HyperX Alloy Elite 2 er etterfølgeren til Alloy Elite RGB, som vi har testet for hele seks år siden. Med få og små endringer ligner det forgjengeren på en prikk.
For de som ikke har et seks år gammelt tastatur friskt i minnet, er det snakk om et tastatur i full størrelse, med navigasjonstaster, numerisk tastatur og alt som hører til faget. Som i PC-ens barndom. Tastaturet har også en stripe multimedietaster langs den øverste kanten. Inkludert en trommel til å justere lydstyrke. Logitech har lignende funksjoner – men HyperX viste veien i sin tid.
Det fulgte med en håndleddsstøtte til den opprinnelige HyperX Alloy Elite. Det gjør det ikke lenger. Tastaturet er flatt nok til at det neppe blir et problem. Men det ville ikke ha kostet mye å levere med en håndleddsstøtte i gjenbruksplast, som ville hjelpe på både ergonomien og den grønne samvittigheten.
De fleste tastene i testen har helt sorte hetter. HyperX-tastene har matte hvite sider for å la lyset passere. HyperX kaller tastene for ”Pudding” (budding). Om det er pent eller stygt, er en smakssak, men de gir under alle omstendigheter et mye mer fargestrålende resultat.
HyperX Alloy Elite 2 er ganske tung. Det er nemlig bygget over en bunnplate av stål som burde være garanti for stabilt bruk i årevis.
HyperX brukte tidligere Cherry-kontakter, men har nå sin egen serie som fås i tre varianter. Testmodellen hadde HyperX Red-kontakter som er den lineære varianten uten klikk. Tastene har forholdsvis lav motstand, og føles mindre overbevisende enn tastene fra for eksempel Asus og Logitech.
De øvrige tastaturene i testen er trådløse, men HyperX Alloy Elite 2 kan bare brukes kablet. Og for en kabel. Kabelen er tykk og stiv som en vannslange og trukket med en vevd strømpe. Kabelen ender i to USB-A-kontakter, selvfølgelig for å sikre tilstrekkelig med strøm i de tilfellene hvor USB-A-porten har begrenset strømkapasitet. Det virker gammeldags og upraktisk i dag. Og hvor mange PC-er har to ledige USB-A-porter?
Konklusjon
HyperX Alloy Elite 2 er testens billigste, men er likevel stort, tungt og solid. Det er et gammeldags kablet tastatur med mengdevis av taster og multimedieknapper, samt testens mest fargestrålende lysshow. Tastene er av litt middelmådig kvalitet, og kabelen er stiv. Men du får fortsatt mye for pengene.
Også i denne testen:
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless
Fullt – men forkortet
Asus-tastaturet har krympet i størrelse, men har likevel numerisk tastatur. Men er det en god idé?
SteelSeries Apex PRO TKL
Verdens raskeste tastatur
SteelSeries Apex PRO TKL er så følsomt at det nesten er nok å se på tastene.
Razer BlackWidow V4 Pro
Sort luksusglis
Razer BlackWidows V4 Pro oser av stil og avdempet luksus. Det er også et godt tastatur.
Logitech PRO X TKL Lightspeed
Samu reisesett
Turneringstastatur i forkortet utgave – og med bæreveske.
NZXT Function 2
Ulv i fåreklær
NZXT Function 2 er ikke et tastatur man kjøper for å imponere. Man kjøper det for å vinne.
Asus ROG Falchion RX Low Profile
Lav og lekker coupémodell
Asus ROG Falchion RX Low Profile er skåret ned i både areal og høyde.
Logitech Pro X 60 Lightspeed
Maksimal minimalisme
Hvis plassen på gaming-bordet er veldig, veldig begrenset, er Logitechs ultrakompakte tastatur kanskje svaret.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser