Navnet Asus ROG (Republic Of Gamers) er hovedsakelig kjent for datamaskiner, men Asus lager også gaming-tilbehør under ROG-navnet.
Asus ROG Delta S er et kablet USB-headset. Designen er utpreget neddempet, og hver kvadratmillimeter er matt sort – bortsett fra logoen og en smal stripe rundt de store trekantede øreklokkene, som kan lyses opp med programmerbart RGB-lys. Har man flere enheter med Asus Aura-belysning, kan de selvfølgelig synkroniseres.
Selv om headsettet er stort, er det forbløffende lett. Og å ta det på og la de tykke, trekantede øreputene svøpe seg om lytteorganene, er mykt og omsluttende som en bløtkake. Det følger med to par øreputer, så man kan velge mellom kunstlær og pustbart stoff.
Det er to knapper på venstre øreklokke: En vippeknapp justerer lydstyrken, og en skyveknapp med tre stiller velger mellom musikkontrollen programmet og slukkede lys. Mikrofonarmen er avtakbar.
Omfattende programvare
Styreprogramvaren, Armoury Crate, lastes ned automatisk. Armoury Crate er omfattende, og man kan både justere lyseffekter, virtuell 7.1-surround og avanserte lydinnstillinger som bitdybde og sample-frekvens. Og naturligvis en EQ-funksjon med mange presets. En rekke innstillinger skal enten gi en konkurransefordel eller gjøre spillet mer morsomt med bass-boost, kompresjon og fremhevelse av stemmer.
Asus har gjort mye ut av lyden i ROG Delta S, som inneholder hele fire ESS 9281 DAC-er. Headsettet kan også dekode de forbaskede MQA-lydfilene for høyoppløst lyd. Det har båret frukt, da lyden i ROG Delta S er blant de beste – kun overgått av EPOS-paret.
Lyden er veldig ufarget, noe som gjør det lett å følge dialogen i spillet og for øvrig følge med på lyden fra omgivelsene. De minste detaljene står ikke fullt så tydelig og åpent frem som hos EPOS, men det betyr ikke noe i kampens hete. Og man får til gjengjeld hele slagmarken servert i 360-graders surroundlyd – hvis spillet støtter det, noe alle større 3D-spilltitler gjør.
Konklusjon
Asus ROG Delta S er et ultrabehagelig og komfortabelt headset med masser av funksjoner, og en lydkvalitet i det beste sjiktet av skalaen. Styreprogrammet Armoury Crate er både omfattende og velfungerende, men fortsatt overkommelig. De eneste man kan savne, er frihet for kabler.
Også i denne testen:
Turtle Beach Stealth 600 Gen 2
Godt gjeste-headset
Hvis du bare spiller litt, eller du har bruk for å låne ut et headset til gjester, er Turtle Beach fint.
Corsair HS80
Atmos og informasjonsoverflod
Corsair HS80 er et headset som lydmessig er middelmådig, men med god programvare.
Roccat Syn Pro Air
God lyd – i uferdig innpakning
Roccat Syn Pro Air lykkes med lydsiden, men ikke med byggekvaliteten og programvaren.
HyperX Cloud II Wireless 7.1
Ærlig og enkelt spill-headset
HyperX Cloud II Wireless 7.1 er skåret inn til benet. Det har funksjonene man har bruk for – og bare dem.
Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset
Profesjonelt – men ikke komfortabelt
Logitech Pro X Wireless er et konkurranse-headset, blottet for luksus og imponerende effekter.
EPOS H6Pro Closed
Nådeløst enkelt blinkskudd
Du får ingen digitale finesser hos EPOS. Men lyden sitter til gjengjeld rett i øret!
Razer Kraken V3 HyperSense
Varm og hyggelig brumlebasse
Razer Kraken V3 Hypersense brummer lystig med på lydsporet. Men det gjør det på en måte som fansen vil elske.
SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
Til allsidige gamere
Hvis du vil spille på alle plattformer, men elsker din PS5 høyest, er dette headsettet for deg.
Creative SXFI Air Gamer
Til de fleste plattformer
Creative SXFi AIR Gamer kan brukes med de fleste spillplattformene, men skuffer på flere fronter.