Mens navnet ”Rolling Spider” gir assosiasjoner til et kryp med mange ben som vralter over gulvet eller opp etter veggen, er Parrots flyvende minidrone i virkeligheten et lite quadrocopter, som mest av alt ligner en krympet AR.Drone med to store veltepetter-hjul på sidene. Hjulene hjelper til med å stabilisere dronen når den flyr, og beskytter den også mot de verste skadene hvis den flyr inn i harde gjenstander eller styrter.
Minidronen styrer du med din smartmobil om du kobler Rolling Spider til via Bluetooth. Innen du gjør det må du ha lastet ned appen FreeFlight 3 (som finnes til både Android, iOS og Windows Phone), og dronen kobles så automatisk til mobilen så lenge du har Bluetooth aktivert når du åpner appen.
https://www.youtube.com/watch?v=v7Q1giJOpxA
Leketøy til innebruk
Rolling Spider kan med litt velvilje brukes utendørs, men da den ikke veier mer enn 65 gram (med hjul), kan den lett bli umulig å styre ved det minste vindkast, så vi anbefaler at du nøyer deg med å leke med den innendørs. Og ja, vi skriver ”leker”, for det er ingen tvil om at Rolling Spider er et leketøy. Riktignok et smart leketøy som lar deg få mer ut av din smartmobil, men ikke desto mindre en gadget uten noe som helst praktisk formål enn fest og ballade.
Rolling Spider kan en ting, og det er å fly, og hvis du er dyktig til å styre den kan du få den til å rulle oppetter veggen eller langs med taket i flukten på de store hjulene, men så får man heller ikke mye mer for pengene.
Styringen foregår som nevnt via appen, og du kan selv velge om du vil bruke mobilens akselerometer og gyroskop slik at dronen følger dine bevegelser når du vipper med og beveger mobilen, eller om du kun vil bruke telefonen som joypad med to virtuelle joysticks på skjermen. Sistnevnte metode er avgjort den letteste, og vi opplevde at minidronen reagerte langsomt og var altfor vanskelig å styre når vi gikk vekk fra de virtuelle joysticks og over til mobilens bevegelsessensorer.
Dårlig kamera og batteri
Rolling Spider utstyrt med et 0,3 Mp kamera som peker nedover, og det betyr at du kan ta (veldig kornete og lavoppløste) bilder av deg selv fra luften. Bildene lagres på dronens innebygde flash-lager, og dessverre kan du ikke se bildet fra kameraet på mobilskjermen når minidronen er i luften, så du er nødt til å ha øyekontakt med dronen hele tiden når du flyr. Ellers er den umulig å styre. Nåvel, det er snakk om et leketøy som vi skrev tidligere, og Rolling Spider fyller heller ikke all verden, men det hadde vært mer morsomt hvis dronen hadde hatt et fremadrettet kamera, og du hadde mulighet til å se livebilde fra kameraet på mobilskjermen under flyvningen.
Et annet problem er den helt absurd korte batteritiden. Parrot opplyser selv at Rolling Spider kan kunne holde i opp til åtte minutter på en lading (som tar ca halvannen time), men vi kunne maksimalt fly med dronen i fem minutter før den måtte gi opp. Det er simpelthen ikke godt nok.
Irriterende er det også at Rolling Spider ikke har noen på/av knapp. Den slår seg av etter kort tid, og så kan man kun slå den på igjen ved å koble den til en datamaskin via den medfølgende miniUSB-kabelen, noe som også er slik den lades.
Ingen tvil om at Rolling Spider er et artig leketøy, som spesielt vil kunne glede de yngste i huset, men den er på ingen måte verdt pengene. For ca det dobbelte kan du kjøp en riktig AR.Drone 2.0, så du skal være veldig innstilt på å spare en tusenlapp hvis du i stedet beslutter deg for en Rolling Spider.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser