TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: 5 nettverksforsterkere med strømming

Oppsummering

Etter å ha testet fem forsterkere med strømming, er det helt klart at dette er fremtiden.

Av / 17.09.13 - 10:32
5 nettverksforsterkere med strømming

Med en integrert forsterker står man fri til å velge de høyttalerne man ønsker. Og når forsterkeren i tillegg har innebygd strømming, er det bare å pælme CD-spilleren og la CD-samlinga gå samme vei. For digitale filformater betyr ikke dårlig lyd. Tvert imot kan de gi bedre lyd enn CD.

Testens fem forsterkere er alle kompakte, med nok effekt til å drive høyttalere av moderat størrelse med overbevisning. Men prisene varierer, så også både lydkvaliteten og brukervennligheten.

Sonos Connect:Amp er kanskje den enkleste forsterkeren i bruk. Automatisk oppsett, og et kryptert nettverk gjør det enkelt å sette opp musikkspillere i flere rom. Betjeningen er svært brukervennlig og med integrert støtte for Spotify og Wimp. Det er i det hele tatt mye som taler for Sonos i denne sammenhengen. Ulempen er mangel på støtte for høyoppløst musikk, men heldigvis fungerer den utmerket til normal musikklytting opp til 16 bit / CD-kvalitet. Den har bare ikke like klippefast lydbilde og spenstig lyd som Bluesound.

Hvilket bringer oss til Bluesound PowerNode. Temmelig identisk brukergrensesnitt som Sonos. Det den mangler er Sonos sin desktop-app for Mac og PC, som gjør det enda enklere å synkronisere mot musikksamlingen. Til gjengjeld støtter Bluesound høyoppløste musikkfiler, og den har en mer kontrollert og dynamisk gjengivelse av musikken enn Sonos. Bassen er mer kontrollert, og lydbildet er varmere. Den har ikke Spotify i skrivende stund, men til gjengjeld støtter den Wimp sitt nye hi-fi-abonnement med tapsfritt FLAC-format. Alt i alt synes vi Bluesound er testens beste kjøp.

Litt dyrere enn Blusound er Simple Audio Roomplayer 1. Akkurat som navnet antyder, er dette en veldig enkel spiller å få til å virke. Betjeningsmessig har den noen mangler, men ryktene sier at en kraftig oppdatering av styringssystemet er på vei i løpet av sommeren. Lydmessig er dette et seriøst alternativ for deg som bryr deg mer om muligheten til å spille høyoppløst musikk fra harddisk snarere enn komprimert musikk (Wimp og Spotify) rett fra nettet.

Annonse

Et steg opp i pris finner vi to forsterkere. En av dem er Pro-Ject Stream Box DSA. Her finnes både digitale og analoge innganger så vel som internettradio og strømming av mange musikkformater – også høyoppløste. Men ingen Spotify eller Wimp her. Lydmessig forsvarer forsterkeren prislappen ved å gjengi et varmt og fyldig lydbilde med god basskontroll og en langt bedre oppløsning enn de rimeligere forsterkerne. Brukervennligheten er en litt annen sak. Fjernkontroll-appen er forhistorisk, uten søkefunksjon eller mulighet for å komponere spilleliste.

Naim UnitiQute 2 er lydmessig enda et hakk opp fra Pro-Ject, altså testens klart mest vellydende forsterker. Denne har også analoge og digitale innganger, og støtter høyoppløste musikkfiler. Heller ikke Naim har innebygd strømming fra Spotify eller Wimp. Men den har en langt mer brukervennlig fjernkontroll-app, spesielt den til iPad. Vi skulle ønske at artistsøk ikke bare ga informasjon og diskografi om artisten men også ga snarveier til det lokale musikkbiblioteket. Men brukervennligheten er faktisk god og oversiktlig, og med den lydkvaliteten man her nyter, er det ingen tvil. Best i test!

Også i denne testen:

Naim UnitiQute 2

Suveren lydkvalitet

Naims nusselige forsterker skal du ikke undervurdere. Under Davids drakt skjuler det seg et musikalsk talent med Goliatkrefter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.

Potent lydkvalitet Effektiv betjening
Mangler musikktjenester
Les hele testen

Pro-Ject Stream Box DSA

God lyd, vrien å bruke

Forsterkeren fra Pro-Ject er påkostet, og den låter både kontrollert og oppløst. Dessverre med forhistorisk brukergrensesnitt, uten mulighet for å lage spillelister direkte på spilleren.

Meget vellydende Mange tilkoblinger
Mangelfull app Ingen strømmetjenester
Les hele testen

Simple Audio Roomplayer 1

Høyoppløst utfordrer

Skotske Simple Audio er en ganske fersk utfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer 2 er de et interessant alternativ til de mer etablerte merkene.

Sprek lydkvalitet God byggekvalitet
Mangelfull fjernstyring
Les hele testen

Bluesound PowerNode

Rimelig hi-fi-alternativ

I den rimelige enden av skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brukervennlig innpakning. Og selv om den mangler litt dypbasskontroll, gir den samlet sett mest for pengene.

Flott lyd Støtter høyoppløst lyd Innebygd Wimp HiFi
Mangler litt kraft Manuell delingsfunksjon blir knotete
Les hele testen

Sonos Connect:Amp

Multirom-kongen

Sonos er en av de ledende produsentene innen trådløse lydanlegg. Grunnen til det er ikke vanskelig å forstå, for Connect:Amp er som en drøm å bruke og støtter de mest populære musikktjenestene.

Suveren brukervennlighet Støtter Spotify og Wimp
Spiller ikke høyoppløste musikkfiler
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Kompromissløs lyd i lomma

Full kontroll

Her er Denons løsning på Sonos-kaoset