Naim er et merke som nyter stor popularitet for tiden. Den originale UnitiQute var en skikkelig problemløser som kombinerte streaming, DAB-radio og innebygd D/A-konverter med en hi-fi forsterker i kompakt format. Perfekt til et lekkert stueanlegg, eller kontorlyd for de ekstra kresne.
Oppfølgeren UnitiQute 2 har fått en ny D/A konverter (32bit/192khz) med fem digitale innganger. DAB-delen er også oppgradert til å støtte DAB+. UnitiQute har USB-inngang for tilkobling av bærbare enheter, og blir derfor en veldig allsidig allround-forsterker. Display-ruten er umulig å tyde fra sofaen med mindre du er jagerflypilot.
Brukervennlighet
UnitiQute 2 får enkelt tilgang til nettverket, og kan styres med iPad-appen N-stream. Brukergrensesnittet er godt, men ikke perfekt. Naim har brukt krefter på en musikkinfo-database (i samarbeid med amazon.com) hvor du kan lese musikkanmeldelser, artistinfo og finne lignende musikk til det du spiller. Det ironiske er at denne delen av appen ser langt mer moderne ut enn selve avspilleren. Guiden kan ikke brukes til å spille album du faktisk eier. Alt du får er en link til Amazons musikkbutikk. Heller ikke mulighet til å søke med fritekst i musikksamlingen.
Den beste måten å oppdage ny musikk på, er som kjent tjenester som Spotify og Wimp. Naim-boksen har dessverre ingen støtte for disse. Alternativet er f.eks en Airport Express mottaker og bruke Airplay via denne. Da blir jo også vitsen med en påkostet streamer litt borte.
Lydkvalitet
Det er lydmessig at UnitiQute 2 skiller seg positivt ut. Oh la la! Heather Novas silkemyke stemme har vi knapt hørt deiligere. Naim greier å formidle følelsen og stemningen bedre enn noen andre i testen. Musikken roer seg ned, og blir lettere å følge. Den høyoppløste musikken fra REM gjengis med betydelig større dybde, perspektiv og flere detaljer enn konkurrenten fra Pro-ject skviser ut. Det merkes at bassgitaren har større tyngde, samtidig som den er strammere i strengespillet. Naim hever også stemningen betraktelig med Daft Punks ”Get Lucky”. Her er det skikkelig kraft i basstromma, og de 2 x 30 ”hestekreftene” må være matet med atskillig kraftfor, for forsterkeren har kraft og kontroll i bøttevis, og kan spille meget høyt uten å knele.
Også i denne testen:
5 nettverksforsterkere med strømming
Oppsummering
Etter å ha testet fem forsterkere med strømming, er det helt klart at dette er fremtiden.
Pro-Ject Stream Box DSA
God lyd, vrien å bruke
Forsterkeren fra Pro-Ject er påkostet, og den låter både kontrollert og oppløst. Dessverre med forhistorisk brukergrensesnitt, uten mulighet for å lage spillelister direkte på spilleren.
Simple Audio Roomplayer 1
Høyoppløst utfordrer
Skotske Simple Audio er en ganske fersk utfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer 2 er de et interessant alternativ til de mer etablerte merkene.
Bluesound PowerNode
Rimelig hi-fi-alternativ
I den rimelige enden av skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brukervennlig innpakning. Og selv om den mangler litt dypbasskontroll, gir den samlet sett mest for pengene.
Sonos Connect:Amp
Multirom-kongen
Sonos er en av de ledende produsentene innen trådløse lydanlegg. Grunnen til det er ikke vanskelig å forstå, for Connect:Amp er som en drøm å bruke og støtter de mest populære musikktjenestene.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned (Mest å spare)
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser