kiss-coveren I Was Made For Loving You står klokkeklart ut i rommet, og raspingen av basstrenger og klangen fra klokkespill er krispt og tydelig.
Kanskje litt for krispt. For når hun synger ”Feel the magic”, så kan vi ikke helt si vi føler det. Det er noe mekanisk over musikkleveringen. For, selv om Sonos knuste de fleste konkurrentene da vi testet multiromshøyttalere i fjor, så må høyttalerne se seg slått av hi-fi-anleggene fra Yamaha og ikke minst kombinasjonen Marantz / Kef, som begge har en varmere og mer organisk lyd. Det høres spesielt på klassisk musikk, hvor fiolin og klaver med Sonos låter litt krast og overartikulert. Det er noe litt syntetisk over det hele.
Også i denne testen:
Pioneer X-HM86
Velutstyrt gråmus
Et kompakt og velutstyrt anlegg som ikke innfrir på det viktigste.
Onkyo R-N855 og Klipsch RP-150M
Trenger mer ”power”
Høyttalere fra Klipsch paret med elektronikk fra Onkyo pleier å være en sikker kombinasjon, men her er det noe som mangler…
NAD C338 og B&W 685 S2
Drømmen som brast
Med NAD og Bowers & Wilkins skal det være umulig å mislykkes.
Electrocompaniet EC Living Tana SL-1 og L-1
Multirom med hi-fi-kvalitet
EC Living Tana har den nødvendige varme og fyldige lyden man forventer av ekte hi-fi.
Yamaha MusicCast MCR-N870D
Et fullverdig hifi-anlegg
Yamaha-anlegget er nesten komplett og spiller knallfint.
Marantz M-CR611 og KEF Q150
Vellykket kombinasjon
Marantz/KEF-anlegget er pent å se på, enkelt å betjene, og lyden sitter som et skudd!
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser