Her er kameraet som bare ber om å få være med ut. Det trives like godt på reiser, som til gatefoto eller nær sagt hva som helst. Kameraet er lite, lett, lynraskt og leverer en bildekvalitet selv de mest kresne vil nikke anerkjennende til.
Under det uforskammet lekre retrodesignet, bor det en råtass av et kamera, som er bygget rundt en 20 megapiksler bildebrikke, med muligheten for 50 Mp-modus, som gir synlig bedre detaljskarphet i bildene.
Raskt er det også, med en skuddtakt opp til 10 bilder/s og kjapp autofokus.
Den integrerte OLED-søkeren er en av de beste elektroniske søkerne i markedet, og den praktiske pekeskjermen kan vippes ut og vris. Med fingeren kan du velge innstillinger, velge fokuspunkt og faktisk ta bilde med pekefingeren på skjermen. Akkurat som på mobilskjermen.
Det har Olympus store utvalg av kunstfiltre integrert, og flere sorthvitt-innstillinger med tre valgbare profiler, fargeprofiler og justering av fargebalanse, fargetemperatur og fargemetning. Her kan du virkelig få brynet kreativiteten, med Insta-lignende effekter, og dine egne innstillinger.
Kameraet leveres med en 17mm f1,8 som alternativ til den slanke normalzoomen, og med den er det ikke stort større enn et kompaktkamera, og betydelig mindre enn et speilreflekskamera.
Bildekvalitet
Olympus-kameraets detaljskarphet er fremragende og velger man 50 Mp-funksjonen, er detaljskarpheten fullt på høyde med Canon EOS 5DSR til 50.000 kr. Som har en fullformat 50 Mp brikke. Ulempen sammenlignet med Canon-kameraet, er at kameraet må stå på stativ og motivet stå stille når man velger 50 Mp-modusen.
Fargebalansen er svært god, fargemetningen jevn og fargestikk meget godt kontrollert. Du risikerer ikke for grønt gress, eller for rosa hudtoner, og det er heller ingen grunn til å bekymre seg for bildestøy før etter 6400 ISO følsomhet. Med andre ord er dette et kamera som fint kan brukes uten den medfølgende blitsen, under de fleste lysforhold.
Med Olympus og Panasonics meget fine utvalg av objektiver til denne typen kameraer – micro four thirds – får du en meget reisevennlig kameraløsning. Et PEN-F med 17mm, normalzoomen og en 45mm f 1,8 til portretter, får plass i en liten bag eller håndveske
Passer best for
Det griselekre Olympus-kameraet er blant de beste små systemkameraene vi har testet, og kanskje det som er mest moro å fotografere med. Man trenger ingen forkunnskaper for å få flotte bilder. Olympus PEN-F kombinerer det beste av begge verdener her: kompakt og kompetent, med svært høy bildekvalitet og høyt funksjonsnivå.
Også i denne testen:
Sony Cyber-shot RX100 III
Det beste lommekameraet
Sonys bidrag er rett og slett det beste kjøpet i kompaktklassen.
Panasonic Lumix TZ100
Det beste superzoom
Med 10 x zoom får du tatt bildene mobilen ikke fikser.
Panasonic Lumix GX800
Det beste av de små
Panasonics minste systemkamera er en ulv i fåreklær.
Canon EOS M6
I stedet for speilrefleks
Canons beste kameraer er ikke lengre speilreflekskameraer.
Nikon D5600
Den beste speilrefleksen
Nikon-kameraet er klassens beste speilrefleks, og et selvsagt følge på reise.
Fujifilm X-T20
DEN beste avanserte
Med dette systemkameraet har Fujifilm tatt innersvingen på konkurrentene.
Panasonic Lumix FZ2000
DeT beste ultrazoom
Trenger du 20 x zoom og skarp 4K-video, er dette kameraet det beste valget.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser