Det lekre Nikon-kameraet er blant de minste systemkameraene i markedet. Og det aller raskeste. Hva sies om skuddtakt på 15 bilder/s, i full oppløsning, og med rask autofokus. Med både fase- og kontrastbasert autofokus, er det raskere enn det meste, og banker selv dyre proffkameraer. J3 er rettet mot nybegynnere og amatører, noe man merker godt på hvor enkelt alt er lagt opp. Et funksjonshjul på toppen, og få knapper som gir deg tilgang til innstillinger, og en oversiktlig skjermmeny, taler sitt tydelige språk. Kameraet har en rekke interessante funksjoner, som film-snapshot, som tar en kort videosnutt som avslutter i et stillbilde. Eller sakte filmopptak med 400 eller 1200 bilder/s, som kan spilles av i slow motion.
Bildekvalitet
J3 har fått en ny 14 megapiksler bildebrikke i 1-tommers format, som har mindre bildeflate enn Olympus PEN eller speilreflekser har, men gir langt høyere bildekvalitet enn kompaktkameraer. Noe man annet ser på bildedynamikken, som er mye bedre på J3. Og bildestøy, som er langt bedre kontrollert. Den er ikke plagsomt til stede før ved 6400 ISO. Den relativt beskjedne bildestøyen på 1600 og 3200 ISO, kan de fleste leve med. Og man kan fint lage A3-utskrifter fra bildefilene fra J3. Fargegjengivelsen er litt for mettet til å kunne kalles nøytral, men har fine tonegraderinger og ødelegger på ingen måte portrettbilder. Skarpheten er svært god, mye takket være fraværet av lavpassfilter foran bildebrikken, og selv om det er uunngåelig fortegning på 27mm vidvinkel, og noe vignettering på største blender, er den tekniske kvaliteten fra Nikon J3 overbevisende.
I bruk
Alle som har knappevegring vil elske Nikon J3. Kameraet er så lite at det ser ut som et kompaktkamera. Det leverer knakende god bildekvalitet under alle forhold, og er så lett å bruke at alle får gode bilder med Nikon-kameraet. Så størrelsen og brukervennlighet står høyt på ønskelisten, er dette et godt valg. Moderat batteritid på 220 bilder, fravær av blitssko og litt for mange tastetrykk for å gjøre enkle innstilinger trekker ned. Det samme gjør det glatte kamerahuset, og plasseringen av innstillingsrattet på baksiden, som man stadig vekk kommer borti.
Nikon 1 J3 er et godt valg særlig for nybegynnere. Bildekvaliteten holder mål i massevis, og den enkle betjeningen, størrelsen og kjappe reaksjoner, gjør J3 til et spennende alternativ i denne klassen.
Også i denne testen:
FujiFilm X20
Klassisk kvalitet
Litt for stort til å kalles et lommekamera, men FujiFilm X20 besitter en rekke overbevisende kvaliteter, og leverer en knallsterk søknad om å få bli med ut.
Olympus PEN E-PM2
ULV i fåreklær
Olympus lille PM2, passer som hånd i hanske, for nybegynnere som kjøper sitt første systemkamera.
Canon EOS 100D
Verdens minste speilrefleks
Mindre enn dette blir det ikke. Hvert fall ikke om en tradisjonell speilrefleks står øverst på ønskelisten.
Sony NEX-3N
Prisverdig systemkamera
Med bildekvalitet i toppklasse, og prislapp i budsjettklasse, er Sony NEX-3N et prisgunstig kvalitetskamera.
Olympus Stylus XZ-10
Lommevennlig og kjapp
Dette kameraet går ikke bare ned i bukselommen, det trives utmerket i det fri, og bildekvaliteten holder absolutt vann.
Sony Cyber-shot DSC-HX50V
Verdensmester i lengde
Sony-kameraet har alt som skal til for å friste ivrige nybegynnere. Det er vanskelig å finne noen mangler.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser